Imam file, odnosno nacrt u 1:1 omjeru (navodno), u acrobatu oznacim view actual size, file se poveca. E sad, ka ja to isprintam sve je par milimetara vece nego sto pise na papiru i tako svaki file koji mi je 1:1. Pokusam preko ekrana izmjerit, ista stvar se desava???????????
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
koliko bi taj nacrt trebao bit velik (dimenzije)...
Moraš kalibrirati ispis printera.
a to bi bilo?
o gitari se radi...a meni treba samo dio tog nacrta u stvarnoj velicini...
ovo sam skuzio kako da isprintam jedan dio na jednoj stranici. A kako bi sada sav taj nacrt isprintao van u 1:1 mj.Inace kad otvorim taj file, nacrt se pojavi kao jedna stranica, a ja bi da to dode van na vise pa da ih spojim, jel moguce?
da ne otvaram novu temu pitat cu ovdje..
kako da isprintam sliku u dimenzijama 1:1
znam samo da je 300 dpi
radi se o pcb plocici..
ovo sam skuzio kako da isprintam jedan dio na jednoj stranici. A kako bi sada sav taj nacrt isprintao van u 1:1 mj.Inace kad otvorim taj file, nacrt se pojavi kao jedna stranica, a ja bi da to dode van na vise pa da ih spojim, jel moguce?
Ako koristiš Acrobat Reader, imaš kod ispisivanja, u okviru Page Handling sve bitne opcije:
- None - veličina bi trebala ispasti vjerna originalu - ako ne ispadne 1:1, to je onda vjerojatno zeznuo driver od printera i bojim se da tu nema pomoći
- Fit to Printable Area - nisam siguran što to radi - valjda smanji ili poveća tako da se iskoristi što veća površina stranice - naravno, to u pravilu onda ne ispadne 1:1
- Shrink to Printable Area - to valjda smanji sadržaj ako je prevelik, u suprotnom bi trebalo ispasti 1:1
- Tile large pages - to je ono što tebi treba - velike stranice će rasprostrijeti na više stranica papira - pazi da ti je Tile Scale 100%
...
da ne otvaram novu temu pitat cu ovdje..
kako da isprintam sliku u dimenzijama 1:1
znam samo da je 300 dpi
radi se o pcb plocici..
dimenzija u inčima = dimenzija u pikselima / DPI (točaka po inču)
dimenzija u cm = dimenzija u inčima * 2,54
dakle,
dimenzija u cm = dimenzija u pikselima / DPI * 2,54
U tvom slučaju, širina slike je 788 piksela / 300 * 2,54 = 6,672 cm
Pa si ti izračunaj i visinu. A sad, kako ćeš to isprintati? Pa uzmeš neki program za uređivanje teksta (Word, Open/Libre Office Writer) ili grafički program (InkScape, Scribus), ubaciš sliku u njega i ručno odrediš širinu/visinu slike u cm (ili milimetrima ili čemuveć).
Edit - iznašao sam još jednostavnije rješenje (ovo gore ostavljam, jer s tim dobivaš teorijsku podlogu) - otvori sliku u IrfanViewu (joj, što obožavam taj program :) ), idi u izborniku na Image > Information, u polja Resolution upiši 300 (DPI) i klikni na gumb Change - već sad ćeš uočiti promjenu u polju Print size (pisat će ti 6.7 x 4.8 cm). Klikni na OK, idi na ispis (File > Print), u okviru Print size odaberi Original size (from image DPI) i ispiši sliku (prije toga si podesi margine ako ti treba).