Evo ovako, kupio sam Thomson TG782i i sada na njega želim spojiti Siemens SX763 da šalje wireless signal dalje, ali me zanima je li ikako moguće postaviti da šalje signal sa zaštitom WPA/WPA2? Jer pročitao sam negdje da Siemens omogućuje slanje samo signala sa WEP zaštitom. Postoji li neki unlock ili slično? Hvala.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Jedino da staviš OpenWRT na SX763 i konfiguriraš ga kao repeater. "Unlocka" za WPA2 nema, jednostavno je na stock FW-u napravljeno tako da radi samo sa WEP.
U redu, hvala puno na brzom odgovoru. Inače, već sam stavio stock FW u Siemens, to isto ću napraviti sa Thomsonom. Što točno dobijem sa OpenWRT (ili DD-WRT, ne znam u čemu je razlika, koji je bolji)?
Sa OpenWRT-om ili DD-WRT-om dobiješ apsolutno neograničenu i nezaključanu Linux distribuciju s kojom možeš napraviti gotovo sve što se tiče umrežavanja.
DD-WRT nisam isprobavao, OpenWRT mi je prirasao srcu, čini mi se da je popularniji, a i naši developeri na PCekspert forumu rade na OpenWRT-u.
Evo danas mi je stigao Thomson, otključao ga, upisao podatke za internet i sve fino štima. Sad sam se spojio na Siemensa, stavio internet na "off" (još uvijek trepće lampica ADSL) i ušao u WDS postavke. Našao je mrežu koju treba slati dalje, ali laptop se preko te mreže ne može spojiti na internet. Isključio sam DHCP, stavio isti kanal i na jedom i na drugom routeru (1) ali ne ide. Može li mi molim vas netko od vas pomoći kako da to napravim? Hvala puno.
Jesi probao napraviti neki reset postavki, otključavanje Siemensa, budući da ga naši operateri vole jako ograničiti?
Ili imaš možda mogućnost ta dva rutera spojiti kablom međusobno?
Otključan je i jedan i drugi. Mogu ih spojiti kabelom, ali već mi je PC kabelom spojen u Thomsona (glavni router). Možda smeta zaštita (WPA-WPA2)? Mislim, Siemens može naći tu mrežu, tako da...