Veza puca, dupla veza, disablean adapter...

poruka: 14
|
čitano: 4.192
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

U zadnje vrijeme jednom dnevno imam porblema. Jednostavno, u trenu ne mogu više na internet. I kroz nekoliko dana uočio sam sljedeće.

Upalim komp, (ili čak npr u igri pukne veza), i u trayu mi je monitor sa žutim uskličnikom. Ako resetiram komp, ruter, ištekam kabel, ništa opet isto, ili se pojavi monitor sa crvenim iksom. No ako odem u network connections, tamo su mi dvije public mreže. Ne znam kako zašto i odakle radi još jednu public. Kad se diskonektiram s obje (a to napravi ako samo na jednu kliknem disconnect), disablea mi se network adapter. Onda odem u device menager, kliknem enable, i evo, sada radi.

Jedino što sam u zadnje vrijeme radio na kompu je da sam stavio google Chrome.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
Re: Veza puca, dupla veza, disablean adapter...

probaj reinstalirat driver za mrežnu karticu za početak

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija................na glupe postove i pitanja odgovaram sa: ke????
15 godina
neaktivan

Yep, napravljeno. I dalje problem postoji.

16 godina
moderator

daj nabaci screenshot da vidim kakve su to dvije veze

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija................na glupe postove i pitanja odgovaram sa: ke????
15 godina
neaktivan

Ok, kad se to desi, mogu. 

U biti to ti je kad kliknes dole na "network i shearing" ispod "view your active networks" nije jedna veza nego dvije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Dali ti je zaštićena mreža? WPA/WPA2?

Možda mrežna ne radi kako treba.. kakve si antene spajao na nju?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Žična je mreža, tako da nije ništa spajano osim kabla. A ovo za enkripciju, nije li to Wlan?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Moj previd.

Ja sam već shvatio da koristiš wlan čim sam pročitao pucanje veze..

Pa mogao bi biti problem u routeru...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
the_dammed kaže...

Ok, kad se to desi, mogu. 

U biti to ti je kad kliknes dole na "network i shearing" ispod "view your active networks" nije jedna veza nego dvije.

Dakle kada su obje mreže "uključene" pod active connections onda nemaš konekciju na net?

Jel imaš hamachi instaliran ili neki sličan virtual network program.

Kolko imaš (aktivnih-neaktivnih nebitno) veza kad klikneš na change adapter setings pa ti prikaže sve "network connections".

Ako se spajaš preko rutera (recimo t-comov thompson ...) pretpostavljam da ti je onda aktivna Local area network, ili local area connection dok si spojen na internet.. Ove ostale izbriši ako ti ne trebaju. Dakle desni klik delete.

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
15 godina
neaktivan

Nope, nemam virtalne mreže. Evo SS kako to izgleda kod mene, sve tip-top. Koristim Bnet. Kada meni rikne veza, mobitel pronalazi Wlan, a i preko laptopa (isto Wlan) se uredno može ići na net.

Kolko imaš (aktivnih-neaktivnih nebitno) veza kad klikneš na change adapter setings pa ti prikaže sve "network connections".

Imam Local Area i Bluetooth Network connection 5. Da to obrišem?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

nemoj niš brisati. ovo ti je za blutut a ova druga je Lan preko koje i ideš na net kolko vidim.. Ali sad imaš net. stavi ss od veza kada ti se izgubi veza.

zašto ti je ova mreža "public"?

klikni na public i odaberi home network. (mislim neće se puno toga promjenit osim što ćeš moć shareat neke stvari i to.) ili ak imaš neki razlog zašto si stavio da ti je mreža public onda pusti..

mislio sam da je problem u IP adresi. dakle ista IP adresa na 2 uređaja. Pa da ti onda pc prepoznaje 2 mreže jer se zbog "sukoba" u ip adresi ne može spojiti na ruter.

No pretpostavljam da nisi ručno upisivao Ip adrese, i da ti je ruter na defaultu pa da ima došta širok IP pool. obično bude od 192.168.1.1 do 192.168.1.128. (ili .128 - .255).

Dakle stavi ss kada dože do pucanja veze da vidimo zbog koje to mreže (ili zbog kojih devicea) pc gubi konekciju na net.

Poruka je uređivana zadnji put sub 31.12.2011 16:37 (ivan dragi).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Može, kad se desi kvar, stavljam SS. Samo pitanje: Čega sve SS treba?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
the_dammed kaže...

Može, kad se desi kvar, stavljam SS. Samo pitanje: Čega sve SS treba?

dakle ko ova druga slika kaj si stavio, (change adapter settings) - network connections. ALI kada nema veze sa internetom. Tako da vidimo koje to mreže tvoj PC prepoznaje i zbog čega onda gubi vezu s internetom.

12 godina
neaktivan

Sta da uradim kad obrisem local areu.

Da li mogu skinuti s neta :)

ili odnijeti serviseru.

Alem
Moj PC  
0 1 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice