Pristupiti HUAWEI HG530u MODEMU

poruka: 7
|
čitano: 13.923
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Pristupiti HUAWEI HG530u MODEMU

Moje pitanje bi bilo kako pristupiti HUAWEI HG530u modemu, ali sa udaljene lokacije, sa Interneta? Modem ima fiksnu IP adresu. Znam i ja moguća rješenja, npr. da postavim u LAN mrežu na taj modem računar, pa se povežem na taj računar preko recimo Chrome Remote Desktop aplikacije, a onda sa tog računara preko browsera i LAN IP adrese modema 192.168.1.1 da pristupim interfaceu modema.

Ovo nije rješenje, jer u tom slučaju bi mi trebao i raćunar...

U LAN mreži ovog modema je samo jedan DVR koji snima i šalje video signal. U MODEMU je podešeno preko NAT > VIRTUAL SERVER  da video signal izlazi na Net. 

Može li se u MODEM-u podesiti, jer ima "brdo" mogućnosti. da ja imam pristup sa Interneta?

Znam puno, ali ne i dovoljno...
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.2.2013 19:24 (dachoxl).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Pristupiti HUAWEI HG530u MODEMU

Ovdje se o sličnoj temi raspravlja, pa možda pomogne. Ako ta opcija u tom ruteru postoji, tada tražiš postavku tipa Remote Management ili slično.

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.2.2013 13:42 (D1001).
13 godina
neaktivan
D1001 kaže...

Ovdje se o sličnoj temi raspravlja, pa možda pomogne. Ako ta opcija u tom ruteru postoji, tada tražiš postavku tipa Remote Management ili slično.

Malo sam gledao Ovo, ali mislim da nije to ono što meni treba. 

Konkretno ADSL modem HUAWEI HG530u pristupam sa LAN mreže preko IP 192.168.1.1. Kako izvesti da mu pristupim sa Interneta putem njegove javne IP. Može li to i ako može kako?

13 godina
neaktivan

Uspio sam! Evo kako:

1. Konektovati se u LAN mreži na ADSL uređaj kojem bi trebalo podesiti pristup sa WAN mreže, odnosno Interneta. Na ovom modemu "HUAWEI HG530u" je to IP 192.168.1.1. Ulogovati se sa kredencijalima. Obično je to admin i admin. Možda je ISP postavio svoje, ali onda njih treba pitati koji su.

2. Kada dobijete interface, otiđite na karticu Advanced > Security > Internet security. Ovdje odčekirate Web i eventualno Ping. Na kartici Firewall nemojte ništa mjenjati, jer je dobro da ostane uključen, a ovdje Vam neće smetati.

3. Otvorite karticu Basic > Nat > Nat Setings pa Virtual server. Ovdje je potrebno pod Application odabrati HTTP_server koji će automatski povući portove 80. U local IP adres upišite IP adresu LAN mreže ili možete i IP adresu modema 192.168.1.1.

4. Ostalo je još da kliknete na Submit.

5. Sada možete sa nekog računara sa Interneta pokušati pristupiti Vašem modemu preko javne IP adrese tog ADSL modema. Dakle upišite u adress bar Vašeg browsera IP adresu i portove tipa 79.­110.­223.­101:­8080. Ulogujte se sa kredencijalima admin i admin.

NAPOMENA: Radi sigurnosti ove kredencijale promjenite preko kartice Tools > System Management.

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.2.2013 20:05 (dachoxl).
15 godina
neaktivan

{#}  Na jednom sam forumu za sličan model našao i ovo:
"Ok using the screen shots I have figured out how to set up remote access (It was a real pain). You set it up using ACL but you have to Disable SPI under FIREWALL settings to get it to work as this blocks everything from the WAN such as DMZ, VPN etc. (Not even sure why its actually there as the firewall still works without it)."

U ovim screenshotima rutera Huawei HG530 sam našao ACL opciju. Razlika je samo u slovu "u" u usporedbi s tvojim ruterom. Možda i na taj način uspiješ preko interneta ući u sučelje rutera.

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.2.2013 20:37 (D1001).
13 godina
neaktivan

Može i tako. To je na kartici Advanced > ACL > Access Control Setup pa je potrebno na Access Control List dodati IP adresu, odnosno raspon od - do određenih IP adresa koje će moči pristupati ADSL modemu. Potrebno je podesiti prije svega da se može pristupati iz LAN sa IP adrese računara sa koje podešavamo ADSL modem. Inače če se izgubiti pristup i jedino reset ADSL-a pomaže.

Ovo nije loše, postaviti mogućnost da se ADSL modemu može pristupiti isključivo samo sa određene IP adrese ili određenih IP adresa, ili iz opsega IP adresa, ali to je u mom slučaju problem jer ja nemam fiksnu IP javnu adresu sa koje pristupam i ja želim pristup sa bilo koje lokacije na Internetu.

Da bi ovo sve radilo neznam da li je potrebno isključiti Firewall I Valjda ovaj SPI  treba postaviti na DISABLE?

NAPOMENA: Ovaj način nisam isprobao i neznam da li ovako funkcioniše, pa ako je neko siguran, može me ispraviti. A ovaj prvi način preko NAT-a provjereno radi.

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.2.2013 21:36 (dachoxl).
15 godina
neaktivan

Staviš u raspon ip adresa cijeli internet. {#} Ili ograničiš samo na raspon ip adresa koji je dodijeljen tvojoj državi. Možda bi radilo. Treba isprobat. Samo što je to popriličan sigurnosni rizik.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice