Problem povezivanja rutera i laptopa

poruka: 4
|
čitano: 1.734
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Pozdrav svima

Nedavno sam prešao na telemach kabelsku s internetom (BiH) i dobio sam wireless router TP Link wr340G. Problem mi je sljedeći:

Preko laptopa se mogu povezati na internet dok sam u hodniku, no čim uđem u sobu laptop mi može vidjeti wlan mrežu, ali nikako se ne može konektirati na nju (pokušava i pokrene se troubleshoot), a u najboljem slučaju se poveže na mrežu ali bez internet signala. Naravno, služba preporuča kupovinu novog rutera, ali mene zanima da li bi se ovaj problem mogao riješiti na neki jednostavniji i uovo recesijsko vrijeme bezbolniji način? :)

Pozdrav svima i unaprijed zahvaljujem

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Problem povezivanja rutera i laptopa

-žica (mrežni kabel), rupa u zidu i trošak od par eura, ili rušenje zida (obično armatura i elektrika rade smetnje). (ovo drugo je šala)

-spuštanje brzine (standarda) spajanja s n na g, na b, ili čak a. Niže brzine su stabilnije, ali ovisi o vrsti smetnji.

-ako je odvojiva antena, može se kupit druga ili samo kabel (vjerojatno do 1.5m) i postaviti na bolje mjesto, ili sam modem pomaknuti na mjesto gdje nema toliko smetnji.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan
Re: Problem povezivanja rutera i laptopa

Hahaha, definitivno opcija rušenja zida.

Znači hardverska riješenja, ne može bit ništa softverske naravi. A bi li pomogla jača kartica na mom laptopu ili je, kao što mi reče jedan samoprozvani informatičar, "potrebna optička vidljivost" između ova dva uređaja?(što mi je nelogično){#}

17 godina
neaktivan

Kad se logiras na router imas postavku jacine signala. Moguće da nije na 100% pa tu možda možeš nešto izvući softwarski.

Upiši u browser 192.168.1.1   (moguce da je nesto drugo ovisno o postavkama routera, ali to je najcesce tako.)

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice