Bootanje s Acronis kloniranog diska

poruka: 3
|
čitano: 996
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Bootanje s Acronis kloniranog diska - kompleksno

Imam prijenosni hard kojeg sam dobio od T-coma (320GB) i odlučil sam napravit novu čistu instalaciju Winsa XP na svom laptopu: instalirat XP na vanjski hard i bootat s njega pa prekopirat sve (prenjet programe pomoću programa Move Me). Ali naravno nakon prvog djela instalacije i nakon restartanja dobil sam error da nešto nije u redu s hardverom i preguglao sam i probao sve al nije išlo.

Pa sam kloniral disk na taj prijenosni pomoću Acronis True Image Home.

Nakon postupka probal sam bootats tog vanjskog harda i onda mi odma izbaci da je došlo do problema i nađem se u onom Safe Mode - Start Windows normally izborniku. Pokušao sam svaku opciju, svaki put krene jako sporo i onda stane ona loading crtica ispod Win loga te mi izbaci BSOD. Pa skužil da trebam izvadit prijenosni hard iz kučišta i spojit ga direktno.
Prije nek nastavim dalje: nakon onog neuspjelog pokušaja prve instalacije ostala mi je opcija prije bootanja da izaberem između Win XP-a i Windowsa default (ovo drugo ne šljaka).

Sad mi se kod bootanja nakon HP loga ne počne loadati Windows nego tam gdje bi mi trebal bit dualboot izbornik imam neke crtice koje bježe :O i ak pristisnem bilo koji gumb čuje se onaj zvuk...mogu samo ugasit.

Pitanje: Dal sam mogao u nečem pogrješit jer kad se kloniraju diskovi ionak ne mogu radit niš na laptopu pa teško da je tu došlo do greške? I koji je lijek za odbjegle crtice? :S

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Bootanje s Acronis kloniranog diska

Ovdje imaš tutorijal za instalaciju Windowsa na externi hdd.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Bootanje s Acronis kloniranog diska

Hvala, neznam zakaj ja to nisam našel :-S

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice