Spajanje računala i televizora

poruka: 9
|
čitano: 10.996
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Ekipa, imam problem sa spajanjem računala (desktop) i televizora (Philips 32PFL7605H) putem ethernet kabela.

Naime, sto god pokusam, niti računalo prepoznaje da je TV spojen preko routera, niti se TV želi spojiti sa računalom. Na TV-u postoji opcija povezivanja s mrežom, koju odaberem i TV tvrdi da je spojen s mrežom, ali nije vidljiv na računalu.

Router (Netgear WPN824_v2) prepoznaje da su na njega spojeni i računalo i TV, ali međusobne komunikacije nema.

Probao sam media sharing sa WMP11 te TVersity koji su kao podržani od strane TV-a. Pratio sam manual maltene od riječi do riječi, ali naravno, ništa.

Ako je bitno, koristim Comodo firewall.

Molim za savjet i komentar što bi mogao pokušati ako netko ima ideju.

Također, ako trebate neke detaljnije informacije, samo se izjasnite što vam treba.

Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Za WMP ti trebaju biti otvoreni portovi:

Universal Plug and Play – Windows Media Player (TCP 2869)
Universal Plug and Play – Windows Media Player (UDP 1900)

Barem MS tako tvrdi.

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat.
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

OK, ovaj savjet je donekle pomogao (portovi propusteni na routeru i na firewallu).

Sad mi računalo prepoznaje TV kao dio mreže te mi se kao opcija na folderima s filmovima pojavilo "Play to" s imenom TV-a, no još uvijek ne želi streamati (greška command failed) prema njemu. Takodjer, kada na televizoru lupim search, on i dalje ne nalazi pokrenut WMP.

Probni folder s filmom uredno je smjesten u library te ima uključen share.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Spajanje računala i televizora
vlad0 kaže...

Barem MS tako tvrdi.

microsoft navodi slijedeće: Link

ako ti se neda napikavat, probaj za početak uključiti UPnP podršku na ruteru pa vidi da li će ti proraditi.

Nema na čemu! --| Google is your friend |--
16 godina
neaktivan
Zura kaže...
vlad0 kaže...

Barem MS tako tvrdi.

microsoft navodi slijedeće: Link

ako ti se neda napikavat, probaj za početak uključiti UPnP podršku na ruteru pa vidi da li će ti proraditi.

UPnP podrska je po defaultu bila upaljena, nju nisam dirao.

Probat ću s ovime što si mi poslao, hvala!

16 godina
neaktivan

U principu, postavke na ruteru nebi trebale imati nikakav utjecaj jer je riječ o kućnom dijelu mreže (osim ako nisi nešto mijenjao u postavkama na samom ruteru). Probaj vidjeti da li ti je firewall na PC-u ispravno podešen.

Kod mene je na sličan način povezan Win 7 PC i WD Live media player.

Morao sam napraviti slijedeće:

- WD Live nisam posebno podešavao (IP adresu mu je dodijelio ruter)

- Na PC-u sam aktivirao Media streaming u postavkama Windows Media Playera. (Ova akcija inače kreira automatske postavke u windows firewallu)

- U postavkama na adapteru lokalne mreže sam uključio NetBIOS over TCP/IP (koji sam prethodno imao isključen)

- Firewall koji koristim (Norton IS) je automatski kreirao potrebne rupe kako bi sve šljakalo.

Više prčkanja od toga mi nije bilo potrebno, normalno radi Play to -> WDLive (za formate koje podržava Windows media player) i obrnuto, WD Live vidi media streaming server i mogu otvarati sve što je u Library-u.

Nema na čemu! --| Google is your friend |--
16 godina
neaktivan
Zura kaže...

U principu, postavke na ruteru nebi trebale imati nikakav utjecaj jer je riječ o kućnom dijelu mreže (osim ako nisi nešto mijenjao u postavkama na samom ruteru). Probaj vidjeti da li ti je firewall na PC-u ispravno podešen.

Kod mene je na sličan način povezan Win 7 PC i WD Live media player.

Morao sam napraviti slijedeće:

- WD Live nisam posebno podešavao (IP adresu mu je dodijelio ruter)

- Na PC-u sam aktivirao Media streaming u postavkama Windows Media Playera. (Ova akcija inače kreira automatske postavke u windows firewallu)

- U postavkama na adapteru lokalne mreže sam uključio NetBIOS over TCP/IP (koji sam prethodno imao isključen)

- Firewall koji koristim (Norton IS) je automatski kreirao potrebne rupe kako bi sve šljakalo.

Više prčkanja od toga mi nije bilo potrebno, normalno radi Play to -> WDLive (za formate koje podržava Windows media player) i obrnuto, WD Live vidi media streaming server i mogu otvarati sve što je u Library-u.

I ja mislim isto, nekako sumnjam da je do Comoda, ali vidjet cu.

Inace, router je gotovo pa na tvornickim postavkama, jedino sto imam otvoren jedan port za uTorrent i to je to.

Kako slijedi prema tvom iskustvu (takodjer Win7, 64 bit):

- IP adresu TV-u je dodijelio router

- Media streaming aktiviran u WMP-u (windows firewall deaktiviran, u Comodu nisu kreirane nikakve dodatne postavke)

- ovo moram provjeriti, makar pretpostavljam da mi je to ukljuceno, ako je po defaultu tako (nisam nista mijenjao)

Jedino sto mogu kad dodjem doma je probati deaktivirati firewall pa vidjeti sta ce se dogoditi.

EDIT:

Dosao doma, upalio racunalo, upalio TV i vidi cuda, radi. Uklonio postavke sa routera, radi, Comodo uredno radi, gledao sam malo promet, sve cisto.

Uglavnom, ispada da se rijesilo samo od sebe. Odnosno, da budem precizan, prebacio sam Comodo u game mode, vratio ga u normalan rad, bacio mi je obavijest da TV zeli komunicirati s racunalom, kliknuo allow i sad radi.

Ova tehnika mi je stvarno fascinantna.

S druge strane, WMP ima neka ozbiljna ogranicenja (npr. nema titlova), tako da se bacam u isprobavanje aplikacija koje mogu stremati. :-/

Hvala svima na pomoci, na kraju se intervencijom vise sile sve rijesilo.

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.3.2011 20:00 (Go.Run).
13 godina

Koji kabel trebam kupiti da ga spojim sa kabelom iz monitora pa na TV?

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.1.2013 14:47 (Lazarus Long).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Go.Run kaže...

Ekipa, imam problem sa spajanjem računala (desktop) i televizora (Philips 32PFL7605H) putem ethernet kabela.

Naime, sto god pokusam, niti računalo prepoznaje da je TV spojen preko routera, niti se TV želi spojiti sa računalom. Na TV-u postoji opcija povezivanja s mrežom, koju odaberem i TV tvrdi da je spojen s mrežom, ali nije vidljiv na računalu.

Router (Netgear WPN824_v2) prepoznaje da su na njega spojeni i računalo i TV, ali međusobne komunikacije nema.

Probao sam media sharing sa WMP11 te TVersity koji su kao podržani od strane TV-a. Pratio sam manual maltene od riječi do riječi, ali naravno, ništa.

Ako je bitno, koristim Comodo firewall.

Molim za savjet i komentar što bi mogao pokušati ako netko ima ideju.

Također, ako trebate neke detaljnije informacije, samo se izjasnite što vam treba.

Hvala!

Bitno je. Reci Comodu da ti ne blokira portove koje ti je vlad0 napisao ili dok eksperimentiras iskljuci firewall.

Druga opcija je download i instalacija PS3 Media Server (Playstation Media Server) koji je java program, radi odlicno, besplatan i ruzan :)

Za pare preporucam Wild Media Server - opcije i ergonomija ko u prici

ili

ako razumijes ruski (cirilica) Home Media Server iliti Домашни Медиа Сервер koji je dijelo istog autora sa tom razlikom sto za ovaj ne postoji engleski jezik ali cini mi se da sam procitao na njihovim forumima postoji hrvatski

Ja koristim PS3 Media Server i Wild Media Server. WMS je malo kompliciraniji za stelanje

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice