LAN mreza

poruka: 8
|
čitano: 2.146
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
LAN mreza

poz,

kako kreirati LAN mrezu sa vise računara ??? ako ima negdje step by step . I da jedan bude glavi sa kojeg se mogu nadzirati ostali u mrezi . 

0 0 hvala 0
14 godina
Re: LAN mreza

Evo ti tutorial ;)

12 godina
neaktivan
LAN mreza

a kako se spaja....  i nesto sam citao po netu da treba dodjeliti IP adrese za svaki PC ...al nekako mi to djelovalo sve zastrajela metoda sto sam citao..ja se ne razumijem bas u mreze

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
LAN mreza

jel ide preko switcha gdje se dodjele IP adrese računarima i onda se u windowsu kreira mreza...ili to moze nekako preko router-switch gdje bi router obavljao sve to odnosno DHCP na koji bi bio switch zakacen radi vise računara... ako mi neko moze malo pomoci...  

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
LAN mreza

nema bas voljnih da otkucaju koju rijec na pitanje :)   

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Naravno da nema kad ima milijun takvih tema samo treba koristiti trazilicu na forumu ili pak google. A gore ti je kolega stavio s YouTube.a.... +Ovaj forum je kao i svaki drugi i ima opciju Edita/Uredi, drugi put ju i koristi...

Let it be
16 godina
anatoliadroid kaže...

-nema, jer je jasno da nemaš dovoljno predznanja za LAN.

-s druge strane, imaš internet, imaš ADSL-modem (router je dio te kutije, kao i switch, DHCP server itd.), spoji računalo mrežnim kablom i to je LAN. Ako trebaš više računala (ovisno o modelu modema imaš 2-4 LAN porta, imaš wlan) ubaciš switch s dovoljno priključnih mjesta (4-8-16-.. portova) i to je sva mudrost. Naravno, tad tek počinje podešavanje i tko zna što sve želiš (pa početak posta)..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 30.12.2012 20:24 (ihush).
12 godina
neaktivan
ihush kaže...
anatoliadroid kaže...

-nema, jer je jasno da nemaš dovoljno predznanja za LAN.

-s druge strane, imaš internet, imaš ADSL-modem (router je dio te kutije, kao i shitch, DHCP server itd.), spoji računalo mrežnim kablom i to je LAN. Ako trebaš više računala (ovisno o modelu modema imaš 2-4 LAN porta, imaš wlan) ubaciš switch s dovoljno priključnih mjesta (4-8-16-.. portova) i to je sva mudrost. Naravno, tad tek počinje podešavanje i tko zna što sve želiš (pa početak posta)..

pa da imam znanje ne bi bio ovde na forumu, trazim samu usmjeravanje a ne da neko gubi vrijeme samnom na forumu,  nema logike to sto ti napisa cuj nemas predznaje a na kraju kako tu nema nikakve mudrosti ma nema smisla nista sto si napisao nisi se trebao ni javljati 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice