Evo ovako.
Uveo sam optiku i uzeo 2 maxtva.
Ruter mi stoji kod TVa, tako da je jedan maxtv spojen direkt u njega, kao i PC.
Sad trazim rjesenje da spojim drugi maxtv i drugi PC koji se nalaze na drugom kraju kuce.
Nebi htio provlaciti vise kablova, pa sam mislio da bi powerline adapter bio dobro rjesenje.
Ono sto me konkretno zanima jest dali bi to radilo sa ovakvim uredjajem:
Koliko vidim, u ovaj manji uredjaj (sta ima jedan port) ustekam kabel iz rutera, a ovaj veci zabodem u uticnicu gdje mi je drugi PC i drugi maxtv i svaki uredjaj spojim u zasebni port.
Hoce li to radit na taj nacin ili mi treba drugo rjesenje?
Ima dosta tema i citao sam sta sam nasao, al me zbunjuje to sto sam vidio da se spominje da maxtv i internet imaju razlicite signale, pa nisam siguran ako je to istina da li ce taj drugi uredjaj (sa 2 porta) to znati razdvojiti odnosno prepoznati?
Pretpostavljam da bi trebao moci, posto u prvi uredjaj (sa jednim portom) ide samo jedan kabel, a koliko vidim na ruteru sta sam dobio od t-coma, sva 4 porta sta ima na sebi su isto oznacena (jedina razlika je numeracija od 1-4), tako da ne vidim da su bas odredjeni namjenjeni za maxtv odnosno internet.
Ako moze mala pomoc od nekog ko se razumije, jer stvarno ne znam sta da kupim, a ne bih htio uludo bacit lovu.
Takodjer se unaprijed ispricavam ako postoji ovakva tema sa odgovorom jer je nisam uspio naci.