Problem oko stabilnosti veze

poruka: 2
|
čitano: 1.281
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Problem oko stabilnosti veze, Bmet

Pozdrav svima, naime unazad mjesec dana me poceo zezat internet. Koristim B-net 3D paket i korisnik sam vec nekoliko godina, 

U 3 mjesecu ove godine sam uzeo od njih novi router da si mogu spojit oba kompa na vezu i da imam wireless za mobove i laptop. 

Model routera je Thompson TWG 850-4 ako nekom pomaze.   

A problem je sljedeci: 

Konekcija ne puca doslovno da me dc-a sa neta kompletno nego jednosatvno na recimo 2-5 sec sve stane sto se tice neta.

Kod bilo kakvih radnji koje zahtjevaju stabilnu i konstantnu konekciju imam probleme, naime kako mi je sad faks poceo, ponovo otvaram pitanje jer me jako nervira problem. 

Kod uploadanja bilo kakvih podataka za faks koji sadrze recimo 50-ak mb pa mozda i vise ukoliko se javi taj brejk u vezi ili potpuno prekine te moram ponovo uploadat ili sve sto stavim je coruptano, takoder stari je neki dan za firmu trebao posalt slike nekih ostecenja na opremi i na kraju sam morao otic kod susjeda to poslat jer nije nikako bilo moguce. Uploada se 300-injak mb i dode do brejka sve padne u vodu i tako nanovo nakon 3 puta smo digli ruke. 

Problem se javlja recimo kod gledanaj live streama, naime spojen sam na laptopu na susjedovu konekciju( uz odobrenje :) ) te sa svojim kompom na svoju vezu preko lan kabela. Gledam isti stream i na lllaptopu sve ide glatko dok meni recimo u roku 1h stream se zamrzne 10-ak puta, znaci slika stane, zvuka nema a kad to prode samo nastavi tih 5 sec kasnije. 

Takoder sam taj problem primjetio i kod online igara tipa Diablo 3 di jednostavno sve stane nakon 5 sec dc-a me iz igre ali ne skroz baci van nego mogu odmah uc natrag unutra. 

Inace, u 3 mjesecu kad sam uzeo taj ruter oni su sami povukli zice od onog glavnog splitera, do rutera a dalje je laptop/komp spojen lan-om- 

Zvao sam ih nekoliko puta no uvijek isto, ugasite ruter na 15 min da se "ohladi" pa ga upalite, no to ne pomaze. Inace pirje od samog uzimanja routera pa do unazad 1 i pol mjesec recimo nije bilo ovakvih problema no sad ni sam neznam sto radit, niti sto bi mogao biti problem ovome.

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.10.2012 19:40 (toninho).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Problem oko stabilnosti veze

Bump, problem jos uvijek aktivan takoder pri recimo otvaranju googla odnosno nakon upisivanja pojma u trazilicu mu treba i po 5 sec da pretrazi nesto sto inace traje nekoliko milisekundi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice