Pomoc oko bezicnog interneta

poruka: 9
|
čitano: 2.198
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

pozz ljudi..

ovako..do sad sam bio na zicnom ruteru,jucer mi Je stigo bezicni..inace su mi bila dva kompa spojena na stari ruter zicni,maknem stari ruter i spojim novi bezicni,na jednom kompu ima neta na drugom ne...sa zicom su spojena oba  racunala..zvao sam optimu i nisu mi mogli pomoc..

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Jesu ti instalirani driveri?? o kojem se ruteru radi?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

drajveri za? ruter je iskraTEL...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Driveri za lan karticu..

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Hm... evo da ne otvaram novu temu, "utrpat" ću se ovdje :).

Nisam baš neki ekspert u ovome, pa vas molim za pomoć, savjet, mišljenje, itd...
Ovako: u jednom uredu je modem ZyXEL P-660HN-TxA i žično je spojen na računalo. Tu ima interneta – sve normalno.
U drugom većem uredu je D-LINK DAP-1160 wireless koji je spojen na switch, a u switch je mrežnim kabelima spojeno 20-ak računala. Znači, ovaj d-link bežično hvata internet od zyxel-a i dijeli ga dalje preko switcha.
Sve je radilo normalno, dok odjednom u ovom velikom uredu (gdje je d-link) nema pristupa internetu. A u uredu gdje je zyxel ima interneta i radi sve normalno. Kad ovdje gdje nema int. kliknem na troubleshoot izbaci poruku da je neki problem u modemu, da ga probam ugasit-upalit. To sam i uradila ( s oba, i zyxel i d-link), ali se ništa nije promijenilo. Znači dolje desno u kutu gdje je ikona od interneta stoji uskličnik (Windows 7 je).
E, nikako mi nije jasno koji ne štima (pretpostavila sam da je do d-linka, jer je ovdje gdje je zyxel bilo int. Zato sam resetirala d-link, pa i mislim da ga nisam dobro postavila, jer nisam sigurna koji mi mod treba).
Uhhhhhhhh ------- HELP!!!

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Pomoc oko bezicnog interneta

-uđi u dlink, vidi postavke, spoji ga na zyxela (ako je ispravno).. ili je crko.

naravno sad ide pitanje, kako... pa vidi kakvu imaš mrežu, koji ip.. to sve je netko nekad iskonfigurirao, kao i user name-pass za podešavanje uređaja. Tu osobu treba pitati.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
12 godina
neaktivan
Ma problem je što nisam mogla ući u dlink, pa sam ga resetirala. Sada mogu uć, i sve to... ali moram ga ponovo postavit. I ne znam točno koji mod trebam odabrati da bi ga spojila na zyxel? I... nije crklo ništa.
16 godina
neekspert kaže...
Ma problem je što nisam mogla ući u dlink, pa sam ga resetirala. Sada mogu uć, i sve to... ali moram ga ponovo postavit. I ne znam točno koji mod trebam odabrati da bi ga spojila na zyxel? I... nije crklo ništa.

-prvo u CMDu ipconfig /all. Potrebni podatci su gateway, DNS, DHCP, ip.. može i direktan spoj na zyxel pa vidjeti te podatke na njemu.

pinganje će ti dati (skoro) sve potrebne odgovore.

-IP dlinka ne smije biti identičan zyxelu. Ako je zyxel na 192.168.1.1, postavi dlink na 192.168.1.10 (bez DHCPa), ako radi kao router s DHCPom, tad može 192.168.2.1 ..

-DNS i GW mogu biti dlinkovi IP.

- dlink je AP, defaultno vjerojatno ima ugašen DHCP (to je OK), neki mogu raditi i kao routeri tad imaju svoj DHCP,.. vjerojatno samo treba u njegovim postavkama spojiti na zyxel. Tu nema pomoći napamet, tj. meniji bi trebali biti logični..

-ako se dlink ne može spojiti na zyxel, vjerojatno je problem enkripcija i pass. Postavi na WPA2-PSK, najsigurnije direktno na zyxelu, provjeriti dali radi nekim wlanom, provjeriti dali je npr MAC filtering ili nešto sl. što bi moglo blokirati kao i SSID. Tad kreneš spajati dlink.. svi podatci su tu, samo ih treba posložiti u menjima-opcijama..

-povremeno je potrebno ipconfig /flushDNS i ipconfig /renew da PC pokupi promjene.

-ping 8.8.8.8 ili google.com kad prođe tad imaš internet, možeš pustiti ping -t 8.8.8.8 na PCu ... tako da odmah imaš info.

edit: pošto je zyxel star uređaj, možda nema WPA2, možda WPA(1)... izbjegavati WEP.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.3.2013 23:57 (ihush).
12 godina
neaktivan
Ok! HVALA puuunooo!! Budem to sve probala :).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice