WLAN preko mobitela

poruka: 19
|
čitano: 6.836
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
WLAN preko mobitela

Zanima me kako preko Nokie 5530 koristiti wlan. Sve pratim kako treba, odem u postavke povezivanje, tamo nadem svoju mrezu, povezem se, i odem pokreni preglednik. I dok se ucitava, najednom se pokaze "Nevaljano ime poslužitelja" i tu sve stane. Zna netko rješenje?

Evo moj skajp ko igra CS:S: nekoime3
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
WLAN preko mobitela

probaj provjeriti je li ti dodana MAC adresa od tvoje nokie!!

Tko se zadnji smije, nije skužio!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: WLAN preko mobitela
probaj u browser napisat google.he i trazi..imam nokiu i kad ti kaze nevaljano ime posluzitelja znaci da ta adresa ne postoji..
GAMERS DONT DIE, THEY RESPAWN
16 godina
neaktivan
WLAN preko mobitela

Pozdrav!

Pišem u ovu temu, sličnog je sadržaja da ne otvaram novu. Pokušao sam preko mobitela napravit hotspot da na laptopu mogu normalno bit na Internetu i sve je to teklo bez problema, ali onda me na laptopu traži šifru za spojit se na tu mrežu. Prekjučer sam kupio mob. Galaxy s3 mini i to mi je prvi smartphone, a kupio sam ga samo zbog interneta i sad to neće? Nadam se da će netko znati kako. Hvala unaprijed!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
dugi9mirukuci kaže...

Pozdrav!

Pišem u ovu temu, sličnog je sadržaja da ne otvaram novu. Pokušao sam preko mobitela napravit hotspot da na laptopu mogu normalno bit na Internetu i sve je to teklo bez problema, ali onda me na laptopu traži šifru za spojit se na tu mrežu. Prekjučer sam kupio mob. Galaxy s3 mini i to mi je prvi smartphone, a kupio sam ga samo zbog interneta i sad to neće? Nadam se da će netko znati kako. Hvala unaprijed!

U postavkama svog mobitela možeš konfigurirati svoju mrežu, odnosno HotSpot. Tu možeš promijeniti ime HotSpot-a i možeš staviti šifru ako želiš. Nađi te postavke i makni šifru, ali ja bih ti preporučio da staviš neku šifru da ti se drugi ljudi ne mogu spojiti na mrežu i skidat novac.

16 godina
neaktivan

Hvala ti KrižnaSmrti! Malo sam prokopao i odmah našao. Jednostavne stvari su obično najteže, pogotovo na kompjuterima. Ovo je ujedno i moje prvo spajanje preko moba i odmah zahvala tebi!

n/a
13 godina
neaktivan

Kakvu tarifu koristis i kakva je brzina interneta kad si s laptopom?

Let it be
15 godina
neaktivan
WLAN preko mobitela

Imam jedno pitanjce, ali ne znam točnu temu, pa evo..

Imam 2 PC-a u kući, jedno sa pristupom Internetu, drugo bez. E sad, pošto ja živim u selu izvan grada, opcije za neki prihvatljiv ISP nisu baš moguće. Također, u koš bacam opciju mobilnog interneta, jer na samo par mjesta u kući imam 3G mrežu, a kod stolnog računala mi je EDGE, ili uopće nema mreže :/

Laptop ima mobilni internet od Tele2, tako da brz internet imam, no samo u sobi. Ja bih htio pristup internetu i na stolnom kompu. Kako?

Mislio sam da na mobitelu uključim WiFi HotSpot, i pošto imam tarifu sa podatkovnim paketom, da se putem računala spojim na mob, ali komp mi nema WiFi.Što mi treba za to?

Htio bih na laptopu napraviti HotSpot, ali  je li to moguće, i kako da to napravim?

Znači, ili na laptopu HotSpot, i kupnja nekakvog WiFi sticka za komp, ili (ako HotSpot na laptopu nije moguć), HotSpot na mobitelu.

Hvala

|| EnlightenedPhoenix 24.6.2011.

0 0 hvala 0
14 godina
WLAN preko mobitela

Za Wi-Fi na kompjuteru ti treba ovako nešto: http://www.dlink.com/us/en/home-solutions/connect/adapters/dwa-130-wireless-n-usb-adapter

A kako na laptopu uklučiti HotSpot, to ja baš ne znam, ali siguran sam da netko od forumaša zna :)

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Hvala!
Tražio sam taj HotSpot, ali ne mogu ga pronaći.. inače, mislim da bi ga trebalo biti lako uključiti :/

Je li taj adapter kvalitetan, ili ne mogu baš pogriješiti što se tiče njih?

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.1.2013 17:00 (tonchy).
14 godina

Ja imam istog takvog, evo već dvije godine me služi fantastično. Nikad nisam imao problema s njime.

13 godina
neaktivan
tonchy kaže...

Hvala!
Tražio sam taj HotSpot, ali ne mogu ga pronaći.. inače, mislim da bi ga trebalo biti lako uključiti :/

Je li taj adapter kvalitetan, ili ne mogu baš pogriješiti što se tiče njih?

Ako mislis dobro hvatati signal kupi ovo http://www.ekosarica.biz/9949

Jeste skuplj, ali..

Neznam se potpisat..xDD
15 godina
neaktivan
hvala, ali mislim da ću ići na stick varijantu.. :)
gdje da nabavim DWA-130?

ili može i dwa-131? točnije http://www.jeftinije.hr//racunalna-oprema/mrezna-oprema/mrezne-kartice/d-link-adapter-dwa-131_-_CX0012038B?bPar=2
13 godina
neaktivan
tonchy kaže...
hvala, ali mislim da ću ići na stick varijantu.. :)
gdje da nabavim DWA-130?

ili može i dwa-131? točnije http://www.jeftinije.hr//racunalna-oprema/mrezna-oprema/mrezne-kartice/d-link-adapter-dwa-131_-_CX0012038B?bPar=2

Ajde ok.

Al ja to nebi uzimo,nikad nebi uzimo adaptere bez antene,al ajde

Neznam se potpisat..xDD
15 godina
neaktivan
Meni treba za udaljenost od 10 m, tj. od prizemlja na kat.

Znači mogu?
13 godina
neaktivan
tonchy kaže...
Meni treba za udaljenost od 10 m, tj. od prizemlja na kat.

Znači mogu?

Koliko imas zidova.
To nemoj kupovat

Neznam se potpisat..xDD
15 godina
neaktivan
Ok, valjda mogu i onaj sa antenom kojega si preporučio. Trgovina je iz HR?

Pa, zidova nema, ja bih se s računalom iz prizemlja spojio na laptop koji je na prvom katu.
13 godina
neaktivan
tonchy kaže...
Ok, valjda mogu i onaj sa antenom kojega si preporučio. Trgovina je iz HR?

Pa, zidova nema, ja bih se s računalom iz prizemlja spojio na laptop koji je na prvom katu.

Da ja sam sebi isto naručio.
Imao sam takvu i pokidala se.
Supp je.

Neznam se potpisat..xDD
15 godina
neaktivan
WLAN preko mobitela

Napravio sam Hotspot na laptopu, ali pretpostavljam da je za to potrebna drugačija vrsta pristupa internetu, jer mi se mobitel putem Wifija neće povezati. Trenutno imam (kao što sam spomenuo) Tele2 Broadband Modem. Ima tko ideje, mogu li se povezati na to?

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.1.2013 0:47 (tonchy).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice