Dakle imam Optimu, telefon,internet i televiziju. Nikad nisam imao problema do prije nekoliko dana kad se internet poceo konstantno rusiti,znaci radi normalno i jednostavno padne konekcija i internet i televizija blokiraju uglavnom u trajanju od pola minute do minutu. Bio je i tehnicar kod mene jer oni su ili sigurni da je ruter u pitanju,medjutim nakon sto su stavili novi ruter stanje se nije promijenilo dapace meni se cini da jos vise puca. U sluzbi za korisnike su isto rekli da vide i preko 40 pucanja u danu, ali da su parmetri linije savrseni. Znaci sve je u redu a nista ne radi. Danas mi opet dolazi tehnicar da probaju otkrit sta je u pitanju. Dali je netko imao slian problem i kako ste ga rijesili? Hvala
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ista stvar se događa i meni,vec 2 rutera promijenjena,ali nije stvar u njima...
pogledaj malo instalacije, popravi spojeve gdje se spajaju telefonski kabeli (najčešće je to u razvodnim kutijama)
Što modem kaže o šumu na liniji i atenuaciji signala?
Ako bi ti parametri bili u razini normalnog (a i modem i DSLAM su ispravni) onda je jedino logično objašnjenje da imaš nekakav snažan izvor smetnji koji se povremeno aktivira (ne nužno baš kod tebe u kući nego negdje na putu do centrale).
...ili T-Com opet sabotira liniju drugim operaterima, ne bi bilo prvi puta...
Meni su rijesili problem,decko koji radi za optimu inace, ispao je fer pa je on nakon sta sam ga nazvao dogovorio sa tehnicarima iz T-coma da pogledaju u cemu je problem. I stvarno odmah sljedece jutro su rijesili problem. Tako da me ovaj decko kontaktirao i reko da su mi okrenuli parice..Eh sad posto sam ja laaik i nije mi to nesto znacilo ali uglavnom od onda je veza sdtabilna i televizija ne mrzne.