Staticna IP

poruka: 5
|
čitano: 697
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Staticna IP

Opet cudan problem sa mrezom. Znaci, router od t-coma je na 2. katu, ja sam u prizemlju. Kupio sam TP-Linkov AP TL-WA830RE i sve je super radilo skoro mjesec dana. Odjednom mi je veza pocela blokavat i AP nije mogao uhvatit signal od routera. Zatim sam resetirao AP i sad se sa mobitelima nikako ne mogu spojit na AP osim ako ne ukljucim u postavkama mobitela Static IP settings, a laptop i tablet na Windowsima se mogu spojit bez cackanja po postavkama wifi adaptera, ali ako im nije namjestena staticna ip adresa, onda se svako malo prekida veza. Meni nije problem kosristit staticnu ip, ali ne da mi se svaki put namjestat gostima kad dodju.

Hvala

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Staticna IP
DrFriks kaže...

Opet cudan problem sa mrezom. Znaci, router od t-coma je na 2. katu, ja sam u prizemlju. Kupio sam TP-Linkov AP TL-WA830RE i sve je super radilo skoro mjesec dana. Odjednom mi je veza pocela blokavat i AP nije mogao uhvatit signal od routera. Zatim sam resetirao AP i sad se sa mobitelima nikako ne mogu spojit na AP osim ako ne ukljucim u postavkama mobitela Static IP settings, a laptop i tablet na Windowsima se mogu spojit bez cackanja po postavkama wifi adaptera, ali ako im nije namjestena staticna ip adresa, onda se svako malo prekida veza. Meni nije problem kosristit staticnu ip, ali ne da mi se svaki put namjestat gostima kad dodju.

Hvala

A tko ti glumi DHCP? Router?

Jesi li njega resetirao?

So if God has existed forever, you know, what did he do in his spare time? Like, before he made the Earth and everything?
16 godina
neaktivan

Iskreno, ne znam, slabo se kuzim u mrezu. Ali pretpostavljam da router glumi. 

Evo SS Speedport routera

I evo, bas nakon sto sam napisao post na forumu, dogodilo mi se da niti jedan uredjaj se nije mogao spojiti na net preko wifi. Nakon resetiranja je ponovno proradilo. 

16 godina
neaktivan
Staticna IP

I SS sa AP

0 0 hvala 0
16 godina

to znači, da iz nekog razloga PC ne dohvaća router (tj. dhcp server/modem).. moguće da je zblentiran, linija, sinkronizacija.. tad se stalno resetira.

pošto PC clienti ne dohvaćaju stalno podatke (da ne generiraju nepotreban promet kao DoS) odustanu, rade neko vrijeme bez dhcpa.. kad je ručni IP (na PCju) + gw+dns .. tad ne mora dohvaćati taj podatak.

resetiraj modem (router), resetiraj AP (defaulti će 99% raditi)... i upali ugasi mobitele, tablete.. PCje.

ako je problem isti, prijavi kvar.

+ AP često može biti router (kao tvoj model), slično.. ali meni je router draži. Spojiš na WAN port i tvoje interna mreža može raditi neovisno o ISPu stoljećima.. (dok ne crkne). Bitne razlike nema, osim kad AP koristiš kao extender.. i sl razlozi.

btw, fixna-ručna-statična.. bilo bi zgodno kad bi imali neki dogovor što to znači, ja bi rekao ovako, statična adresa, bi bila podešena u routeru (dhcp serveru) tj rezervirana-statična, ali ne ručno-fixna koju unosim o na PCju. Ista terminologija je za van-internet, tj static= vanjska ip.. koju dodjeljuje ISP(router). Zato bi riječ static, koristio za tako podešenu IP, tj. na PCju je i dalje uključen DHCP-automatika, koja sve potrebno dobija od routera. Ručna-fixna je sve ručno, tad je router nepotreban za jednostavnu mrežu-lan.

edit: u međuvremenu, u CMD uptipkaj, ipconfig /flushDNS .. ipconfig /renew.. i što se dešava?

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.1.2017 23:33 (ihush).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice