Mrežna kartica ili router

poruka: 5
|
čitano: 956
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Igrao sam DOOM i izbacilo me sa servera, reko ok. Probam se reconnectat, vrti, vrti i nikako. Izrađem iz igre odem do routera i nekako čudno blinka. Resetiram ga i sve izgleda normalno, spojen na net ali net je užasno usporen. Probam updateati LoL i brzina mi je 4 kbps. Nakon toga je stao i LoL javi da je greška i neće ga updateati. Zovem VIP SZK resetiram router na tvorničke postavke i ponovo konfiguriram ista stvar. Pingam google.com, 10-ak pingova prođe i 1 se izgubi, pa prođe 4, 1 se izgubi i tako stalno. Probam na laptopu isti mrežni kabel i ne gubi. Počeo surfat i tu i tamo pukne di koji. Probam update LoL-a krene ali stari patch pošto nisam dugo updateao i radi update ali pingovi se i dalje gube. Na mobitelima radi WiFi ali isto usporeno. 
Trenutno pišem s računala pod Moj PC pa me zanima je li moguće da je riknila mrežna? Sve je novo malo više od mjesec dana i pod garancijom ali čudno mi je. Gubim više pingova na Windows 10 nego na 7 ali gubim ih svakako, i WiFi je usporen.
Poslat će mi novi router ali me zanima je li moguće da mi je riknila mrežna na ploči? 

Btw pingao sam sam sebe po IP adresi i po nazivu računala u tu nije došlo ni do jednog jedinog izgubljenog pinga

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.7.2016 18:08 (ParaNO1d).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ako je pinganje prema 127.0.0.1 uspješno završeno, mrežna kartica nije riknula. Osim toga, napisao si da je svugdje spor internet tako da onda sigurno nije do mrežne kartice. Najvjerojatnije ti je riknuo router pa pričekaj da ti donesu novi.

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.7.2016 18:52 (Marko :D).

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: Mrežna kartica ili router

Ping prema 127.0.0.1 može proći iako je mrežna neispravna.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
15 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Ping prema 127.0.0.1 može proći iako je mrežna neispravna.

A što bi trebalo izbaciti kada je mrežna kartica neispravna? Pitam jer mi nikada nije riknula. 

Uostalom, čovjek je rekao da je i Wi-Fi usporen tako da je vjerojatno do routera. Neka izmjeri brzinu na Speedtest.net.

16 godina
odjavljen

Jedini siguran nacin da znas je li mrezna ok ili ne je da ju testiras drugdje. Imam par tplinkovih koje se pingaju, cak i IP adresu pokupe ali nakon par sati pocnu gubiti pakete nasumce. To je toliko jeftina komponenta da se uopce ne isplati istrazivati sto joj je... Ako imalo zeza (a ostatak mreze je ok, aktiva i pasiva) u smece sa njom.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice