Asus eee disk image software

poruka: 7
|
čitano: 1.669
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Pribavio sam Asus Eee PC 1005HA, spojio vanjski optički uređaj, instalirao windoze. ali...

Nemogu niti jednim programom napraviti image. Ghost i Acronis True Image ne vide hard. (nema veze ako ga postavim u biosu i kao IDE)

Ima li tko kakvu ideju čime i kako napraviti sliku diska. Jer Windows System Restore je neupotrebljiv ako se windoze sruše i ne bootaju se. Tako da on koristi samo pri "lakšim oštećenjima" windowsa.

Svaka ideja je dobrodošla jer se zgražam na pomisao da ako nešto pođe po zlu moram sve drivere i programe ispočetka instalirati.

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
RE: Asus eee disk image software

Ako se netko ne pojavi sa elegantnijim rješenjem, iskoristi ovo.

Sa gpartedom kopiraj particije na eksterni hdd i ona pokušaj napravti image tog eksternog diska.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
17 godina
neaktivan

Hajde ok to je pola rješenja, ali kako onda vratiti image na disk? Tu je problem... Jer pod Windowsima napravim image particije, ali bih pod dosom morao vraćati image, a u dosu ni jedan program ne vidi hdd.Mršti se

17 godina
odjavljen

Pa taj image vratiš sa gpartedom. Kako god si kopirao particiju sa njime, tako je i vratiš.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
17 godina
neaktivan

Budem se sutra pozabavio time.

Bitno mi je da mi gparted "vidi" hard disk. Onda sam na konju... jer kažem ovi gore navedeni programi kažu da nemam hdd.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Skinuo, snimio, bootao sa cd-a. Vidi mi Hdd.Osmijeh

Software mi izgleda odličan za kreiranje, promjenu veličine, formatiranje u sve moguće formate, itd. particija.

Eh da, sad da  ne zeznem nešto, radi čega ću izgubiti podatke - reci mi ako si radio sa njime kad kopiraš cijelu pariciju na drugu ili čak na drugi hdd u kojem je ona formatu?

Ili je možda doslovno kopirana onakva kakvu je vidiš u originalu? Po tome bi onda trebala "target" particija biti iste veličine kao i ova "source" Ha?

I ono najbitnije:

Da li zadržava bootabilnu osobinu kad je kopirana, jer znam ako nije napravljen disk imaging onda u pravilu  više nije bootabilno ono što si samo iskopirao. Pa mi opet ništa ne znači.

Hvala.

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Gparted upravo to radi - manipulacija particijama.

Kada kopiraš partciju na drugu ili na drugi disk ona bude ista kao orginalna - jednostavno kopira sadržaj diska na drugo mjesto. Ako je target veća od source particije, to nema veze jer će se prilagoditi veličini target particije.

Ako kopiraš C: particiju, kopirat ćeš i boot datoteke ali za MBR nisam siguran. MBR se popravi ubacivanjem cd-a od windowsa i tipkanjem fixmbr, fixboot i još jedne naredbe.

Idealno bi bilo kada bi mogao smjestiti kopiju particije na 1 DL DVD. Nisam radio ništa slično sa gpartedom pa ne znam hoće sve to raditi kako smo mi to zamislili - u najgorem slučaju, imat ćeš 1/1 kopiju bez MBRa. A on se može popraviti.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice