VIP mobilni net, problem sa brzinom

poruka: 19
|
čitano: 6.443
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
pitanje

jucer sam kupio mobilni net i usb stick za spajanje, instalirao sam drivere i sve kako treba te sam se bez problema spojio umts signalom koji bi trebao dati 300 kb/sec brzinu; medutim i ako imam pun signal brzina mi je od 20 bit/sec do 1 kb/sec... to znaci dami treba 15min da otvorim google.hr.....  Viče

zvao sam vip i rekli su mi da odem na prodajno mjesto sa laptopom i stickom ali u vipu nisu imali pojma o cemu se radi... (i u vip centru gdje je repetitor iznad glave je brizina od 1kb/sec) nisu mi ni mogli pomoc samo su proslijedili moji problem; pa ako je netko imao ovakav problem neka javi kako je rijesio jer imam osjecaj da cu se nacekat cekajuci tehnicku sluzbu...

hvala unaprijed.

Mcx Rexxar
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: VIP mobilni net, problem sa brzinom

pogledaj možda ti prebaci na GPRS,a i to ti ovisi na kojoj si lokaciji,tj. gdje živiš,ja doma se jedva uspijem spojiti na GPRS.

Žene su raj za oci,pakao za dusu i cistiliste za novcanik
17 godina
neaktivan

jel si probao na nekom drugom laptopu??

AMD Athlon64 X2 Dual Core 3800+, ATI Radeon HD 2400S 512MB, 2GB RAM DDR2, 320HDD...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

I preko GPRS-a maximalana brzina ti je 115 kbps,sam sam testirao na t-mobileu,dakle relativno dovoljna za surfanje,a to sto se liku dogadja vjerojatno se spaja prko obicnog gsm signala tj nekaj mu nije u redu s stickom.

Da bi mu normalno radila mora se spajati preko 3g-umts signala

17 godina
neaktivan

moja preporuka: NAVIKNI SE!!!!! (na žalost)

znamo da je sve na ćemu piše "VIP" jedan veliki CRAP!!!

ja isto koristim vipov USB BROADBAND i da i ja ISTO kidam živce!

Uglavnom nije ti sa laptopom apsolutno ništa, jer ja imam problema i na novom ASUSu i na 5 god starom ACERu!

Ako nemaš dobrog signala možeš se lagano ......... (nebi reko šta lol)

Uglavnom meni tu gdje jesam najviše hvata GPRS signal od 5 - 10 kbit/s downloada, ali zna bit i preko 50 kbit/s...

ALI.... uhvatio sam i HSDPA sa 2mbit/s... i moram reći da onda stvaaaaaaaaarno leti...

ali nikad ali BAš nikad Signal nije stabilan i on šeta do 0 bit/s

Žalosno!!!!

btw mislim da vipova aplikacija sama i automatski bira i skače sa GPRSa, UMTSa i HSDPA signala. što zna biti iritantno jer se u tom trenutku veza prekine, tojest STANE, dok to (mislim) na t-mobilovom USBu nije slučaj!

Pomiri se stim stari i hvataj bolji signal... Kad uhvatiš HSDPA sa jedno bar 100 - 200 kbit/s bit će najs i fast....Cool

Ako bi oni koji o meni misle loše znali šta si ja mislim o njima,bi o meni mislili još lošije.... eeehhheem...
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar

ok 24v kuzim sta oces rec ali ja uhvatim HSDPA i brzine ostaje na 1kb/sec u centru osijeka sam, razumijo bi da sam u nekoji zabiti, sada nakon sto sam ovo procitao idem odjaviti ugovor..

a sto kazes za t mobile da je stabilniji ali 3gb najveci paket je UZASNO!!! malo

Mcx Rexxar
16 godina
neaktivan

...ma i u Rijeci je isti vrag malo valja malo ne,tako je ovih dana.

Žene su raj za oci,pakao za dusu i cistiliste za novcanik
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.2.2009 7:46 (lajtkam).
17 godina
neaktivan
Escudo kaže...

ok 24v kuzim sta oces rec ali ja uhvatim HSDPA i brzine ostaje na 1kb/sec u centru osijeka sam, razumijo bi da sam u nekoji zabiti, sada nakon sto sam ovo procitao idem odjaviti ugovor..

a sto kazes za t mobile da je stabilniji ali 3gb najveci paket je UZASNO!!! malo

da znam... al neznam zašto.... i meni je tako, ali večinom dok uhvati HSDPA signal mi stoji oko 50 kbit/s i to je već neko surfanje ajde, al to nije stabilno i padne na 0 i onda se prebaci na UMTS, pa na kraju na GPRS.....pa STANE lol ja bi bio super zadovoljan kad bi imao stalnih 100-200 kbit/s na UMTS mreži, al ne ide ebga...
btw t mobile = isti CRAP!!! sestra mi 20 metara dalje koristi t mobilov USB i spojena je samo na GPRS, jer ako neda prednost GPRSu nema signala uopće (mislim da je to neki previd ili bug u aplikaciji, jer onda stalno traži UMTS/HSDPA a na GPRS se ne obazire iako ima koliki toliki signal)
a na GPRSu surfa tako da je ja nemam snage više gledat jer mi se plače lol ja popušim cigaretu dok mi otvori gmail na njenom t mobile crapu lol

lajtkam ja sam na kastvu gore i kažem ti od GPRS 1kbit/s (i manje lol) pa do HSDPA do 2 mbit/S...
odnio sam za probu lap dole do centra i imao stalno HSDPA i nekih stalnih 500 kbit/s - 1 mbit/s
ide ajd...
al na kraju krajeva ovi naši su jad i bijeda...
ja imam i Slovensku karticu i USB i moram reći samo WOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOW
USB sam platio 1 euro i mjesečno plačam 29 za FLAT i ide i ide i ide i IDEEEEEEEE i ne pada pod 3 mbit/s na HSDPA signalu i to vožnjom u autu po Ljubljani i malo izvan nje...
ja ne tražim ovdje tih 3 mbit/s al ebemu bi bio zadovoljan i sa kojih 100 kbit/s na UMTSu al želje su jedno, a mogučnosti naših POHLEPNIH mreža drugo.... na žalost našu... 

Ako bi oni koji o meni misle loše znali šta si ja mislim o njima,bi o meni mislili još lošije.... eeehhheem...
16 godina
neaktivan
autorov komentar

zna meni uhvatit i do 4mb/sec ali 10min poslije na istoji lokaciji vise uopce nema ni gprs..

provjerio sam gdje se nalazi repetitor... i sto najgore 30 metara zracne linije bez zgrada izmedu...

moj savjet svima bjezi od vipa koliko te noge nose

Mcx Rexxar
17 godina
neaktivan

lol od mene je niti 100 metara..

btw napravio sam jedan mali test...

prebacio sam sim karticu u mobitel i spojio se na lap, koristio mobitel kao modem...

nemogu provjerit brzinu ali ONA JE STALNA...

ide fino i veza nikad ne padne... npr treba jedno 2-3 sekunde da otvori početnu Bugovog foruma i tako drži stalno...

Sa nokiom N80 i N82, dok sa SE w800 ipak treba nešto duže...

znači da je taj USB stick malo fuš ha!!??

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

// ovako, ugovorio sam VIP mobilni internet 1GB, a nakon te gige BRZINA se spušta do max. 64kbps, i još su naveli u reklami da je to dovoljno za otvaranje web stranica, čitanje email-a itd. Nakon što sam potrošio navedenu gigu prometa, brzina mi pala na ca. 10kbps, to znači da za otvaranje obične web stranice mi treba 3 dana. Naravno zvao sam vip službu za korisnike, probao sve moguće ali ništa ne pomaže. Da li postoji nekakav program za ograničavanje brzine mobilnog interneta ili nešto slično kako bi ovaj problem mogao rješiti??? Netrebam ni napominjati da je ovaj ugovor zadnje što sam ikada imao posla s VIP-om, i sve vip brojeve moje i mojih ukućana ćemo prebaciti na nekog drugog operatera, a prijatelje, poznanike, pa čak i novine izvjestiti o krađi i laži i prevari. VIP-R.I.P., p.s. znam da je BUG u "dobrim odnosima" s VIP-om, ali što je previše je previše. Hvala unaprijed na svakoj pomoći.

"U bezptičju i krava zvuči kao slavuj"

0 3 hvala 0
16 godina
neaktivan

što bi sada ti u biti htio prije nego što napadaš Vip?

Mješaš kilobite i kilobajte ok? Do 64 kilobita je do 8 kilobajta ok? Kakav program?

Misliš sa Gigom proći cijeli mjesec ili što? Naravno da je to nikakva brzina možeš se pomoći ali naravno da to nije to za nešto konkretno zaboravi na do 64 kilobita.... Možeš Operu i njenu funkciju turbo uključiti jer već duže ne radi Vipova inačica bolja od Opere turbo zvana vipfastnet.... ne radi više. Možeš isključiti animacije, flash, tj plug ins....   blokirati sve pop upove.... sve te stvari napraviš dok si u Operi na f12.... Možeš povećati cache u Operi da više često posjećivanih stranica sebi spremi radi kasnijeg bržeg učitavanja, može pomoći kod često korištenih tipa mail, face, forumi.... Možeš instalirati Opera ad block ekstenziju.... eventualno neke skroz light stvari tipa tih za išta teže tipa YT definitivno zaboravi to je 4 puta niža brzina od EDGE.... To je GPRS iliti usporedivo sa nekada dial-upom definitivno brzina sa kojom ne rušiš svjetske rekorde a niti se s njom konkretno možeš pomoći, jedva a zato i je besplatna.....

Imaš mogućnost i većeg paketa, imaš mogućnost dodatnih GB po 29kn jedna imaš opciju noćna za 49kn gdje si neogranićen od ponoći do 8 svaki dan na punoj si brzini koju možeš ostvariti..... Imaš mogućnosti.... Ja koristim 15GB+Noćnu i izbjegavam izaći iz paketa na tu malecku brzinu.... a sa GB na mjesec nemam što raditi puno premalo. :)

bug caruje, um klade valja
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.8.2012 23:12 (Oldy).

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: VIP mobilni net, problem sa brzinom
// hvala na info, probat ću instalirat operu evo stavio sam da je skida, za 4 godine će ju skinut sa ovom brzinom pa ću onda probat. Da nebih mješao opet kilobite i kilobajte još jednom moja brzina se kreće oko 15 Kbps, a VIP mafija reklamira brzinu do 64 Kbps (poanta je u riječi "do"). Nešto sam malo nanjušio preko googla s rječima boost network, ali još nisam ništa konkretno pronašao, ali sam uvjeren da mora postojat neki program za ubrzanje ili podešavanje brzine, kako bi inače web programeri simulirali neki uradak kako bi radio na 56kbps ili slično, zar ne?
14 godina
jabuka555 kaže...
// hvala na info, probat ću instalirat operu evo stavio sam da je skida, za 4 godine će ju skinut sa ovom brzinom pa ću onda probat. Da nebih mješao opet kilobite i kilobajte još jednom moja brzina se kreće oko 15 Kbps, a VIP mafija reklamira brzinu do 64 Kbps (poanta je u riječi "do"). Nešto sam malo nanjušio preko googla s rječima boost network, ali još nisam ništa konkretno pronašao, ali sam uvjeren da mora postojat neki program za ubrzanje ili podešavanje brzine, kako bi inače web programeri simulirali neki uradak kako bi radio na 56kbps ili slično, zar ne?

Ne znam kako ti zamišljaš da bi taj magični program trebao funkcionirati, ali googlanjem za te pojmove jedino što ćeš nači je scam :)

ŽELJKO BJELIĆ JE LOPOV || ŽELJKO BJELIĆ JE LOPOV |
16 godina
neaktivan

Oni mogu spustiti brzinu i simulirati i sa netlimiterom ali kad tebi isp ogranići brzinu na do 64kbps onda je to to, ti si mislio kupiti gigu prometa i cijeli mjesec koristiti tu malo brzinu? Je kako da ne pa nisu ni operateri toliko glupi.

Kako sam ti gore napisao unutar te ograničene brzine uz dosta kemijanja se može nešto malo dobiti ali to je daleko od pravog surfa. :)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Osim novina, fejsa, twittera da li ima još koja dobra metoda reklamiranja, naime cilj mi je upozoriti što veći broj ljudi da ne koriste VIP mobilni internet. Imam u pozadini sve dokaze, crno na bijelo, testirano, snimljene razgovore itd.
16 godina
moderator

a razlog bi bio?

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija // na glupe postove i pitanja odgovaram sa: ke???? // besplatno gledam u kristalnu kuglu i otkrivam koje su vaše komponente :)
17 godina
neaktivan
Gle ovu poruku sam počeo pisat u 12:05, e sada ti vidi kada sam je uspjeo postaviti tu na forumu, evo toliko o brzini interneta od VIP-a. Mislim da je pametnom dosta tu objašnjavat, a budalama nema ni potrebe detaljno objašnjavat, oni neće nikad ni shvatiti.
16 godina
neaktivan

Stari moj ti si očito na svojoj lokaciji loše pokriven a to si makar mobitelom prije uzimanja mogao i morao testirati.....

Ja sam sa t-mobileom bitno lošije pokriven u sred Zagreba nego sa vipom to sam sam testirao kod sebe. I uzeo sam vip i nema greške tako si i ti trebao.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice