Spajanje dvaju kompjutera u LAN

poruka: 6
|
čitano: 2.709
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
odjavljen

Evo ovako imam dva kompjutera u kuci,obadva su spjena na Router wirelesom bezicnim putem.Kako da ja sad ta dva kompjutera spojim u jedan Homegroup pokusavam ali mi neide i kako da ih spojim na LAN??

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

ok uspio sam staviti u homegroup kompjutere ali kako da stavim da mogu dijelit cijeli disk s drugom osobom na wlanu?

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Spajanje dvaju kompjutera u LAN

-homegroup je sporedan. Ako ti je aktivan DHCP (sigurno je), tad si automatski na istom subnetu...

-samo dodaj share na željeni folder. (uz share potreban je i user-password, share postavi samo za usere ili administratore, ne za guestove) Nakon postavljenog sharea, bit će ti vidljiv na mreži.

-naravno, ako si mrežu pravilno podesio. Sedmica ima odvojeno, work-home-public. Pod public zatvara sve. Koristi home ili work, može i network discovery itd..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
odjavljen

hvala ti sve sam podesio no kad ukljucim kaspersky nista ne radi iako sam pod options firewall u kasperskom stavio da mi je homeinternet network trusted {#}

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Spajanje dvaju kompjutera u LAN

-potraži na njihovom siteu odgovore... (kaperski obično blokira sve, to nije zaštita, to je paranoja i gnjavaža).

-ili isključi njegov firewall, dovoljan je sam router, može i windowsov.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
protjeran

Usput, share se nikada ne uključuje na čitav disk već isključivo na pojedine foldere. Ukoliko je prijeko potrebno, pristup čitavom disku se može ostvariti korištenjem skrivenog administrative sharea koji je po defaultu uključen za sve diskove, a izgleda ovako: \\computername\C$ (ili D$, E$, ...).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice