Splitter ne radi

poruka: 7
|
čitano: 4.849
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Splitter ne radi

Splitter sa slike ispod, mislim 30ak, 35kn u Ventexu koštao, ali kako nemam račun, ne mogu ga zamijeniti, a radije ću se raspitati nego bacit 70kn za ništa.

Dakle, imam Thomson TG 782(i), koji ima dva ethernet porta. U jedan je spojen moj komp, u drugom kombiniram TV i drugi komp pa me zanima da li je 100% do splittera ili može biti nešto drugo? Ne vidim nikakvog razloga zašto ne bi moglo funkcionirati.

Kratko pitanje, vjerojatno i kratak odgovor. Hvala unaprijed.

Hvala ti Bože što sam RIJEČANIN!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Splitter ne radi

Taj ruter ima 4 porta (ako je T-Comov onda su 2 za net a dva za IPTV).

Taj spliter je pasivan i mislim da ne može raditi tako jer ti bi na njega spojio jedan lan kabel za net a jedan za tv što neide nikako.

Zašto kablove ne spajaš direktno u ruter?

World Championships: 7, GP started: 300, GP wins: 91, Podium finishes: 155, Pole positions: 68, Fastest laps: 77, Points: 1,552
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.9.2012 19:56 (F1-IVO).

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Splitter ne radi

Znači nije do splittera.

Kažem, imam tri kabela i dva porta. Jedan je uvijek vani, nije to toliki problem, dapače, ali ako možda može automatski, zašto ne?

Ili na T-Comu i ta dva za IPTV rade kao obični ethernet portovi?

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.9.2012 20:31 (TIR669).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Splitter ne radi
TIR669 kaže...

Znači nije do splittera.

Kažem, imam tri kabela i dva porta. Jedan je uvijek vani, nije to toliki problem, dapače, ali ako možda može automatski, zašto ne?

Ili na T-Comu i ta dva za IPTV rade kao obični ethernet portovi?

Jedan kabel ti je vani zašto??? Gore ti je IVO napiso dva su za ethernet dva za IP/TV, tg782i ima iza pobojano žuto lan 1 i 2 za internet 3 i 4 za ip/tv

ako spajaš dva računala ako sam dobro razumio iz tva dva računala kablovi idu na 1 i 2, ovaj 3 ili 4 spoji max tv, na spliteru imaš 3 ulaza koji ti djele liniju

da ti neprekida tv ili net dok razgovaraš na mob ili obrnuto osim ako nisi prešo na ims(VOIP) i na spliteru rupa LINE iz toga u štekaš u zid druga rupa

MODEM/DSL ide na tg na ADSL i treća PHONE na bazu od telefona...

16 godina
neaktivan
Splitter ne radi

Zaboravih na ovu temu jer nisam previše pažnje obraćao na ovaj problem.

Dakle, u splitteru od MaxADSLa već imam standardno LINE, DSL, PHONE, sve uštekano otkud i kako treba biti. Jedna naravno i u router. U router osim MaxTV-a koji je u IPTV predviđenom ulazu su i po jedan kabel od dva kompa. Treći kabel za net na TV-u je vani jer nema mjesta.

Pospajano je kako je napisano u ovom postu iznad (dabs-ovom), naravno da u tom pogledu nema mjesta za treći (tj. četvrti) kabel u router pa dolazi potreba za dodatnim splitterom. Ne znam da li sam nešto propustio u ova dva odgovora ili ste to vi napravili, ali eto ako može neko detaljnije pojašnjenje ili savjet.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Splitter ne radi

BUMP... Što propuštam?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: Splitter ne radi

Ne treba ti nikakav splitter, tebi treba switch. Dakle, ovako nekako:

Shema Shema
Switch košta od 50kn na više i on ne radi ništa drugo nego što od jednog LAN porta napravi više. Imaš verzije sa 4, 6, 8 ili više portova. Tebi bi bio dovoljan neki od 4 porta. Njega spajaš u LAN1 na routeru a sva druga računala na njega. MaxTV spajaš normalno na LAN3 ili 4 (obično su obojani žuto).

Evo primjer switcha. Nađe se i jeftiniji. Ako imaš neki stari router i volje, dalo bi se nešto i sa njime iskombinirati.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
Poruka je uređivana zadnji put pon 22.10.2012 0:36 (Sum_of_all_fears).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice