Produljenje wifi mreže problem.

poruka: 6
|
čitano: 1.055
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Poštovani,prijatelj mi ima problema s wifi mrežom.

Kako nije imao mogučnosti dobiti adsl,dogovorio je sa svojim susjedom da imaju zajednički internet,no kako je signal bio preslab ,neki znanac mu preporuči produljenje mreže sa AP-ima,pa su tako instalirana dva AP uređaja ,jedan kod dotičnog susjeda (Airlive WN220R),a drugi kod njega(Airlive G DUO s dvije antenice).

Ovo sve dobro radi,no problem je što nakon konfiguriranja AP-a ,nakon dva dana a nekad i prije kao da se resetiraju sve postavke u AP-u i potrebno je sve ponovno unositi kako bi proradio internet.

Evo,kako je podešen AP Airlive G DUO

Molim sve znalce da mi pomognu u tome,hvala Vam od srca.

Na drugom screenshot-u se deselektira "Kralj2",a kako bi AP radio treba biti selektiran,velim,sve to radi dva dana,a nekad treba i dva puta dnevno podešavati AP.

Mislio sam da se to dešava kad se mjenja IP kod providera ali nije do tog.

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.11.2014 11:58 (CROIMANI).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ajde  ljudi,da  zakotrljamo  stvar,svakakva  pomoč  je  dobrodošla...

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Produljenje wifi mreže problem.
CROIMANI kaže...

Ajde  ljudi,da  zakotrljamo  stvar,svakakva  pomoč  je  dobrodošla...

Stavi password pa ti nitko nece mijenjat postavke.

Ako se i nakon toga promjene postavke moguce je da se stvarno sam od sebe resetira ili netko gura cackalicu/iglu u fizicki reset.

Treba paziti u web sucjelju, reset=/=restart.

Upali i logove, pa mozda naletis na nesto zanimljivo unutra.

Ak oces instaliraj teamviewer, pa se jednu vecer spojim i pogledam postavke.

Linux, Arch Linux. Dvorak keyboard layout.
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.11.2014 19:25 (Ante).
17 godina
neaktivan

Može,samo  bi  trebali  uskladiti  termin,kad  će  pasati  tebi,meni  i  prijatelju.

Kad bi tebi odgovaralo ??

Ovog se nisam sjetio da bi mogao netko namjerno resetirati AP,preko konfiguratora,ali mislim da je to mala vjerojatnost  jer bi taj netko trebao znati koji je AP,pa da onda zna default ip adresu od njega.

Kad se podesi iznova ovaj "Radio 1 site security" ,daklje označi "kralj2" i pritisne na "connect",internet proradi.

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.11.2014 22:42 (CROIMANI).

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Produljenje wifi mreže problem.
CROIMANI kaže...

Može,samo  bi  trebali  uskladiti  termin,kad  će  pasati  tebi,meni  i  prijatelju.

Kad bi tebi odgovaralo ??

Ovog se nisam sjetio da bi mogao netko namjerno resetirati AP,preko konfiguratora,ali mislim da je to mala vjerojatnost  jer bi taj netko trebao znati koji je AP,pa da onda zna default ip adresu od njega.

Kad se podesi iznova ovaj "Radio 1 site security" ,daklje označi "kralj2" i pritisne na "connect",internet proradi.

jel se i dalje resetira?

Linux, Arch Linux. Dvorak keyboard layout.
17 godina
neaktivan

Ej ,nemam sad priliku isprobati jer ne mogu nikako uhvatiti termin ,no molio bi te ako može,navrati drugi tjedan,pa ću ti dalje javiti stanje.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice