RB 751g

poruka: 7
|
čitano: 1.382
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
RB 751g

ovak nabavio rabljeni, al nemogu uć na postavke tj. ip 192.168.88.1 (upešem) al se ništa nedogađa.

e sad bi trebao pomoć, dal iko zna zašto? spojim ga mrežnim kablom ili wirlessom i ništa. 

ja ga vid i konektam se... 

uređaj je rabljen i probao s resetom al ne pali.

ps. dal je moguće se s tim modem se spojit na drugi preko wirlessa i poslije se spajat na njega npr. žićano.?

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.2.2013 18:04 (rokonja).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: RB 751g

Si pročitao upute za taj uređaj koje se nalaze na Mikrotik stranici(Quick Guide i User Guide)? Link -> RB751G-2HnD. Također pogledaj Manual:First time startup, Manual:Default_Configurations i Manual:Troubleshooting_tools.

Uštekaj mrežni kabel u drugi ethernet port(Ether2 do Ether5, NE Ether1). Možda taj koji si si do sada koristio ne funkcionira. Pokušaj se spojiti sa drugim web browserom. Ukoliko u Firefoxu imaš instalirane add-one poput NoScript-a isključi ih. Provjeri jeli ispravan ethernet(lan) priključak na tvojem kompjuteru. Pingaj default ip adresu rutera kako bi provjerio jeli konekcija uspostavljena.

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.2.2013 18:22 (D1001).
15 godina

ma na tim sam web starnicama cijelo vrijem, i resetiro sam ga i vratio na tvornićke postavke.

e sad me zanima dal se mogu spojit wirlessom na svoj modem s rb751g, pa da se na njega spojim kablom ili opet wirlessom?

inaće o tome neznam monogo al znam da mi to trenutaćno treba.

15 godina
neaktivan

Pitanja ti nisu baš jasna i teško je shvatiti što točno želiš. Više informacija moraš staviti. Ako si uspješno vratio ruter na tvorničke postavke, ali se ne možeš spojiti na stranicu za konfiguraciju rutera, provjeri sve što sam malo prije naveo(ispravnost ethernet priključaka na modemu/kompu, drugi preglednik, pinganje rutera,...). Kako pingat ruter ti piše u troubleshooting tools manualu. DOBRO pročitaj te manuale. Ponekad se čak zna dogoditi i sljedeći "glupi" problem -> Da mrežni(lan) kabel koji spaja kompjuter sa ruterom ne radi ispravno.

Ako sam te dobro shvatio, želiš se bežično spojiti na neki modem preko rb751g rutera? Moguće je, ali ovisi za koju namjenu. Pojasni pitanje. Daje li taj modem na koji se želiš spojiti pristup internetu? Ako taj modem i rb751g nisu jako udaljeni, najbolje ih je spojiti žično(mrežnim kabelom).

Na ovim i ovim Mikrotik wiki stranicama imaš zaista mnogo toga objašnjeno. Traži i naći ćeš odgovore na svoja pitanja.

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.2.2013 21:01 (D1001).
15 godina
neaktivan

Možeš se u isto vrijeme spojiti i kablom i wirelessom ali trebaš napraviti bridge ethernet2 porta i wirless kartice, s tim da ako hoćeš koristiti portove 3,4 i 5 u switchu sa 2 moraš napraviti da ti je 2 master a 3, 4, 5 slave... 

javi se na PM ako hoćeš detaljnije

15 godina
RB 751g

pa koristio bi ga za net. zapravo da nemoram vuć kabel da se spojim na net (npr.smart tv). a spojio bi se na gigaset sx 763 tcom. 

neznam puno o mreži, tko da i nisam 100% siguran dal to može RB751G.?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ok. Izvedivo je to što želiš. Ako se taj smart tv može bežično spajati na wifi uređaje, nema problema. RB751g bi tada bio Access Point(pristupna točka) na kojega bi se bežično spajali smart tv, laptop, smartphone, tj. što god imaš.

Ako ne želiš komplicirati, najjednostavnije je žično spojiti Siemens sx763 i rb751g. Za ta dva uređaja je najbolje da su spojeni žično, a ostali wifi uređaji će se bežično spajati na rb751g. Budući da će rb751g postati glavna bežična pristupna točka(AP), poželjno je da isključiš wireless u Siemensu sx763. Zatim slijedi upute iz ovog tutorijala: Making A Simple Wireless AP. Možda želiš da je i u sx763 i rb751g wireless uključen? Tada su drugačija podešavanja potrebna. Nemam taj model kod sebe, pa je lako moguće da sam nešto izostavio ili pogrešno napisao.

Ako želiš bežično spojiti Siemens sx763 i rb751g, tada učini kako je korisnik @x3mania napisao -> Javi mu se na pm. {#} Na ovom hrv. forumu se bave isključivo Mikrotik opremom, pa će ti i oni pomoći.

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.2.2013 23:13 (D1001).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice