Pozdrav,
E ovako, imam jednu zanimljivu situaciju. Danas su ukopcali VIP internet, tj. trio paket, al internet je ono sto me muci. Brzina 4Mbit/s, na router spojen komp(kabel), laptop sa Win7(wireless) i laptop sa Win8(wireless). E da, i jedan smartphone. Svi imaju normalnu brzinu osim laptopa sa Win8 koji jedva dolazi do 90-100kB/s. Na speedtest.net mi pokazuje svakakve rezultate za Win8 laptop. Od jedva 0.5Mbit/s pa do skoro 3Mbit/s stim kad pokazuje vecu brzinu, ona dosta varira. Nije konstantna, skace gore dolje.
Sto sam probao napraviti? Pa ovako... Kao prvo, taj laptop nema problema sa wirelessom jer je koji dan prije sve radilo kako treba. Usao sam u router, Win8 laptop je imao 192.168.1.4 IP adresu, dok su komp i Win7 laptop imali vece IP adrese (ako to ikome ista znaci). Probao sam sa dinamicnom ip adresom ili staticnom, nema razlike. Druga stvar koja mi je upala u oko su MAC adrese spojenih uredjaja. Uredjaji koji imaju normalnu brzinu imaju MAC adresu koja pocinje sa 00, dok laptop sa Win8 ima MAC adresu koja zapocinje sa C4. Probao sam mjenjati to (napomena: na Win8 sam mogao staviti jedino MAC adrese koje pocinju sa 02, 06 ili 0E), ali svejedno nije radilo. U jednom trenutku kada se laptop sa Win7 iskopcao sa wirelessa, laptop sa Win8 je imao punu brzinu. Ali vise taj scenarij nemogu ponoviti...
Nije mi jasno zbog cega imam taj problem. Jel razlog Win8 ili je nesto do routera (Huawei HG530u), ip/mac adresa? Ako netko ima neku drukciju ideju neka napise, molio bih lijepo. Hvala unaprijed...