Bad DirectSound driver

poruka: 32
|
čitano: 9.932
|
moderatori: pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
zvuk

na kompu mi nema uopce zvuka akad idem upaliti pjesmu pise  bad directsound driver.please install proper drivers or select another device in configuration error code 8878000a

0 0 hvala 0
18 godina
moderator
RE: Bad DirectSound driver

Skini novi driver za zvucnu karticu i instaliraj ga.

15 godina
neaktivan
Bad DirectSound driver

mozes li mi dat link,maticna mi je  Msi K9AGM3 a zvucna je intergrirana

0 0 hvala 0
18 godina
moderator
15 godina
neaktivan
Bad DirectSound driver

sve opet isto

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Bad DirectSound driver

ne radi

0 0 hvala 0
18 godina
moderator

Jesu ti driveri uopce instalirani? Imas onu Realtekovu kontrolnu plocu/mixer tamo dolje-desno pored sata?

Start > Run > upisi dxdiag i klikni na gumb OK. Posalji na forum screenshot kartice Sound.

Ujedno, uzmi program SIW i daj screenshot od Hardware > Sound Device.

15 godina
neaktivan
Bad DirectSound driver

eto  ga

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Bad DirectSound driver

drajveri su instalirani neman plocu/mixer tamo dolje-desno pored sata.

0 0 hvala 0
18 godina
moderator
razorxxxx kaže...

drajveri su instalirani neman plocu/mixer tamo dolje-desno pored sata.

Slike koje si poslao kazu da driveri nisu instalirani, odnosno da ti uopce ni nemas zvucnu karticu. Kak je uopce do svega toga doslo? Otkad imas problem? Je li se problem javio nakon sto si instalirao neki program ili tako nesto? Mozda su ti se resetirale postavke BIOS-a - je li ti u BIOS-u uopce omogucena zvucna kartica? Provjeri, omoguci. Daj nam screenshot Device Managera, s otvorenom rubrikom Sound, video and game controllers i Unknown Devices (ako ima takvih).

Imas instaliran barem Service Pack 2, ako ne i SP3? Imas instaliran najnoviji .NET framework? Pitam za svaki slucaj, da ne bi ispalo da mixeru treba .NET framework...

Ako nista ne uspijes rijesiti, bilo bi dobro da napravis popravak instalacije Windowsa s instalacijskog CD-a od Windowsa.

E, da - provjeri i kakvo ti je stanje u Control Panel > Sound and Audio Devices - u kartici Audio jel pod Default device za Sound playback mozes izabrati Realtek HD Audio output (ili nesto slicno vezano uz Realtek)?

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.8.2010 15:18 (mbaksa).
15 godina
neaktivan
Bad DirectSound driver

a neznam ujutro sam upalio komp i nije bilo drajvera moguce zbog programa sto sam instalirao,kako cu provjerit u biosima?u device menageru mi ne pokazuje nista imam instaliran sp3 imam net, famework ......na kontrol panelu u audio mi nema nista vezano uz realtek

0 0 hvala 0
18 godina
moderator

Probaj onda dal imas tocku vracanja prije nego ti je zvucna kartica prestala raditi - Start > All Programs > Accessories > System Tools > System Restore. Tu, naravno, odaberes Restore my computer to an earlier time, kliknes na Next, i vratis se na zadnji ili predzadnji dan za koji si siguran da ti je zvucna kartica radila. Kliknes Next i ides dalje.

Naravno, s tim ces izgubiti programe koje si instalirao nakon toga - morat ces ih ponovno instalirati. Ali barem bi mogao rijesiti problem sa zvucnom karticom.

15 godina
neaktivan
Bad DirectSound driver

kad kliknem na system restore dode mi system restore  has been turned off. do you want to turn on system restore now?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Bad DirectSound driver

kada kliknem da dode mi ovo

0 0 hvala 0
18 godina
moderator

Jesi ga ti iskljucio? Ako nisi, najvjerojatnije imas neki zlocudni softver na kompjuteru. Odmah - antivirus i antispyware. Instaliraj neki antivirusni program (imas besplatne tipa Avira AntiVir, Avast...), azuriraj ga i pretrazi racunalo. Instaliraj spybot, azuriraj, imuniziraj i skeniraj racunalo. Ako ti se neki od tih programa nece dati azurirati (ili cak instalirati, ili ti nece dati da dodjes na stranice za skidanje antivirusnog programa), onda sigurno imas virus ili nesto slicno.

15 godina
neaktivan
Bad DirectSound driver

ok pokusat cu ..hvala puno

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Bad DirectSound driver

bilo je 8 virusa

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Bad DirectSound driver

kad udem u Restore my computer to an earlier time nemogu kliknuti na datum na koji zelim da se vrati

0 0 hvala 0
18 godina
moderator

Kul. Osmijeh Nadam se da si ih sve uspio ocistiti. Sad ukljuci System Restore - znaci, makni kvacicu s Turn off System Restor on all drives. Restartaj kompjuter i provjeri da se kvacica nije vratila - ako se vratila, onda znaci da nisi jos sve pocistio. Ako se nije vratila, pokusaj ponovno instalirati driver za zvucnu karticu. Mozda je bas bila stvar u tome sto je iskljucen System Restore, a instalacijski program prije instalacije drivera pokusava napraviti tocku za vracanje no ne moze.

Ako to ne pomogne, onda napravi popravak instalacije Windowsa s instalacijskog CD-a (ne znam tocno koja se opcija mora odabrati - vjerojatno Upgrade ili tako nesto - vjerujem da ces se snaci - samo nemoj si obrisati disk! Namigiva).

18 godina
moderator
razorxxxx kaže...

kad udem u Restore my computer to an earlier time nemogu kliknuti na datum na koji zelim da se vrati

Ne mozes kliknuti posto ti je System Restore bio iskljucen, sto znaci da ne postoji ni jedna tocka u vremenu (datum za kliknuti) na koju bi se mogao vratiti.

15 godina
neaktivan
Bad DirectSound driver

ok

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Bad DirectSound driver

i sta bih sad trebao kad sam uklonio viruse?

0 0 hvala 0
18 godina
moderator
razorxxxx kaže...

i sta bih sad trebao kad sam uklonio viruse?

Napisao sam ti u predzadnjoj svojoj poruci. Dakle, u ovoj.

15 godina
neaktivan
Bad DirectSound driver

opet ja instaliram drajvere  i pokazuje opet da ih nema

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Bad DirectSound driver

kako mogu s cd-a xp-a napravit popravak windowsa,hoce li mi se izbrisat sve sa harda?

0 0 hvala 0
18 godina
moderator
razorxxxx kaže...

kako mogu s cd-a xp-a napravit popravak windowsa,hoce li mi se izbrisat sve sa harda?

Tako da odaberes Upgrade. To ti nece nista brisati s hard diska. Mozda je najbolje da pod Windowsima stavis CD unutar i pokrenes instalaciju pa odmah tu odaberes Upgrade - onda ne trebas bootati s CD-a.

* Za svaki slucaj bi bilo pametno da si sve stvari bez kojih ne mozes ostati iskopiras na sigurno mjesto - vanjski USB disk, USB memorijski stick, opticke medije.

15 godina
neaktivan
Bad DirectSound driver

na cd-u mi pise instal windows xp,install optional windows components,perform additional tasks i check system compatibility..sta cu odabrati?

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.8.2010 19:04 (razorxxxx).

0 0 hvala 0
18 godina
moderator

Prvo, naravno.

15 godina
neaktivan
Bad DirectSound driver

sad mi dode

0 0 hvala 0
16 godina
Bad DirectSound driver