Bacit ću komp kroz prozor pomagajte!

poruka: 7
|
čitano: 4.830
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Windows 7 64 BSOD,Mozilla Crash

U početku bijaše 10mj i ja se odlučio prijeć na famozni Windows 7 64 bitna verzija, i sve je bilo apsolutno u redu, nikakvih crasheva, čak ni windows explorer has stopped working i ostalih gluposti, reko ja e moj Bill napravio si dobar posao. Zeznuo sam se, od prije par dana(30.12.2009 A.D.) sve nizbrdo! stalno BSOD kad radim multitasking, mozilla se non-stop ruši, oću stavit nove drivere za 7600gt dobijem da je installer corrupt(7-zip error, probam i sa winrarom crc greška), najmanje 10 puta formatirao disk i nove windowse gore,stavio Malwarebytes, čitavo vrijeme Kaspersky uključen(trenutno avast jer mi se kaspersky gadi više), nisam ni spomenuo random bacanje iz aero moda u basic mode. E sad malo pojašnjavanja, imao sam pokvarenu pioneer pržilicu, kupio novu u 12mj sony optiarc i zasad radi ok, ovo pričam zato jer sam prije toga flashao BIOS na matičnoj na najnoviji (ASUS P5B-Deluxe WI-FI, verzija 1238), da se ubijem nemogu se sjetit koji je bios prije toga radio normalno jer izgleda da ovaj najnoviji ima probleme sam sa sobom. Vratio stariju verziju BIOS-a 1236, zasad samo 1 BSOD prilikom skeniranja od strane avasta i otvaranja IE. Prvo sam mislio da ću problem riješit onemogućavanjem Windows update-a jer mi on upravo nije dao instalirat nvidia drivere što je mene navelo na zaključak da se radi toga aero isključuje i uključuje random, u prijevodu Windows update instalira što on misli da je najbolje a to nužno ne treba bit dobro za određenu hardware-sku stranu računala. Problemi se nastavljaju prilikom instalacija Windowsa jer mi odmah na početku baca software error i nemogu nastavit sa instalacijom, moja prva pomisao jer da je otišao WD 640GB SATA disk, trči Atomic 31.12.2009 u Links po novi WD 750 Crni Kaviar(sve izprebacivao sa 640GB na novi disk(750GB) napravio 2 partcije i deri sve 5 što se tiče same instalacije), i 3 dana bude mir, ali opet BSOD pri multitasking-u, mozilla se ruši, neke arhive/installeri prilikom extract-a javljaju da su corrupted, u vezi toga sam zvao optimu za reset veze i čak uspio extract-at nvidia 195.62 drivere ali samo jednom i onda opet greške, znači nije do veze jer mogu normalno surfat netom.

P.S 1 CMOS memorija je resetirana tako da sam i na to mislio i jednom prilikom razmontirao cijelo računalo,očistio od prašine koje je bilo najmanje pola kile, stavio novu termalnu pastu bla bla uredio kabele...

P.S 2

Dakle ja osobno BIH isključio:

1. Virus/spyware/malware = razlog(Kaspersky non-stop, Malwarebytes).

2. Ogreban instalacijski dvd od Windows 7 64 bit = razlog(zato jer se sjaji ko bebina guza a radio je 2mj bez problema).

3. Bilokakav ubacivanje hakersko i nehakersko jer imam žičani modem + Kaspersky firewall i opet Malwarebytes koji ima ip protection.

Osobno bi ukključio:

1. Losh BIOS, neznam do kud ga mogu downgrade-at.

2. Losh novi novcati HDD neznam kako je to moguće ali ajde.

3. Memorija koju upravo idem upravo testirat sa Memtestom86 modul po modul.

Info hardware Info hardware
Info hardware 2 Info hardware 2
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.1.2010 12:16 (Atomic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Windows 7 64 BSOD,Mozilla Crash

a zasto si uopce isa radit update biosa? zar nisi cua onu "if it ain't broke, don't fix it!"... jer koliko sam skuzia, a nisi tocno navea kad si updatea bios, cini mi se da su tvoji problemi poceli upravo otkad si stavia novu verziju... sad poviri da li ima jos neka novija u medjuvremenu, pa stavi nju, mozda se stvari poboljsaju...

17 godina

Znaci mjenjao si i przilicu?

Probaj nju iskljuciti i vratiti stari BIOS. jesi probao xp?

Ne vjerujem da je nov disk pokvaren, nije zar da si toliki baksuz da ti se pokvari taj disk i da kupis novi pokvaren.

Uglavnom stari BIOS i iskljuci przilicu

We are born naked, wet, and hungry. Then things get worse. It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Gdje je taj tvoj prozor?

Dobro bi mi došao još jedan stroj.

Svaka ti čast kad ti se da toliko puta nanovo raditi instalaciju sustava.

Bez ikakvog podcjenjivanja kao prvo predložio bih ti da Instalacijski DVD kopiraš na neki USB vanjski medij HDD ili stick.

Slobodno dodaj mapu s upravljačkim programima.

Ovim ćeš definitivno otkloniti sumnju u neispravnost instalacijskog medija.

Što se tiče nadogradnje BIOS-a sigurno nisi pogriješio jer ako pogledaš što novije verzije ispravljaju primjetit ćeš da se radi uglavnom

o podršci za novije CPU i sl..

U svakom slučaju najnoviji BIOS predviđen za tvoju matičnu najbolje je rješenje.

Podešavanju BIOS-a treba posvetiti puno više vremena a naročito ukoliko je OC.

Ukoliko je OC vrati na zadane postavke.

S ASUS matičnim imam samo pozitivna iskustva ali upravo njihove bogate mogućnosti podešavanja Bios-a ponekad zbunjuju.

Mislim da su oba HDD ispravna jer simptomi koje navodiš više mi ukazuju na problem grafičke kartice (aero mode u basic mode) odnosno

upravljački programi za istu.

17 godina
Atomic kaže...

U početku bijaše 10mj i ja se odlučio prijeć na famozni Windows 7 64 bitna verzija, i sve je bilo apsolutno u redu, nikakvih crasheva, čak ni windows explorer has stopped working i ostalih gluposti, reko ja e moj Bill napravio si dobar posao. Zeznuo sam se, od prije par dana(30.12.2009 A.D.) sve nizbrdo! stalno BSOD kad radim multitasking, mozilla se non-stop ruši, oću stavit nove drivere za 7600gt dobijem da je installer corrupt(7-zip error, probam i sa winrarom crc greška), najmanje 10 puta formatirao disk i nove windowse gore,stavio Malwarebytes, čitavo vrijeme Kaspersky uključen(trenutno avast jer mi se kaspersky gadi više), nisam ni spomenuo random bacanje iz aero moda u basic mode. E sad malo pojašnjavanja, imao sam pokvarenu pioneer pržilicu, kupio novu u 12mj sony optiarc i zasad radi ok, ovo pričam zato jer sam prije toga flashao BIOS na matičnoj na najnoviji (ASUS P5B-Deluxe WI-FI, verzija 1238), da se ubijem nemogu se sjetit koji je bios prije toga radio normalno jer izgleda da ovaj najnoviji ima probleme sam sa sobom. Vratio stariju verziju BIOS-a 1236, zasad samo 1 BSOD prilikom skeniranja od strane avasta i otvaranja IE. Prvo sam mislio da ću problem riješit onemogućavanjem Windows update-a jer mi on upravo nije dao instalirat nvidia drivere što je mene navelo na zaključak da se radi toga aero isključuje i uključuje random, u prijevodu Windows update instalira što on misli da je najbolje a to nužno ne treba bit dobro za određenu hardware-sku stranu računala. Problemi se nastavljaju prilikom instalacija Windowsa jer mi odmah na početku baca software error i nemogu nastavit sa instalacijom, moja prva pomisao jer da je otišao WD 640GB SATA disk, trči Atomic 31.12.2009 u Links po novi WD 750 Crni Kaviar(sve izprebacivao sa 640GB na novi disk(750GB) napravio 2 partcije i deri sve 5 što se tiče same instalacije), i 3 dana bude mir, ali opet BSOD pri multitasking-u, mozilla se ruši, neke arhive/installeri prilikom extract-a javljaju da su corrupted, u vezi toga sam zvao optimu za reset veze i čak uspio extract-at nvidia 195.62 drivere ali samo jednom i onda opet greške, znači nije do veze jer mogu normalno surfat netom.

P.S 1 CMOS memorija je resetirana tako da sam i na to mislio i jednom prilikom razmontirao cijelo računalo,očistio od prašine koje je bilo najmanje pola kile, stavio novu termalnu pastu bla bla uredio kabele...

P.S 2

Dakle ja osobno BIH isključio:

1. Virus/spyware/malware = razlog(Kaspersky non-stop, Malwarebytes).

2. Ogreban instalacijski dvd od Windows 7 64 bit = razlog(zato jer se sjaji ko bebina guza a radio je 2mj bez problema).

3. Bilokakav ubacivanje hakersko i nehakersko jer imam žičani modem + Kaspersky firewall i opet Malwarebytes koji ima ip protection.

Osobno bi ukključio:

1. Losh BIOS, neznam do kud ga mogu downgrade-at.

2. Losh novi novcati HDD neznam kako je to moguće ali ajde.

3. Memorija koju upravo idem upravo testirat sa Memtestom86 modul po modul.

Pobjednik je pod brojem 3: Pokvareni memorijski keksić od kingmaxa, sramim se što kao "stara" iskusnjara nisam to probao ali eto držao sam se one "Ma nije memorija to se ne kvari"

Hvala svima!

17 godina

Memorija se itekak kvari ko i svaki drugi dio pogotovo ak je bila klokana ili ak naletis na musicavu memoriju. Jedino za procesor se moze rec da se ne kvari zapravo on se vrlo rjetko pokvari pa i kad je bio klokan osim kod pretjerivanja i brutalnog zagrijavanja a to je vec druga prica.Nevinašce

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Atomic kaže...

U početku bijaše 10mj i ja se odlučio prijeć na famozni Windows 7 64 bitna verzija,........ reko ja e moj Bill napravio si dobar posao. Zeznuo sam se, od prije par dana(30.12.2009 A.D.) sve nizbrdo! stalno BSOD ...........u prijevodu Windows update instalira što on misli da je najbolje a to nužno ne treba bit dobro za određenu hardware-sku stranu računala......

Pobjednik je pod brojem 3: Pokvareni memorijski keksić od kingmaxa, sramim se što kao "stara" iskusnjara nisam to probao ali eto držao sam se one "Ma nije memorija to se ne kvari"

Hvala svima!

I onda jadni Windowsi ispadaju krivi, a ni krivi ni dužni.

Bitno je razumjeti jednostavan princip: ako ne valjaju Windowsi, ne valjaju nikome. Ako ne valjaju samo meni, znači da su Windowsi u redu, ali da kod mene nešto ne štima. I inače, BSOD je isključivo greška s hardverom i/ili njegovim driverima (rijetko slučaj).

Usput, Windowsi ne instaliraju automatski nadogradnje vezane uz hardver. To ostaje slobodno kao "opcionalne nadogradnje", instaliraju se samo kritične ispravke sustava.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice