Ograničen broj korisnika wirelessa?!

poruka: 8
|
čitano: 13.778
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Pozz ljudi

..cimer mi govori da se na isti ruter ne mogu spojiti vise od 4 laptopa (ne misli na kabel neko wireless).. nikad nisan cuja da je ograničen broj mogućih spajanja i to mi je malo čudno pa bi htio to tu provjeriti..

onda, jel ima limit koliko se ljudi istovremeno moze povezati preko jednog rutera?

=)

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Kolko ja znam nema limita

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

nema limita

kod mene su jednom bili frendovi u stanu, nas 4 smo igrali preko neta bez ikakvih problema, svi smo se spojili na ruter

tako da 4 odjednom mogu sigurno

92% tinejđera sluša turbo folk, pop, rap ili tehno. Ja ne!!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Ograničen broj korisnika wirelessa?!
Ja sam na Optimi i u manualu mi pise max.14 u isto vrijeme, ako se dobro sjecam :).
13 godina
protjeran
wrathchild kaže...

Pozz ljudi

..cimer mi govori da se na isti ruter ne mogu spojiti vise od 4 laptopa (ne misli na kabel neko wireless).. nikad nisan cuja da je ograničen broj mogućih spajanja i to mi je malo čudno pa bi htio to tu provjeriti..

onda, jel ima limit koliko se ljudi istovremeno moze povezati preko jednog rutera?

=)

ovisi koji router imas. znam za bilo koji zyxel koji ima iza modela oznaku ME - podrzava samo 4 uredjaja.

svaki drugi normalni kucni zyxel ima lock preko wifija na 10 usera, preko kabla neograniceno ...

dakle - da - odredjeni ruteri imaju ogranicen broj wifi konekcija

colonello bastardo
15 godina
neaktivan

pitanje je kao u naslovu kako da podesim router na ogranicen broj wireless uredaja, u pitanju je router u lokalu od kolege naime mreza mu nije zakljucana znaci free wifi , ali se desava da bude previse korisnika u isto vrijeme pa je internet uzasno spor , napominjem ne bi htjeli zakljucavati wireless.. hvala svima na odgovoru.

amir sivac

0 0 hvala 0
14 godina
Ima ograničenje, kod mene u skoli ima wierles organiziran određen broj mjesta, i čim se neko drugi spoji, neko racunalo gubi internet vezu
This cat Is cat A cat Good cat Way cat To cat Keep cat An cat Idiot Cat Busy cat For cat 20 cat Seconds cat Sad pročitaj rieči bez cat
15 godina
neaktivan
ami25 kaže...

pitanje je kao u naslovu kako da podesim router na ogranicen broj wireless uredaja, u pitanju je router u lokalu od kolege naime mreza mu nije zakljucana znaci free wifi , ali se desava da bude previse korisnika u isto vrijeme pa je internet uzasno spor , napominjem ne bi htjeli zakljucavati wireless.. hvala svima na odgovoru.

Ako nema tih opcija u postavkama rutera, možeš napravit sljedeće. Smanji broj ip adresa koje dodjeljuje DHCP, te smanji lease time za svaku dodijeljenu adresu. Procijeni koliko su u prosjeku osobe na netu i stavi to vrijeme u lease time. Također se možeš poigrat sa QoS postavkama, kao što su napravili u ovom postu. QoS ne ograničuje broj korisnika, ali će korisnicima vjerojatno biti ugodnije surfanje.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice