Wireless na laptopu randomly prekida. Nekad nijednom dnevno koliko primijetim, a nekad par puta svako malo.
Kad provjerim dali Internet radi na mobitelu, sve OK, mobitel sve ucitava. Kad otvorim router ne pise nikakav prekid veze.
Tesko mi je dijagnosticirati problem jer se nekoliko stvari dogodilo u otprilike isto vrijeme:
- novi laptop sa win10
- upgrejdana ADSL veza sa vecom brzinom, i uz to je stigao novi modem (ZXDSL 931VII, koji mi se cini losijim od prethodnog, onako subjektivno i glede opcija)
Probao sam sa rjesenjima za sad sve. Nazovem prvo T-com pa je ispalo da su podaci za wireless spetljani na njihovom serveru od kud se sve to ucitava. To je popravljeno (whatever), i neko je vrijeme bilo ok pa se problemi ponovo javili. Zovem opet T-com i nesposobni tehnicar prvo samo napravi reconnect linije.. onda kontaktiram ponovo i samo napravi tvornicki reset routera ili sto vec, primijetio sam da su svi podaci resetirani. I stavi mi channel 11 koji svi imaju u susjedstvu. Uglavnom, nije pomoglo. Ja ne mogu sam nista od toga podesiti jer se sve ucitava sa servera.
Reinstalirao sam wireless adapter, nije pomoglo. Petljao sam sa power opcijama za wireless adapter, nije pomoglo.
Kad laptop ne koristim kod kuce ne primjecujem nikakve prekide, ali posto ga ne koristim cesto na drugim mjestima tesko mi je primijetiti razliku jer nije da veza prekida 10 puta u sat vremena.
Inace, kad dodje do wireless prekida, uvijek se normalno spoji opet za 30-120 sekundi, okvirno.