Spajanje stolnog računala i laptopa - problem

poruka: 8
|
čitano: 6.376
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
pitanje

Želim prebaciti file sa stolnog računala na prijenosno. Ne mogu preko sticka pošto je premali, a predugo ću vremena potrošiti na cijepanje filea, prenošenje i onda ponovno spajanje. Zato sam odabrao ethernet kabel. Na laptopu vidim drugi komp, ali na kompu ne mogu uopće pristupiti mreži. Spajao sam računala direktno, znači bez switcha ili tako nečeg. U čemu je problem?

OS na oba računala je Windows XP SP3, Home, 32-bitni.

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.4.2009 22:26 (Proz0r).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Spajanje stolnog računala i laptopa - problem
obican ethernet kabel ti nije dobar za izravno povezivanje dva računala - potreban ti je cross kabel.
16 godina
neaktivan

ja sam to probao i definitivno je najlakše samo ih ako imas wireless na kompu (laptop vjerovatno ima integriranu) karticu ili usb, i samo share-aš folder-e...meni je tako bez problema radilo.

La lucha continuada...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Proz0r kaže...

Na laptopu vidim drugi komp, ali na kompu ne mogu uopće pristupiti mreži.

Spajanje 2 računara u mrežu može biti nekada relativno jednostavno, a često se zna zakomplicirati i neiskusni počnu lupati glavnom. Pošto može biti niz faktora problem, ja ću se zakačiti za gore navedenu tvoju rečenicu.

Ti si uspio bar da s jednog računar "vidiš" drugi računar. Na koji način si ti vidio drugi računar nisi nam rekao, pretpostaviću u My Network Places. A ako si uspio daljnjim klikanje na laptopu da vidiš da postoji folder: Shared Documents / SharedDocs i da uđeš u njega, onda možeš ikopirati tu svoj veliki fajl na desktop računaru (naći ćeš taj folder u My Computers (a ako ga nemaš trebao bi otvoriti još neki user account na desktop računaru i Windows će ponuditi da možete raditi sharing, što obavezno treba prihvatiti), tako da ga onda možeš "povući" na laptop iz laptopovog Windows Explorera.

Mada mi štošta nije jasno u toj tvojoj konfiguraciji, ali kako rekoh uhvatio sam se za gornju tvoju rečenicu (ko vam je dodijelio IP adrese, ručno ili automatski, jel usklađena network mask, imena workgroupa bi bilo poželjno da su ista, možda ti to ne radi preko TCP/IP-a nego npr. preko NetBEUI-ja (ima li toga u Home, nema pojma), bolje da je sve išlo preko rutera za Internet (ne treba crossover kabl i podešavanje IP adresa)....). Kako god, nadam se da ćeš uspjeti.

Još ne-mrežnih savjeta: posudi od nekog veći stick i to iskopiraj i/ili rasparčaj na 2-3 dijela ili prvo iskopiraj sve sa svog sticka na laptop ili računar, obriši sve sa stika, odradi kopiranja i onda vrati sve staro što bilo na sticku. A ako je stick mali (manji od 128 MB) možeš koristiti i CD ili DVD snimač pa tako to iskopirati, a ako imaš fotoaparat ili mobitel sa karticom od 1 GB možeš i preko njih prebaciti lakše fajl nego sa malim stickom. Inače vidi sam koje imaš još opcije, često ljudi zaborave da im je rješenje pred nosom, samo treba "kreativno" razmišljati (nemoj ni pomišljati samo na floppy diskete, ooo, ne, samo to ne!). Iznenađen

17 godina
neaktivan

Prokletstvo, moderni prijenosnici uopće nemaju floppy drive.

Vuk dlaku mjenja ali nikada!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
ksoric kaže...

Prokletstvo, moderni prijenosnici uopće nemaju floppy drive.

Ništa se ti ne sekiraj, za takve kao što si ti specijalno su izmišljeni USB floppy drajvovi, možeš čak i butati DOS sa njih. Smijeh
17 godina
neaktivan

Hehe, hvala na informaciji.  Namigiva

Vuk dlaku mjenja ali nikada!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
HITNO- laptop mi ne vidi Router

Imam hitni problem. Wireless na laptopu mi ne vidi Router....vidi ostale Routere, ali ne moj. Router je upaljen i radi. Prijateljev Laptop uredno vidi moj Router....

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice