Problem s brzinom interneta

poruka: 11
|
čitano: 3.537
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Bnet mi je nedavno ubrzao internet na 30 mbit dole i 5 mbit gore. Kada mjerim brzinu preko Wifi-a (speedtest, pun signal), dobijem prije navedene brzine.

Kada mjerim brzinu na ovom računalo koje je spojeno Cat6 LAN kablom na router, brzina je uvijek 10 mbit dole i 1 gore (tako sam prije imao). Dođe do 30 i onda naglo počne pada brzina na 10. Probao sam uštekat u drugi port na routeru, isto.

U čemu ovdje može bit problem ?

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.12.2016 18:54 (AngryBird).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Re: Problem s brzinom interneta
Budi siguran da ti nema ništa na wlanu spojeno kad mjeriš žično i da ti se na računalu ništa ne skida. Sad, može biti da je problem u računalu, u kabelu ili da ima ograničenje bezine na ln portovima na ruteru. Najbolje ti je testirat s drugim računalom žično i s seugim kabelom. Ako je sa njima isto problem je do rutera. Ako bolje radi na drugom računalu ili kabelu, onda je do računala ili kabela.
13 godina
neaktivan

Riješeno, problem je bio softverske prirode u mom računalu

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ja ima sličan problem, ja kada spojim LAN kablom laptop i ruter dobijem brzinu preko 40 mb/s

A kada je spojeno bežićno onda imam 24 mb/s više ne ide, zbog čega je toliko manja brzina preko wifi, gdje se toliko gubi ?

0 0 hvala 0
11 godina

Prvi razlog - je zato što na LAN kablu nitko ne ometa vezu a na WiFi smetaju svi koji imaju wifi uređaje do otprilike 100m u krug oko tebe :)

Normalno najviše smetaju oni koji su bliži jer imaju jači signal.

Drugi razlog - može biti jer koristiš "g" mod kojem je radni maksimum otprilike oko 25Mbps i kad su smetnje drugih male.

Treći razlog - može biti i softwerski npr. do drajvera na laptopu ili loše postavke u ruteru.

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.12.2016 11:50 (AF139).
16 godina

Kako mogu znati jel je g ili n mod ? jel se može kako onda to podesiti softverski na laptopu.

Evo što kaže everest

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.12.2016 15:37 (kran).

0 0 hvala 0
10 godina

Pise ti u routeru koji je mod?

0 0 hvala 0
16 godina

U Ruteru sam našao ovo:

Odabir područja 2.4GHz

Način mreže 802.11 b/g/n

0 0 hvala 0
10 godina

Znaci podrzava b/g/n

0 0 hvala 0
16 godina

Sad jedino ostaje pitanje koji je onda mod na laptopu

11 godina

Po slici koju si stavio laptop ima Realtek adapter sa "b.g.n" modom što znači da mogućnost ima,  ali ako je slab signal ili puno smetnji ruter će automatski prebaciti na jači ali sporiji "g" mod ....probaj fiksno u ruteru postaviti "n" i sa programom "inSSIDer home" pronaći kanal sa manje smetnji i njega isto postaviti fiksno u ruteru jer većinom automatika rutera stane na 1. ili 11. kanalu .

ps: ako su razmaknuti laptop i ruter par prostorija ili zidova treba provjeriti smetnje jačih na obje lokacije da bi se izabrao dobar kanal.

Poruka je uređivana zadnji put sub 31.12.2016 8:47 (AF139).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice