Imam wifi router TP-Link i modem CIsco
Problem je u tome kada je sve priključeno kako treba imam wifi, ali nemam konekciju na računaru. Tek kada direktno uključim kabal sto povezuje računar i modem u modem imam konekciju.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Imam wifi router TP-Link i modem CIsco
Problem je u tome kada je sve priključeno kako treba imam wifi, ali nemam konekciju na računaru. Tek kada direktno uključim kabal sto povezuje računar i modem u modem imam konekciju.
-update-aj driver za Wi-Fi adapter ako imaš PC
-pogledaj je li ti u routeru uključeno "Broadcast SSID", odnosno je li Wireless uopće uključen
-približi se routeru što je najvše moguće
-između računala i routera ne smije biti nikakvih većih prepreka (debel zidovi...)
-može biti da na tvoj signal utječe neki drugi router ili nešto treće
Pozdrav svima , pišem u ovu temu da ne otvaram novu , eh ovako imam adsl modem tp link td8840-t i imam wireless router tl wr340g , eh sad , prije nego sam imao adsl , sam imao ovaj wireless i mogao sam mu pristupiti na 192.168.1.1. ili 0 ne sjecam se više , uglavnom , ukucam admin , admin i udjem u postavke i mogu stelati wi fi itd , eh sad od kako imam adsl , ne mogu pristupiti ni modemu ni routeru , modem je na 192.1681.1. ali ne znam koji password da kucam,probavao sam sve moguce kombinacije , ne ide.. i više ne znam kako da pristupim wireless routeru , ako je neko voljan da mi objasni bio bih zahvalan.. čak i sa instalacijskim cd-om od wireless routera mi izbaci gresku kad provjerava router ,kao ne moze pristupiti, resetirao sam ga bio , ali opet ne mogu da se spojim na njega, e sad mi je*eno ostao nezasticen wi.fi
Pozdrav svima , pišem u ovu temu da ne otvaram novu , eh ovako imam adsl modem tp link td8840-t i imam wireless router tl wr340g , eh sad , prije nego sam imao adsl , sam imao ovaj wireless i mogao sam mu pristupiti na 192.168.1.1. ili 0 ne sjecam se više , uglavnom , ukucam admin , admin i udjem u postavke i mogu stelati wi fi itd , eh sad od kako imam adsl , ne mogu pristupiti ni modemu ni routeru , modem je na 192.1681.1. ali ne znam koji password da kucam,probavao sam sve moguce kombinacije , ne ide.. i više ne znam kako da pristupim wireless routeru , ako je neko voljan da mi objasni bio bih zahvalan.. čak i sa instalacijskim cd-om od wireless routera mi izbaci gresku kad provjerava router ,kao ne moze pristupiti, resetirao sam ga bio , ali opet ne mogu da se spojim na njega, e sad mi je*eno ostao nezasticen wi.fi
Oba uređaja imaju iste pristupne adrese i lozinke, 192.168.1.1, admin admin , ako nisu mjenjane. Potrebno se posebno žično spojiti sa svakim uređajem i konfigurirati kako je navedeno u uputama proizvođača.
imam slabi signal za vip wireless preko sim kartice i huawei sticka (modem). Živim dalje od mjesta gdje je slab 3g signal.Htio bi imati bolji signal i wifi jer mi treba za autocamp koji je malo izoliraniji u prirodi. Dali postoji neki uređaj koji sve to ujedinjuje. Znam za opciju tp link 3g router i jos na njega spojim bolju 3g vanjsku antenu. Mislim da bi morao taj uređaj biti vani na visini jer mi je stvarno slab signal. Sada se mogu spojati na EDGE mrežu sa slabim signalom, a maximalno bi se moga spojiti na HSPA+ sa dobrim signalom. Hvala
koliko znam, tp-link 3g router je klasičan router koji ima usb u kojeg uštekaš 3g ili 4g zte, huaweii ili neki drugi usb 3g modem i tako to radi. ti lako na taj 3g usb modem spojiš dodatnu antenu jer svaki 3g modem pa čak i svaki mobitel ima mali priključak za dodatnu antenu. naravno, postoje i routeri sa intergriranim 3g modemom ali su rijetki i skuplji
Oba uređaja imaju iste pristupne adrese i lozinke, 192.168.1.1, admin admin , ako nisu mjenjane. Potrebno se posebno žično spojiti sa svakim uređajem i konfigurirati kako je navedeno u uputama proizvođača.
Uspio sam uci u router tako da sam odspojio modem i spojio samo router, pa sam namjestio wi.fi , eh sad kad forwardujem portove jel idem u wireless router , ili u adsl modem ? ako idem u adsl modem ,ne znam login , a ako ga resetujem, hocu li morat podesavat nesto ili ?
znaci, stavim usb modem u ruter i dodatnu antenu u modem ? Oce li dodatna antena smetati vec dvjema antenama koje su na ruteru?
Samo morao bi taj ruter staviti vani da imam WLAN u cijelom kampu a taj ruter mi ne izgleda bas za vanjsku upotrebu. Sto kazes na ovu soluciju:
vanjska antena = acces point sa dobrim dbi (recimo > 15) koja se prikljuci na usb modem ukljućen u pc?
znaci, stavim usb modem u ruter i dodatnu antenu u modem ? Oce li dodatna antena smetati vec dvjema antenama koje su na ruteru?
Samo morao bi taj ruter staviti vani da imam WLAN u cijelom kampu a taj ruter mi ne izgleda bas za vanjsku upotrebu. Sto kazes na ovu soluciju:
vanjska antena = acces point sa dobrim dbi (recimo > 15) koja se prikljuci na usb modem ukljućen u pc?
Možeš probat ovako:
1. Kupiš ovaj ruter za unutarnju(indoor) upotrebu. Na njega spojiš 3g modem.
2. Zatim kupiš ovaj ruter/AP za vanjsku(outdoor) upotrebu na koji će se spajati ostali u kampu.
+ poe adapter(napajanje) za taj AP
+ duži mrežni kabel za vezu između poe adaptera i vanjske pristupne točke
+ kraći mrežni kabel za vezu između poe adaptera i unutarnjeg rutera.
Konekcija između unutarnjeg i vanjskog rutera ide znači ovako: indoor ruter-> kraći mrežni kabel-> poe adapter-> duži mrežni kabel-> vanjski ap
+ vidjet ćeš ako će ti još nešto biti potrebno (npr. samovulkanizirajuća traka za zaštitu konektora, antenski nosač,...)
Puno ti hvala. Sve si lijepo opisao, svaka ti čast. Probati cu :)
Kraci UTP kabel = cros ili strait ?
Duzi UTP kabel = cros ili strait ?
Hvala