ATI driver i Windows 8.1

poruka: 8
|
čitano: 3.287
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
ATI driver i Windows 8.1

Pozdrav ljudi!

Imam problema sa instalacijom drivera, gdje sam jučer cijeli dan i danas cijeli dan potrošio, a i dalje ništa nisam napravio. Imam Windows 8.1 x64, te grafičku ATI Radeon HD4850. Naime, kada pokušavam instalirati drivere za nju, na kraju instalacije mi javi kako je instalirano, ali da je bilo nekih problema. I onda kada uđem tamo na onaj AMD Control Center (ili kako mu je već ime), uopće nema postavki vezanih uz grafičku.

To mi je problem od jučer, kada sam htio igrati Broken Age i javilo mi je kako nemam instaliran OpenGL koji obično dolazi sa driverima, međutim instalacija drivera ne prolazi uredno, pa ne mogu niti igrati tu igru.

Znači trebalo bi mi ako netko zna kako ili da uredno instaliram drivere, ili da si nekako instaliram OpenGL.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ATI driver i Windows 8.1

Tip je ovdje uspio mada mi je proces nepouzdan (nije baš glatko i jasno objašnjeno):

http://forums.anandtech.com/showpost.php?p=35618600&postcount=19

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
ATI driver i Windows 8.1

Probao, i svejedno neće. :|

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ATI driver i Windows 8.1

Pretraži malo, možda negdje postoje neslužbeni driveri.

Meni je bio problem jer su zadnji službeni driveri za HD5000 mobility za Lenovo laptope bili iz 2011. i to 11 verzija, no ima zajednica koja je uredno izbacivala neslužbene drivere, zadnji sada u prosincu verzija 14.

Tip radi samo za laptope, no možda postoji slična zajednica za desktop kartice.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
ATI driver i Windows 8.1

- Otiđi u control panel-windows update, pa probaj tamo pogledati da li ti se nudi driver za grafičku karticu.

---------- Drži se majstore, moje misli su uz tebe. ----------

1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
ATI driver i Windows 8.1

Nema ni na Windows Updateu.

Probat ću što wyks kaže.

A jel znate kako da si instaliram OpenGL, pošto si sam driver od grafičke ne mogu?

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.2.2014 18:27 (master4games).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
ATI driver i Windows 8.1

Ako ti ništa ne uspije probaj sa neslužbenim i modificiranim driverima sa stranice http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=372799

Preko njih sam uspio instalirati driver za Win 8.1 za Ati Xpress 1200 karticu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.2.2014 18:41 (Lelouch).

1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
ATI driver i Windows 8.1

Isto mi javlja grešku, međutim kada odem u Control Center, napokon ima postavki za grafičku, znači da je prošlo ono što je trebalo. Valjda neće biti nekih daljnih problema. Hvala ti puno!

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice