poz,
kako kreirati LAN mrezu sa vise računara ??? ako ima negdje step by step . I da jedan bude glavi sa kojeg se mogu nadzirati ostali u mrezi .
poz,
kako kreirati LAN mrezu sa vise računara ??? ako ima negdje step by step . I da jedan bude glavi sa kojeg se mogu nadzirati ostali u mrezi .
a kako se spaja.... i nesto sam citao po netu da treba dodjeliti IP adrese za svaki PC ...al nekako mi to djelovalo sve zastrajela metoda sto sam citao..ja se ne razumijem bas u mreze
jel ide preko switcha gdje se dodjele IP adrese računarima i onda se u windowsu kreira mreza...ili to moze nekako preko router-switch gdje bi router obavljao sve to odnosno DHCP na koji bi bio switch zakacen radi vise računara... ako mi neko moze malo pomoci...
nema bas voljnih da otkucaju koju rijec na pitanje :)
Naravno da nema kad ima milijun takvih tema samo treba koristiti trazilicu na forumu ili pak google. A gore ti je kolega stavio s YouTube.a.... +Ovaj forum je kao i svaki drugi i ima opciju Edita/Uredi, drugi put ju i koristi...
-nema, jer je jasno da nemaš dovoljno predznanja za LAN.
-s druge strane, imaš internet, imaš ADSL-modem (router je dio te kutije, kao i switch, DHCP server itd.), spoji računalo mrežnim kablom i to je LAN. Ako trebaš više računala (ovisno o modelu modema imaš 2-4 LAN porta, imaš wlan) ubaciš switch s dovoljno priključnih mjesta (4-8-16-.. portova) i to je sva mudrost. Naravno, tad tek počinje podešavanje i tko zna što sve želiš (pa početak posta)..
-nema, jer je jasno da nemaš dovoljno predznanja za LAN.
-s druge strane, imaš internet, imaš ADSL-modem (router je dio te kutije, kao i shitch, DHCP server itd.), spoji računalo mrežnim kablom i to je LAN. Ako trebaš više računala (ovisno o modelu modema imaš 2-4 LAN porta, imaš wlan) ubaciš switch s dovoljno priključnih mjesta (4-8-16-.. portova) i to je sva mudrost. Naravno, tad tek počinje podešavanje i tko zna što sve želiš (pa početak posta)..
pa da imam znanje ne bi bio ovde na forumu, trazim samu usmjeravanje a ne da neko gubi vrijeme samnom na forumu, nema logike to sto ti napisa cuj nemas predznaje a na kraju kako tu nema nikakve mudrosti ma nema smisla nista sto si napisao nisi se trebao ni javljati