Imam jedan problem, kad mi ekran ode u sleep nakon 10 minuta pocne skakat cpu load. Tj proc mi bude pod opterecenjem. Kad opet upalim ekran sve se vrati u normalu s time sto cpu bude na 46-47C ,onda se ohladi na 30 jer je load pao. U semu je problem i kako mogu doznat koji ga proces tereti dok je ekran ugasen?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Imam jedan problem, kad mi ekran ode u sleep nakon 10 minuta pocne skakat cpu load. Tj proc mi bude pod opterecenjem. Kad opet upalim ekran sve se vrati u normalu s time sto cpu bude na 46-47C ,onda se ohladi na 30 jer je load pao. U semu je problem i kako mogu doznat koji ga proces tereti dok je ekran ugasen?
koliko dugo ti bude opterećen , da li možda imaš neki program koji si stavio da radi kad pc bude u idle ili slično
Riješio sam problem, outlook ga je stvarao, treba samo disablea outlookove addone i moze ga se ostavit upaljenog bez da radi probleme :) , lock.
EDIT: neznam zasto al ne vidim lock button, pa moze moderator.
Bump, ma vraga, jutros sam se opet digao i cuo kako mi zuje zavojnice u napajanju, upalim ekran,cpu na 46C , znaci jos uvjek neki program gazi cpu u totalnom idleu,kad upalim ekran vrati se u normalu. Kako doznat tko je krivac?
-OS? Defaultne postavke? .. recimo Sedmica defaultno u idleu scanira antivirus, defragmentira disk, updatea i tko zna što još dodatni utilsi rade. Krivac? User odnosno postavke koje možeš podesiti ili ostaviti.
-OS? Defaultne postavke? .. recimo Sedmica defaultno u idleu scanira antivirus, defragmentira disk, updatea i tko zna što još dodatni utilsi rade. Krivac? User odnosno postavke koje možeš podesiti ili ostaviti.
Gdje mu mogu pregledat scheduler? Tj raspored za to. Auto defrag je ugašen, antivirus nemam osim onoga sta dode s win 8.
Gdje mu mogu pregledat scheduler? Tj raspored za to. Auto defrag je ugašen, antivirus nemam osim onoga sta dode s win 8.
- u defragmenteru, u defenderu.. u svakom utilsu kojeg koristiš postoji odgovarajuća opcija, uz OSov schreduler. Automatski update, izrada backupa (koji opet može biti povezan s updateom) itd.
Svaka komponetnta npr logitech ima updater, može nešto pokrenuti. OS treba podesiti ali je nemoguće nabrajati, obrnuto, treba ići redom i aktivirati samo ono što je potrebno, npr predinstaliran OS na notebooku dolazi s hrpom 'smeća' proizvođača. Dodatno, useri poaktiviraju NIS-McAffeja (teško smeće-bloat) ili upitna aktivacija i OS pun malwarea, aktivan skype, login na cloud, seedbox i sl., torrent koji seeda itd. itd..
To cu ostavit kao drugu mogucnost jer mi se čini da je ipak outlook krivac. Dosta ljudi se žali da on diže load u idleu, popodne sam ga uugasija i sve je bilo u redu.