Imam jedan problem s kojim bi trebao pomoć:
Imam 2 stana udaljena nekih 300-400m zračne linije koji su bili spojeni s bežično s dva AirLive WN-350R routera usmjerenim antenama. To je sve bilo namješteno i prošlo ljeto je radilo kako treba, preko zime se nije koristila i zbog nekog razloga, samo meni poznatog, sam ja te routere prije nego što sam ih stavljao ove godine resetirao. E sad, nema šanse da ja to više namjestim...iako, ironično, prošle godine jesam, sam...
- AirLive WN-350R (Link , Manual)
To bi trebalo izgledat nekako ovak, napominjem da je sve to sasvim normalno radilo cijelo prošlo ljeto. Pošto se radi o apartmanu i turistima nema govora o ikakvom upisivanju ikakvih IP adresa ručno i sl. Logiranje na 2. router koji se nalazi u apartmanu mora biti isključivo bežično i pomoću lozinke. Routeri trenutno nisu na svojim mjestima nego ih pokušavam namjestiti kod sebe doma, znači nema mogućnosti da je slab signal ili nešto slično.
Ono što sam ja do sad isprobao i pronašao na netu bi trebalo izgledati ovako:
1. WN-350R koji se nalazi kod mene doma u stanu spojen je žicom u t-com router. Postavljen je ovako:
Postavljena je WPA2(AES) lozinka: StanStan. Ako se kompom spajam žicom ili bežićno na taj router internet radi normalno.
2. WN-350R koji se nalazi u apartmanu (odnosno nalazit će se) sam namjestio ovako:
Postavljena je MAC adresa onog prvog routera i kao lozinku sam stavio isto StanStan. U opciji "Show active clients" ne mogu pronaći drugi router što pretpostavljam da ne bi trebalo biti tako.