Sagem Com F@st 1704 (prokleti)

poruka: 4
|
čitano: 5.112
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

izludio me, ljudi. već 3 dana ga ne uspijevam slomiti.

ruter RADI besprijekorno sa mojim novim laptopom (windows 7) i gazdinim, 10 godina starim laptopom (XP SP3) spojenim bežično.

RADI i sa problematičnim desktopom (friški XP SP3) spojenim žicom ali NE RADI bežično. zapravo, RADI besprijekorno i bežično ali samo 2 metra od rutera. čim ga postavimo na mjesto udaljeno manje od 10 metara (1 zid) NE RADI. isprva ne može pronaći nikakvu mrežu. kada ju i pronađe, nakon 5 minuta (a pronađe ju sa signalom odličan ili barem vrlo dobar), brzina downloada je jedva 20% podržane. desktop kod mene doma na t-comovom gigasetu radi bežično bez greške. laptopi na istoj poziciji kao i desktop imaju odličan signal i pun download bez pucanja veze! kako?

pokušao sam baš sve kombinacije, i druga b/g/n usb mrežna (radi identično kao i prva, kod mene radi kod gazde neće - kod mene sa 2 crtice signala skida sa 4Mb, kod gazde sa 5 crtica jedva 1-2 Mb) i novi i stari driveri, full reset i prolazak svih postavki sa likovima iz korisničke podrške, gašenje svih zaštita i nemam pojma šta sve ne...

kako objasniti optiminom tehničaru da sve radi osim tog ukletog desktopa? reći će mi da nije njihov problem. kako gazdi reći da je u pitanju mikrolokacija? dva laptopa rade na istom mjestu. kako priznati da ne znam riješiti?

sutra ću kupiti neku antenu da još pojačam signal... ako radi 2 metra od odašiljača možda je u signalu problem (mada znam da nije jer i test po lavalysu kaže sve 5)? preksutra će me ljudi izbaciti iz kuće.

imam još jednu sumnju ali nisam dovoljno stručan... može li problem biti u enkripciji i presporom dekodiranju štićenog signala (tko obavlja dekodiranje? mrežna?) tako da je krajnjem korisniku (udaljenom desktopu) uspješno isporučeno samo 20% sadržaja?

ili su duhovi...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Da ne otvaram novu temu.

Kako na Optiminom routeru Fast 1704 promijeniti postavke za MTU i MRT.

Imam problema s spajanjem iz Steama na Games for Windows.

Portove sam otvorio, ali nece.

Pa sam procitao da bi moglo pomoci postavljanje MTU na 1492.

Cypher: Ignorance is bliss.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

je li tko uspio pojačat snagu w-lan antene na ovom ruteru i kakva su iskustva s ovim ruterom

Sve što znam o životu naučio me Đelo Hadžiselimović
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

zna netko kako se na ovom routeru spojiti preko kabela na net, spojim komp i router sa kabelom, lan kartica od kompa ne svijetli i u postavkama lan kartice pise cable unplugged :(

ako moze netko pomoci,,,,driveri od lan kartice su instalirani i u device manageru mi prepoznaje karticu , imam win 7

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice