Nema routera u mreži (network) na kompu

poruka: 41
|
čitano: 5.795
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran

Neki dan sam instalirao Windowse a jučer primjetio da nemam ikonu routera u mreži i samim time ne mogu do njegovih postavki, trebam otvoriti port da bih mogao igrati Assassin's Creed Brotherhood MP. Instalirao sam najnovije drivere za Realtek mrežnu ali ne pomaže. Zna li netko kako da dođem to tih postavki na routeru, tj. da vratim njegovu ikonu u mrežu? Otvaranje porta preko routerovog sučelja ne pomaže, moram baš kroz mrežu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.7.2011 8:57 (slade24).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Nema routera u mreži (network) na kompu
slade24 kaže...

Neki dan sam instalirao Windowse a jučer primjetio da nemam ikonu routera u mreži i samim time ne mogu do njegovih postavki, trebam otvoriti port da bih mogao igrati Assassin's Creed Brotherhood MP. Instalirao sam najnovije drivere za Realtek mrežnu ali ne pomaže. Zna li netko kako da dođem to tih postavki na routeru, tj. da vratim njegovu ikonu u mrežu? Otvaranje porta preko routerovog sučelja ne pomaže, moram baš kroz mrežu.

ako imas internet od t-coma odes na stranicu rutera.. 192.168.1.1 tamo upises user i neki code.. pise ti ispod rutera..

=)
16 godina
protjeran
bigboy98 kaže...
slade24 kaže...

ako imas internet od t-coma odes na stranicu rutera.. 192.168.1.1 tamo upises user i neki code.. pise ti ispod rutera..

Jesam, i dalje nema routera u mreži. 

EDIT:

Sad sam otvarao port za uTorrent preko routerove stranice i dobio sam ikonu u mreži. Jbg, isprike za otvaranje teme.

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.7.2011 9:44 (slade24).
16 godina
protjeran

Jučer sam reinstalirao Windowse i opet nemam ikonu routera u mreži, probao sam sve iz prvog posta, prijavio se na Thomsonovu stranicu ali routera još uvijek nema. Ima tko kakvu ideju?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Moja prva ideja je: Zašto ti je bitno vidjeti router iz Networka. Nije da mu imaš potrebe pristupati svako malo, a čak i da imaš, riješiš to shortcutom - nikako ne klikanjem na Network i nepotrebnim NetBIOS broadcastom po čitavoj mreži.

1 0 hvala 0
14 godina
protjeran

i ja sam imao taj problem,a rijesio sam ga tako sto sam ruter ugasio (na pucu) i opet upalio nakon 10 sek

17 godina
jel ti ukljucen uPnP? na routeru i na sedmici
16 godina
protjeran
Langsdorff kaže...

Moja prva ideja je: Zašto ti je bitno vidjeti router iz Networka. Nije da mu imaš potrebe pristupati svako malo, a čak i da imaš, riješiš to shortcutom - nikako ne klikanjem na Network i nepotrebnim NetBIOS broadcastom po čitavoj mreži.

Zato jer samo na taj način mogu otvoriti port za Assassin's Creed Brotherhood da bih mogao igrat mp. Inače ne bih imao nikakve potrebe pristupati mu na taj način, sve portove otvaram na uobičajeni način.

BlaBlaLaLa kaže...

i ja sam imao taj problem,a rijesio sam ga tako sto sam ruter ugasio (na pucu) i opet upalio nakon 10 sek

I to sam pokušao, nema ga i dalje.

menes kaže...
jel ti ukljucen uPnP? na routeru i na sedmici

Ako misliš na uPnP u Windows services, uključen je, za router ne znam, ne znam ni kako ga tamo uključiti.

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.10.2011 18:38 (slade24).
14 godina
protjeran

za ukljuciti upnp idi u ruter postavke http://192.168.1.1/ i vidit ces dole na dnu Home Network i ime svoga kompa,klikni na ime svojeg kompa,otvorit ce ti se druga stranica i klikni Assign a game or application to a local network device

nakon toga stavi kvacicu na Use UPnP  i APPLY i to je to

16 godina
protjeran
BlaBlaLaLa kaže...

za ukljuciti upnp idi u ruter postavke http://192.168.1.1/ i vidit ces dole na dnu Home Network i ime svoga kompa,klikni na ime svojeg kompa,otvorit ce ti se druga stranica i klikni Assign a game or application to a local network device

nakon toga stavi kvacicu na Use UPnP  i APPLY i to je to

Jesam, bio mi je uključen ali nema ga i dalje. Prije sam u networku imao i ikonu svog kompa, sad ni to nemam, pa koji k? Ajde ljudi, pomagajte, hoću igrat AC:B. {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.10.2011 15:48 (slade24).
14 godina
protjeran

uzmi cackalicu i resetiraj ruter,naces iza rutera jednu malu rupu gdje je puca,drzi tu pucu cackalicom dok necujes zvuk

16 godina
protjeran
BlaBlaLaLa kaže...

uzmi cackalicu i resetiraj ruter,naces iza rutera jednu malu rupu gdje je puca,drzi tu pucu cackalicom dok necujes zvuk

Jesam, i dalje bezuspješno. Ima li još tko kakvih ideja, jel možda do ESET-ovog firewalla, postavki u control panelu ili network and internet i sl. ?

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.10.2011 16:10 (slade24).
16 godina
protjeran

Bump

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Itko?!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Koji je model rutera?

Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Smooth Operator kaže...

Koji je model rutera?

Thomson TG782.

16 godina
protjeran

Zar od toliko članova nema nikog da pomogne?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ne možeš tu ništa. Kod mene je isto. Nekad se prikaže nekad ne.Jednostavno,bug u gomili loše napisanog koda zvanog MS Windows...

www.hrphotocontest.com
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
protjeran
BlackMoon kaže...

Ne možeš tu ništa. Kod mene je isto. Nekad se prikaže nekad ne.Jednostavno,bug u gomili loše napisanog koda zvanog MS Windows...

Dosad sam ga uvijek imao u mreži. A postoji li koji drugi način da mu pristupim i otvorim željeni port?

16 godina

Utipkaj u browser IP adresu routera i otvoriti će ti se sučelje...

www.hrphotocontest.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
BlackMoon kaže...

Utipkaj u browser IP adresu routera i otvoriti će ti se sučelje...

Ne vrijedi, moram baš preko modema u mreži otvorit port, piše ti sve u prvim postovima. Radi se o AC:B i portu za multiplayer.

17 godina
neaktivan

Probaj otvoriti 192.168.1.254

Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!

0 0 hvala 0
17 godina
slade24 kaže...
BlaBlaLaLa kaže...

Jesam, i dalje bezuspješno. Ima li još tko kakvih ideja, jel možda do ESET-ovog firewalla, postavki u control panelu ili network and internet i sl. ?

Pa firewall blokira upnp promet kao sigurnosnu prijetnju... mogo si i prije spomenuti da imaš ESET firewall... uglavnom svi firewalli to zatvaraju a ti to onda moraš omogućiti da bi ti to tako radilo, pa računaj da moraš na firewallu "pustiti" i tu svoju igru ako hoćeš da ti to sve radi.

16 godina
protjeran
Smooth Operator kaže...

Probaj otvoriti 192.168.1.254

Dobijem ovo Dobijem ovo
16 godina
protjeran
Gnjavator kaže...
slade24 kaže...
BlaBlaLaLa kaže...

Pa firewall blokira upnp promet kao sigurnosnu prijetnju... mogo si i prije spomenuti da imaš ESET firewall... uglavnom svi firewalli to zatvaraju a ti to onda moraš omogućiti da bi ti to tako radilo, pa računaj da moraš na firewallu "pustiti" i tu svoju igru ako hoćeš da ti to sve radi.

Ako misliš da samu igru dozvolim u firewallu a bez otvaranja porta na način koji sam naveo, ne vrijedi, pokušavao sam bez instaliranog AV-a, baš moram otvorit port preko modema u mreži, zahvaljujući j****om Ubisoftu. Inače mi je ESET-ov firewall podešen na interaktivni mod i za svaku aplikaciju me prilikom prvog pokretanja iste pita želim li ju dozvoliti ili ne, tako jedino mogu imati ESET i otvoren port za uTorrent.

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.10.2011 19:53 (slade24).
17 godina
slade24 kaže...
Gnjavator kaže...
slade24 kaže...

Ako misliš da samu igru dozvolim u firewallu a bez otvaranja porta na način koji sam naveo, ne vrijedi, pokušavao sam bez instaliranog AV-a, baš moram otvorit port preko modema u mreži, zahvaljujući j****om Ubisoftu. Inače mi je ESET-ov firewall podešen na interaktivni mod i za svaku aplikaciju me prilikom prvog pokretanja iste pita želim li ju dozvoliti ili ne, tako jedino mogu imati ESET i otvoren port za uTorrent.

Nisam mislio na firewall što se tiče portova - port forwarding moraš napraviti nego provjeri da li ti je u firewallu zatvoren upnp komunikacija...

14 godina
protjeran

desni klik na eset i iskljuci ga..... idi start run cmd  upisi ipconfig i klikni enter,pod Default Gateway je ip tvoga rutera i njega moras upisati u browser odnosno gore u url traku....... otvorit ce ti se novi prozor i ako neznas ruter id/pw nadi svoj ruter ovdje http://www.routerpasswords.com/ ,ali opet.....kao sto sam napisao davno u acb temi mali tutorial kako ga otvoriti ovo ti nece pomoci....... vidim da smo skoro sve opcije iscrpili,pa idi ovako..... desni klik na ikonu od interneta pa open network and sharing center onda change Advanced sharing settings i tu i pod home/work i pod public oznaci TURN ON NETWORK DISCOVERY i TURN ON FILE AND PRINTER SHARING kao sto sam rekao to oznaci pod home/work i pod public sada idi na my computer,networks desni klik i refresh.ako nece pokusaj kao sto sam prije rekao 2-3 puta ugasit ruter pa vidit hoce li i zapamti kad ga upalis nemoj odmah pokusavat cekaj da se upali ikona od interneta

16 godina
protjeran
Gnjavator kaže...
slade24 kaže...
Gnjavator kaže...
slade24 kaže...

Nisam mislio na firewall što se tiče portova - port forwarding moraš napraviti nego provjeri da li ti je u firewallu zatvoren upnp komunikacija...

Aha, to si mislio, da, ESET mi je blokirao nekoliko upnp servisa i jedan netbios servis, sad je deinstaliran i pokušavam dalje bez AV- naći rješenje.

BlaBlaLaLa kaže...

desni klik na eset i iskljuci ga..... idi start run cmd  upisi ipconfig i klikni enter,pod Default Gateway je ip tvoga rutera i njega moras upisati u browser odnosno gore u url traku....... otvorit ce ti se novi prozor i ako neznas ruter id/pw nadi svoj ruter ovdje http://www.routerpasswords.com/ ,ali opet.....kao sto sam napisao davno u acb temi mali tutorial kako ga otvoriti ovo ti nece pomoci....... vidim da smo skoro sve opcije iscrpili,pa idi ovako..... desni klik na ikonu od interneta pa open network and sharing center onda change Advanced sharing settings i tu i pod home/work i pod public oznaci TURN ON NETWORK DISCOVERY i TURN ON FILE AND PRINTER SHARING kao sto sam rekao to oznaci pod home/work i pod public sada idi na my computer,networks desni klik i refresh.ako nece pokusaj kao sto sam prije rekao 2-3 puta ugasit ruter pa vidit hoce li i zapamti kad ga upalis nemoj odmah pokusavat cekaj da se upali ikona od interneta

Ovo s ipconfig znam, tako idem na modemovo sučelje. Nego, što se tiče ove druge opcije, mislim da je tu uzrok problema, jednostavno ne mogu uključiti network discovery, uključim ga, kliknem save changes i opet otvorim advanced sharing settings i network discovery je i dalje isključen, pokušao sam i s inst. ESET-om i s deinstaliranim, ne mogu ga nikako uključiti. Znači ja uredno označim turn on, pojavi mi se opcija save settings, kliknem to i kad se vratim nazad ono je opet isključeno. To vrijedi i za work i za public, dolje su slike pa vidi.

15 godina

Otkucaj u comandu slijedeće arp -a napravi SS i postaj ovdje.

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
16 godina
protjeran

Evo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice