Molim pomoć oko AccessPointa

poruka: 20
|
čitano: 4.952
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
AccessPoint neprima pakete

Moj problem je ovakav i nadam se da postoji dobri ljudi koji će mi makar pokušati pomoći.Problem je sljedeći:

Kačila sam se na ruter bežično bez ikakvi problema, pošto sam sada na drugome katu kupila sam AccessPoint
(AirLive WL-5460) i sve je radilo perfektno (1godinu) do nekidan kada sam morala podići nove Windowse. Ponovo sam sve postavila i sad... Signal je dobar ali jako jako mi je spor internet i primjetila sam kad kliknem na Wirless Network Connection pokazuje mi da ne primam pakete, ustvari malo primam malo ne...kao da blokira ( koči ) Inče brzina interneta je dobra, niko nije nakačen na ruter osim mene. Sada me zanima u čemu je problem??? Još bi dodala da sam se sa svojim laptopom mogu nakačiti na druge rutere npr. Internet caffe, kod prijateljice , itd. A i ovo bi dodala, prijateljica isto kad bude kod mene sa svojim laptopom se nakači na AccessPoint ali opet i njoj spor internet...ista stvar kao i kod mene. Sada me zanima je li došao kraj AccessPointu ili je do postavki neki u njemu. Stvarno bi vas molila za pomoć ako mi ko može pomoći.Hvala vam unaprijed

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: AccessPoint neprima pakete

Spoji se bežično na wl-5460. Kako bi provjerila primaš li pakete ili ne, pokreni Command Prompt: Start-> Run-> cmd.exe
Upiši sljedeću naredbu: ping -n 50 192.168.xxx.xxx
Umjesto "xxx.xxx" upiši preostale brojeve iz default ip adrese access pointa. To je adresa koju koristiš za pristupanje postavkama AirLive-a. Ako nisi ništa mijenjala, mislim da je "192.168.100.252". Program će 50 puta pingati adresu ap-a. Nakon što pinganje završi, program će ispisati ima li izgubljenih paketa i koliki je ping.

p.s. Možda ti firewall blokira AP. Spoji se i žično na wl-5460 i provjeri ponavlja li se problem.

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.2.2013 13:05 (D1001).
12 godina
neaktivan

Napravila sam kako si rekao Start -> Run->cmd.exe i ostalo i evo ovako to izgleda kod mene

Ping statics for 192.168.1.1:

Packets: Sent=50, Recived=50, Los 0 <0% loss>
Approximate round trip times in milli-seconds:
       minimum=3ms, Maximum=65ms; Average=9ms

Izvini sto ovako pisem je ne mogu nikako sliku da postavim, jos se ne snalazim ovdje. Nadam se da ti makar nesto pomaze, ja jesam skužila ali opet nista ne razumijem. Jutros mi je super radio Internet, dovoljna brzina a sada opet koci.Koliko sam skužila kod mene variraju paketi.Poslije ću se spojiti kablom na Ap pa ću vidjeti kako onda radi a ovo da mi možda "firewall" blokira...iskreno i neznam šta je to i molim te bez smjeha...jer dudum sam za to :)

17 godina

Promjeni frekvenciju.

Spoji se na ap, imas odmah na prvoj stranici ap mod i settings kraj toga. Udji u settings i tamo pritisni site survey pa ti ap poskenira okolne mreze. Vidi na kojem su kanalu i presaltaj se tamo di nema smetala. Kanal promjenis ispod naziva ssida(1-13, ako su okolni apovi na 11,12,13 ti se preseli na prvi, ako su na prvom odi na 6 ili 7, probaj 5 kanala razlike napraviti). Ak to ne upali imas ispod advanced settings i tamo stavi preamble na short.

12 godina
neaktivan

Evo mene ponovo, sada se nalazim u jednom caffe baru gdje ima slobodan interner, trenutno nitko nije nakačen osim mene i spojila sam se i onda u desnom dnu kliknula ikonu od Wirelles Netvork Conection (ikona jedan komp) i kada se otvori prozor vidim Status,Network,Duration,Speed,Signalstrenght i ispod pokazano grafički slanje i primanje paketa i posmatram kako salje a sporije prima...čak zna zastati sve,kao da zablokira....i onda opet krene slanje a primanje stoji i onda krene.A nakačena sam na Ruter bez AccessPointa.

Ovo je slika kako sam nakačena na taj ruter:

Požežanka
12 godina
neaktivan

Slika kako sam nakačena na ruter bez AccessPointa

slika prometa kad sam nakačena bez AccessPointa slika prometa kad sam nakačena bez AccessPointa
Požežanka
12 godina
neaktivan
Ante kaže...

Promjeni frekvenciju.

Spoji se na ap, imas odmah na prvoj stranici ap mod i settings kraj toga. Udji u settings i tamo pritisni site survey pa ti ap poskenira okolne mreze. Vidi na kojem su kanalu i presaltaj se tamo di nema smetala. Kanal promjenis ispod naziva ssida(1-13, ako su okolni apovi na 11,12,13 ti se preseli na prvi, ako su na prvom odi na 6 ili 7, probaj 5 kanala razlike napraviti). Ak to ne upali imas ispod advanced settings i tamo stavi preamble na short.

Ali ne mogu promjeniti kanal samo na AccessPointu jer treba biti isti kanal kao i na ruteru, ali skenirala sam mreže preko AP-a i kako živim u centru jako mnogo rutera hvatam i kanala slobodni nemam, mislim da bi mogla mjenjati da nebudu isti.Nadam se da me kužiš.Bilo koji kanal na ruteru i na AP-u da stavim takav već postoji kanal od drugi rutera.

Požežanka
15 godina
neaktivan

Prema podacima koje si stavila nema gubitka paketa. Sve uredno stiže. A i ping je kolko-tolko u granicama. Jeli taj ruter na koji se bežično spajaš sa wl-5460 tvoj ili se kačiš na nečiju mrežu? {#} Jer, ako se ti kačiš, onda se i drugi kače, pa otud razlike u brzini. To kaj ne vidiš nekog da se spaja, ne znači da je to stvarno tako. Sama si napisala da je internet malo super, a malo nije. Wl-5460 ima više modusa rada. Znaš možda u kojem je modusu tvoj (AP mode, Client mode, Bridge mode,...)?

Ako misliš da je problem u Windowsima spoji se bežično na wl-5460. Odi na ikonu u desnom donjem kutu(gdje pokaziva jačinu signala). Klikni desnom tipkom miša na svoju bežičnu mrežu. Odaberi "Status", pa "Diagnose". Windows će zatim pokušati utvrditi ima li problema s vezom, te ih automatski popraviti ukoliko to bude mogao.

p.s. Ne moraš stalno pisati boldanim slovima. Nismo sljepi. Isprika ako ti baš dobro ne vidiš, pa zato pišeš podebljanim slovima. {#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.2.2013 18:16 (D1001).
12 godina
neaktivan

Izvini zbog debeli slova, jednostavno navika. Ruter je moj, mislim od moji roditelja,jedino tata zna nekada koristiti net a i ruter je sa šifrom mislim zaključan a i imam neki program Ipscan22 i tako mogu vidjeti klijente koje su nakačeni i nikada nikog nema, jedino mogu tatu vidjeti kad je on na Netu.Sada sam spojena direkt na ruter bez AP-a i opet mi ne primam dobro pakete tako barem vidim kada kliknem dole desno na ikonu od Wireless Network Connection i prijatelj mi kaže da su najvjerojatnije windowsi u pitanju. Čim dođem kući spojit ću se sa AP-om i napraviti ovo što si mi rekao pa ću napisati opet šta se događa.Znam samo da je u Client mode. :)

Požežanka
16 godina

po slici gore izgleda mi kao Win XP OS...jel update-an? SP3 i ostalo...driveri i sl...

Meni je Win XP SP2 znao radit velike probleme sa mrezom, nakon update-a sve radilo bez greske...

Remember my friends, God is dead. Marx is also dead. But the market lives. The market must become your new God.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Molim pomoć oko AccessPointa

Je ja imam Windowse XP a ovo ostalo što si napisao nerazumijem... Mislim ne kužim to SP3, XP SP2 samo se onako sjećam kroz maglu da je ovaj dečko što je instalirao nekidan Windowse rekao da je XP 3 tako nešta...nisam sigurna

Požežanka
12 godina
neaktivan
D1001 kaže...

Prema podacima koje si stavila nema gubitka paketa. Sve uredno stiže. A i ping je kolko-tolko u granicama. Jeli taj ruter na koji se bežično spajaš sa wl-5460 tvoj ili se kačiš na nečiju mrežu? {#} Jer, ako se ti kačiš, onda se i drugi kače, pa otud razlike u brzini. To kaj ne vidiš nekog da se spaja, ne znači da je to stvarno tako. Sama si napisala da je internet malo super, a malo nije. Wl-5460 ima više modusa rada. Znaš možda u kojem je modusu tvoj (AP mode, Client mode, Bridge mode,...)?

Ako misliš da je problem u Windowsima spoji se bežično na wl-5460. Odi na ikonu u desnom donjem kutu(gdje pokaziva jačinu signala). Klikni desnom tipkom miša na svoju bežičnu mrežu. Odaberi "Status", pa "Diagnose". Windows će zatim pokušati utvrditi ima li problema s vezom, te ih automatski popraviti ukoliko to bude mogao.

p.s. Ne moraš stalno pisati boldanim slovima. Nismo sljepi. Isprika ako ti baš dobro ne vidiš, pa zato pišeš podebljanim slovima. {#}

Evo stigla sam kući i spojila se na svoj Ap ali nemam tu ikonu u donjem desnom kutu što pokazuje jačinu signala nego što se tiče Wirelessa imam samo ikonu kao mali kompjuterić a to sam gore nedavno napisala šta se događa kad kliknem na njega i kad se prozor otvori. Tu vidim: Status, Mrežu, Brzinu.... a dole ima grafikon gdje piše Slanje i Primanje paketanstim da mi primanje paketa koči. Koči bilo to da sam preko AP-a ili na ruter. Zato sam i mislila da je do windowsa ali kako sam u prvom postu napisala da i prijateljica sa svojim laptopom kad je kod mene isti problem ima, pa me to zbunilo...ili je baš taj trenutak promet bio usporen i radi mene i moga oca (možda je on bio na netu).
P.S. Jos samo zelim zahvaliti sto mi pomazete a ja cu se nekako valjda oduziti vama :)

Požežanka
15 godina
neaktivan

Opciju za dijagnozu problema imaju Windowsi 7 i noviji. A ti imaš Win XP. Dakle, to otpada. Korisnik @Srednji je isto dobro napisao. Možda je problem u driverima i nedostatku odgovarajućih zakprpa. Budući da ne znaš kaj znači driveri ili zakrpe, najbolje da pričekaš frenda koji ti je instalirao Windowse. Nek on pogleda gdje bi mogao biti problem. Ovako ćemo u beskonačnost pogađat.

Što se wl-5460 tiče, odi na ovu stranicu. Tamo imaš sličice koje prikazuju za što je koji modus namijenjen, a još niže su kratka objašnjenja svake. Ako sam te dobro skužio, sa wl-5460 se bežično spajaš na drugi ruter. Pritom se sa laptopom isto bežično spajaš na wl-5460.

Za "Client mode" stoji da bi PC trebao biti žično spojen sa wl-5460, a ne bežično. Možda radi i bežično, nisam isprobao. Prema tim sličicama wl-5460 bi u tvojem slučaju trebalo staviti u "Universal Repeater" ili možda čak u "WISP+Universal Repeater" modus. Na toj istoj web stranici, desno gore je link na "User's Guide". Prouči taj manual, pa češ sama moći procijeniti jeli ap dobro podešen.

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.2.2013 21:06 (D1001).
12 godina
neaktivan

Dragi D1oo1, hvala ti na pomoći i tebi i @Srednji....

Ovako ovaj link što si mi poslao jako je zanimljiv mada se ja slabo kužim u to ali preko ovi slika mogla bi i ja naučiti svašta jer jako jednostavno je objašnjeno. Što se tiče postavljanja AP-a i podizanje windowsa to mi frend radi i on je to sve složijo. Možda je čudno da se ja u Client mode spajam bežično na AP a isto tako i sa AP-om na ruter.
Maloprije sam zvala frenda i sutra će doći pogledati, čak mi je predložijo da podignemo Windows 7 ali i pokazat ću ovo što ste mi vi savjetovali, jer svaka pomoć dobro dođe. I naravno javit ću vam koji je problem bio jer nekome može i ovaj post zatrebati ako ima isti problem poput mene. Nadam se da cu sutra navece rjesiti svoju muku a i problem iznjeti na vidjelo, hehehhe.... Hvala jos jednom decki :)

Požežanka
12 godina
neaktivan

Ufffff...evo mene....ljuta sam kao pas.Instalirala sam Windowse 7 i sada ne mogu se nakačiti na ruter svoj. Pokušala sam u kafiću, kod prijateljice pa kod prijatelja kod njih mogu? Jedino na svoj ne mogu a šifra je dobra.I što je zanimljivo prijateljica se može sa svojim laptopom spojiti na ruter.Još nisam pokušala preko AP-a ali definitivno ću kupiti novi AP jer izgleda da on ne valja mada je star oko 8 mj. Jer drugog rješenja nemam. I dalje mi internet koči a signal dobar...... Čim budem rješila problem objavit ću da i drugi mogu nešto izvući iz ovoga što je mene mučilo. Čujemo se uskoro.

Požežanka

0 0 hvala 0
17 godina
MarinelaNg90 kaže...

Ufffff...evo mene....ljuta sam kao pas.Instalirala sam Windowse 7 i sada ne mogu se nakačiti na ruter svoj. Pokušala sam u kafiću, kod prijateljice pa kod prijatelja kod njih mogu? Jedino na svoj ne mogu a šifra je dobra.I što je zanimljivo prijateljica se može sa svojim laptopom spojiti na ruter.Još nisam pokušala preko AP-a ali definitivno ću kupiti novi AP jer izgleda da on ne valja mada je star oko 8 mj. Jer drugog rješenja nemam. I dalje mi internet koči a signal dobar...... Čim budem rješila problem objavit ću da i drugi mogu nešto izvući iz ovoga što je mene mučilo. Čujemo se uskoro.

Jesi probala ap resetirat i ponovo konfigurirat?

Kanal ne treba biti isti kao na ruteru. Jedino ako ga teras kao repeater?

16 godina
MarinelaNg90 kaže...

Ufffff...evo mene....ljuta sam kao pas.Instalirala sam Windowse 7 i sada ne mogu se nakačiti na ruter svoj. ..

- vjerojatno WEP. Mora biti WPA(ili-2) ili windowsima objasniš da želiš koristiti nesigurnu mrežu (vidi mrežne opcije 56bit i sl.).

- resetiraj modem, resetiraj AP. Tvornička postavka APa je vjerojatno pravilno konfigurirana (mod rada), osim možda enkripcije WEP-WPA. modem bi unazad 2 godine mora biti zamjenjen ili nadograđen firmware za nove postavke.. zelena lampica wlan je OK, narančasta nije. Sva podešavanja radi žicom na uređaju, tu problema nema, usput, provjeri kako ti se ponaša na žici, možda je problem linija ili modem-ISP, možda uopće nije AP.

- nabavi nako nemaš, liveMedij npr ubuntu 12.04 just in case, za eliminiranje svih soft uzroka, bootaj i vidi kako se ponaša mreža. Pingaj (ctrl+c prekid).

- podesi npr sys.update da te traži dozvolu, isključi ostalo smeće koje se obično nakupi kao skype, google i pluginsi...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
12 godina
neaktivan

Evo mene nakon dugo vremena....još više razočarana i ljuta. Kao prvo podigla sam nove windowse 7 i sad se uopće ne mogu spojiti na AP. Jedino kablom uspijem ali treba mi 15 metara kabla da bi mogla u sobi koristiti laptop.Kao drugo AP sam takođe odnjela u servis i rekli su da radi dobro, tako da su me u servisu oderali i za windowse i  Ap što su pogledali 800 kuna !!!! Navodno stavili neke orginalne programe, Skyp, MSN,Anti virus, BS ppayer.... a scve sam to prije mogla Free skinuti sa neta...ali nema veze, šuti i plati ali stvar je u tome što uopće ne mogu se spojiti na AP pa čak i na sam ruter. Kad sam ih nazvala ponovo u servis i rekla kako i dalje imam isti problem, odgovor je bio da nedostaje neka inčica u windowsima a oni neznaju koja. Kao najbolje je da kupim novi laptop, mada je i ovaj star godinu dana. Evo sada pored svog neta, rutera i fleta moram ići u kafić da bi mogla koristiti internet. Očajna sam i ljuta, ali ipak Vama hvala puno na pomoći jer više ste mi pomogli nego ovi snobovi iz servisa. Zato sam se i došla zahvaliti a ako uspijem rješiti problem obaveno ću javiti.

Požežanka

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pričaju gluposti ti iz servisa, bolje da si našla nekog tko se razumije u te stvari a ne nosit laptop na servis.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ne mogu odolit..za tih 120 eura s trebala kupit laptop,i s njim išamarat te mladiće iz servisa.
neka oni svojoj mami kupuju novi laptop..

kolko sam shvatio,nakon install w7 ne radi ti wireless,pa probaj ovo,jer vidim da ti laptop ima ugrađeni adapter(bilo bi lijepo da napišeš koji laptop imaš)
imao sam sličnih problema, zavisi od inačice w7 koju instaliraš.BTW taj koji ti je stavio w7 isto je šupak da nije probao dal wireless radi
laptop star 2 godine mora letit po internetu ko pčelica Maja čak i ako su mu tvoji "serviseri" uvalili taj šrot od skypa,mns, antivirus đinđi
ako ti radi na LAN, mora i na wireless
utipkaj gore u adress 192.168.1.1, poveži se s kućnim ruterom i vidi koji je pa nam reci jer svaki ruter svoje krdo traži
tako nabaci nam par informacija da ti možemo lakše pomoć(nema ovdje vidovitog Milana i kristalne kugle)

Cum sapienti viro libenter diserimus
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice