U početku bijaše 10mj i ja se odlučio prijeć na famozni Windows 7 64 bitna verzija, i sve je bilo apsolutno u redu, nikakvih crasheva, čak ni windows explorer has stopped working i ostalih gluposti, reko ja e moj Bill napravio si dobar posao. Zeznuo sam se, od prije par dana(30.12.2009 A.D.) sve nizbrdo! stalno BSOD kad radim multitasking, mozilla se non-stop ruši, oću stavit nove drivere za 7600gt dobijem da je installer corrupt(7-zip error, probam i sa winrarom crc greška), najmanje 10 puta formatirao disk i nove windowse gore,stavio Malwarebytes, čitavo vrijeme Kaspersky uključen(trenutno avast jer mi se kaspersky gadi više), nisam ni spomenuo random bacanje iz aero moda u basic mode. E sad malo pojašnjavanja, imao sam pokvarenu pioneer pržilicu, kupio novu u 12mj sony optiarc i zasad radi ok, ovo pričam zato jer sam prije toga flashao BIOS na matičnoj na najnoviji (ASUS P5B-Deluxe WI-FI, verzija 1238), da se ubijem nemogu se sjetit koji je bios prije toga radio normalno jer izgleda da ovaj najnoviji ima probleme sam sa sobom. Vratio stariju verziju BIOS-a 1236, zasad samo 1 BSOD prilikom skeniranja od strane avasta i otvaranja IE. Prvo sam mislio da ću problem riješit onemogućavanjem Windows update-a jer mi on upravo nije dao instalirat nvidia drivere što je mene navelo na zaključak da se radi toga aero isključuje i uključuje random, u prijevodu Windows update instalira što on misli da je najbolje a to nužno ne treba bit dobro za određenu hardware-sku stranu računala. Problemi se nastavljaju prilikom instalacija Windowsa jer mi odmah na početku baca software error i nemogu nastavit sa instalacijom, moja prva pomisao jer da je otišao WD 640GB SATA disk, trči Atomic 31.12.2009 u Links po novi WD 750 Crni Kaviar(sve izprebacivao sa 640GB na novi disk(750GB) napravio 2 partcije i deri sve 5 što se tiče same instalacije), i 3 dana bude mir, ali opet BSOD pri multitasking-u, mozilla se ruši, neke arhive/installeri prilikom extract-a javljaju da su corrupted, u vezi toga sam zvao optimu za reset veze i čak uspio extract-at nvidia 195.62 drivere ali samo jednom i onda opet greške, znači nije do veze jer mogu normalno surfat netom.
P.S 1 CMOS memorija je resetirana tako da sam i na to mislio i jednom prilikom razmontirao cijelo računalo,očistio od prašine koje je bilo najmanje pola kile, stavio novu termalnu pastu bla bla uredio kabele...
P.S 2
Dakle ja osobno BIH isključio:
1. Virus/spyware/malware = razlog(Kaspersky non-stop, Malwarebytes).
2. Ogreban instalacijski dvd od Windows 7 64 bit = razlog(zato jer se sjaji ko bebina guza a radio je 2mj bez problema).
3. Bilokakav ubacivanje hakersko i nehakersko jer imam žičani modem + Kaspersky firewall i opet Malwarebytes koji ima ip protection.
Osobno bi ukključio:
1. Losh BIOS, neznam do kud ga mogu downgrade-at.
2. Losh novi novcati HDD neznam kako je to moguće ali ajde.
3. Memorija koju upravo idem upravo testirat sa Memtestom86 modul po modul.