Savjet oko kućne mreže

poruka: 14
|
čitano: 4.531
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Savjet oko kućne mreže

Dakle, je li izvediva ova shema na slici? Tako sam bar ja to zamislio u svojoj zemlji bajki i mrežnog neznanja {#}

Trenutno imam samo dva PC-a spojena na LAN1 i LAN2 i imaju fiksne IP adrese...a volio bih malo proširiti mrežicu.

Bitno mi je samo da svi uređaji imaju konekciju na net, njihova međusobna komunikacija mi nije bitna. Ako sam još nešto važno preskočio, skužajte {#}

But Father, I have dreams and courage, and the name of an excellent cosmetic surgeon. Fear not, one day word will reach you of the success of me, the great Eskimo actor, Jennifer Love Hewitt.
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Savjet oko kućne mreže

je i jako je jednostavno al ruteri imaju 4 porta pa mozes u njih ako je radi daljine ili nesto tako onda kuzim al onda kupi bas "switch" ne "hub" ako mislis da ti svi odjednom koriste net jer ce ti se desavat network collision! al to ti je cisti dhcp spojis i to je to XD

"99% igra nije optimizirano da iskoriste više od dvije jezgre procesora... ( to ti je kao da imas 4 radnika koji tovare ugljen, a od njih 2 rade, a druga dvojca ih gledaju)" (mtopol)
16 godina
Savjet oko kućne mreže

Možeš bilo koji stariji modem-router postaviti u bridge mode i neka ti radi kao switch. Tako dobiješ nova četiri porta slobodna. Ja koristin za to stari Gigaset Siemens 515.

www.hrphotocontest.com
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
sale666 kaže...

je i jako je jednostavno al ruteri imaju 4 porta pa mozes u njih ako je radi daljine ili nesto tako onda kuzim al onda kupi bas "switch" ne "hub" ako mislis da ti svi odjednom koriste net jer ce ti se desavat network collision! al to ti je cisti dhcp spojis i to je to XD

Znam, bilo bi jednostavnije napičit na ovaj router, ali od njega do mog kompa (pc 2) već imam 25 m kabela. Do trećeg mi treba još cirka toliko pa...a i tlaka je provlačit još jedan kabel. Ok, znači switch it is {#} Nešto poput ovoga? Kabel od routera do switcha ostaje ovaj, ne treba ga prekrimpati u cross?

Za samo podešavanje adresa ću vas još tlačiti kad nabavim switch {#} Puno hvala obojici {#}

But Father, I have dreams and courage, and the name of an excellent cosmetic surgeon. Fear not, one day word will reach you of the success of me, the great Eskimo actor, Jennifer Love Hewitt.
16 godina
neaktivan
Savjet oko kućne mreže

Postat cu ovdje da ne otvaram novu temu bezveze.

Uglavnom želio bi napraviti mrežu izmedju 2 stolna računala koji se nalaze na 2 kraja grada ( jedan kod mene, drugi kod braće ). Sad me zanima može li se to izvesti nekako preko interneta i kako ?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
latzy kaže...

Uglavnom želio bi napraviti mrežu izmedju 2 stolna računala koji se nalaze na 2 kraja grada ( jedan kod mene, drugi kod braće ). Sad me zanima može li se to izvesti nekako preko interneta i kako ?

Za što bi ti ta mreža služila?

Kruger
15 godina
neaktivan
hamachi ili ti virtualni LAN
Win Osama in hide and seek
16 godina
neaktivan
nick54312 kaže...
latzy kaže...

Za što bi ti ta mreža služila?

za pregledavanje i prebacivanje potrebnih podataka s udaljenog računala.

17 godina
neaktivan

Naravno da moze i ima nekoliko nacina. Ali imaj na umu da si ogranices uploadom na tim lokacijama.

:)
14 godina
neaktivan
Savjet oko kućne mreže

Fail mislio sam da u drugoj temi odgovaram.

Kruger
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.2.2011 15:09 (nick54312).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Savjet oko kućne mreže

Ne znam jeste li probali Dropbox?

(www.dropbox.com)

Neki prijatelji ga koriste i čini mi se super.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
klanjčina kaže...

Ne znam jeste li probali Dropbox?

(www.dropbox.com)

Neki prijatelji ga koriste i čini mi se super.

Dropbox se uklapa u pola uslova "za pregledavanje i prebacivanje potrebnih podataka s udaljenog računala.". Hamashi, vpn ili nesto slicno ima ima to sto trazi.

:)
17 godina
neaktivan
Savjet oko kućne mreže

Shema koju si naveo radi bezprijekorno. Ukoliko si fixno podesio ip adrese i svi su u istom subnetu, lupi ih još u isti homegroup i provjeri je li ti upnp uključen na modemu i trebala bi sva računala vidjeti jedno drugo bez ikakvih problema, osim ako ti na nekome ne blokira antivirus / firewall.

p.s. modem podesi u routing mode da bi sva računala imala konekciju paralelno. Dakle username i password su unešeni u modem i svako računalo surfa neovisno jedno o drugome.

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.2.2011 18:15 (nCh!).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mr. Fugitive kaže...

Dakle, je li izvediva ova shema na slici? Tako sam bar ja to zamislio u svojoj zemlji bajki i mrežnog neznanja {#}

Trenutno imam samo dva PC-a spojena na LAN1 i LAN2 i imaju fiksne IP adrese...a volio bih malo proširiti mrežicu.

Bitno mi je samo da svi uređaji imaju konekciju na net, njihova međusobna komunikacija mi nije bitna. Ako sam još nešto važno preskočio, skužajte {#}

ZA switch mozes upotrijebit neki stari tcom-ov router/modem (kasda ,dlink,zyxel) , samo na njemu iskljuci dhcp , tj stavi ga na relay (da se spaja na onaj glavni router 192.168.1.1)

i tom obavezno "switchu" promjeni adresu na recimo  192.168.1.20...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice