Problem sa wlanom na laptopu POMOC!

poruka: 7
|
čitano: 2.420
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Pozdrav,
znaci ovako, kupio novi laptop HP compaq presario cq57, i sve normalno instaliro win7, drivere sam morao skidat sa interneta jer likovi nisu stavili nikakav cd sa driverima no dobro, sve sam ja to fino sredio, ali problem nastaje kad sam spojen na svoj wlan normalno u sobi gdje je ruter sve radi savrseno, ali samo kat gore ili par metara dalje pojavljuje se problem samo odjenom se gubi signal i pojavi se neki trokutic pokraj signala iako je signal pun pojavi se trokut, sad ako netko zna sta bi moglo biti problem nek slobodno napise.

Eo i slika kako to izgleda

Eto moj potpis :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Problem sa wlanom na laptopu POMOC!

Kao prvo, posudi od nekog laptop. Ako se problem ponavlja, traži uzrok u ruteru. Ako ne, problem je u tvojem laptopu. Windows se zna sam isključiti iz bežične mreže kad laptop dobiva struju iz baterije jer tako štedi struju. Ako je to slučaj, idi u Control Panel -> Power Options, i isključi/uključi sve što ti treba. U baterijskom načinu rada Windows štedi i na snazi wireless antene, pa ti možda zato signal puca. Rješenje -> Power Options. Također pogledaj kako su ti posložene postavke i kad si stalno spojen na struju. Možda je krivi power plan uključen.

Moguće je i da ruter ne daje dovoljno dobar signal na većim udaljenostima ili ima interferencija, pa signal šteka.

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.12.2012 1:17 (D1001).
14 godina
neaktivan

Preko wirlessa na  mobitelu idem bez problema nista se negubi, onda je do laptopa. A jesam baksuz :(

15 godina
neaktivan

Možda koji driver fali. Desni klik na Computer -> Properties -> Device Manager. Ako imaš negdje uskličnika, znači da nisu svi driveri instalirani. Svakako provjeri jesi li instalirao sve potrebne drivere koje HP nudi.

14 godina

Možda ti je na katu jača mreža od susjeda nego tvoja, provjeri na koji modem se spajaš, možda se automatski spaja na susjedov a ne tvoj.

http://d-u-d.deviantart.com

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Na moj se spajam provjerio vec, i driveri svi instalirani vjerovatno je do laptopa, imam ja garanciju al to je sve mrljavo pa mi se uopce neodnosi tamo nazad, ali morat cu :(

13 godina
neaktivan
Dodjeli statičku IP adresu računalu neovisno o tvom problemu pa vidi jel će se ponavljati.
Ako to ne pomogne idi u command line, otipkaj ipconfig /all pa napravi print screen pa stavi tu da vidimo konfiguraciju i napiši model routera koji imaš.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice