Jačina signala

poruka: 7
|
čitano: 4.636
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Jačina signala

Kupio sam TP-Linkov AP, TL-WA801ND, (vidio sam da ga dosta ljudi hvali) kako bih poboljšao signal u stanu za nadolazeći android PC za telku kako bih mogao streamat filmove i glazbu na TV.

AP sam spojio na postojeći netgearov ruter i sve konfigurirao, normalno se može internetu pristupiti preko AP.

Problem je slijedeći, a to je jačina signala za koju sam očekivao da će biti veća, a mjereći sa wifi analyzerom preko moba, jačina signala je možda malo jača od postojećeg rutera, uzmimo u obzir da ovaj AP ima dvije 5 dBi antene, a ovaj ruter neku malu, ako ima 2 dBi je dobro.

Neznam koliko je mjerodavno mjeriti signal sa mobitelom, nažalost PC koji ima mrežnu karticu na normalnom antenom je u kvaru, a novi PC nema PCI utor.

AP je smješten na polici, do zida, znači stražnja strana AP je do zida, nalazi se pokraj postojećeg bežičnog rutera kojem je wifi isključen.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Re: Jačina signala

Zamisao sa WiFi je već loša...ako ikako možeš idi na mrežni kabal...dovoljno da u prostoriji netko koristi tablet ili mobitel sa WiFi napraviti će smetnje koje će usporiti prijenos podataka....ništa nećeš dobiti sa većom snagom jer je problem u prijemniku WiFi uređaja kad primaju više signala u isto vrime.

...evo da dodam, ako je problem debljina mrežnog kabla , probaj napraviti kabal od tankog telefonskog kabla (tanki plosnat sa licnama) sa četri žice (2 RX i  2 TX)...meni je tako radilo na dužini nekih 15m bez problema {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.1.2014 20:34 (AF139).
14 godina
neaktivan
Meni na mobu obično relativno precizno daje rezultate. Ako su ti konzistentni rezultati trebalo bi biti mjerodavno.

Inače jesi pogledao jel možeš na AP-u mjenjat jačinu signala? Probaj i kanal mijenjat.
13 godina
Jačina signala

Mogu, stavljeno je na high, iako je kolko ja vidim isto na svim postavkama, ostavim mob na jednom mjestu, ne mičem ga i stalno taj program pokazuje velke promjene. Skidao sam kartu za GPS na mobu, 577 MB i brzina je bila konstantna, iako je mob bio na drugom kraju stana, djelila su ih 2 betonska zida od armiranog betona, skidao je punom brzinom koju imam, 12 mbps i traffic monitor u AP je pokazivao konstantnu liniju i 12.1 mbps. brže od toga nije išlo jer je tu ograničenje brzina interneta.

Ovaj AP ima mogućnost PoE pa ga relativno lagano mogu premjestiti, ali mi je prvobitna namjera bila da nemam žice nikakve. Inače dok se skidala karta, još su 2 uređaja bila spojena na njega, naravno nisu preuzimala ništa sa interneta.

Kanal sam stavio na 6 jer je to jedini kanal koji nitko ne koristi. Inače kod mene svi su na kanalu 1 ili 11 tako da sam poprilično odmaknut od njih. I stavio sam širinu kanala na 40 MHz

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

EM polje na frekvencijama WiFi od oko 2400Mhz je podložno refleksijama o predmete, zidove itd.  u sobi pa ti svako kretanje i od par cm izaziva promjene jačine polja . Veća širina  ti omogućuje veći protok podacima ( bps ) a  smanjuje domet. Tebi vjerovatno neće susjedi puno smetati ali tvoj laptop i mobitel će raditi isto na 6. kanalu ....

13 godina
Jačina signala

Trebalo bi onda nać bolje mjesto za AP, jer i da oću, nemogu taj Android PC povezat žicom, ne podržava tu opciju, ostaje mi jedino bežićna veza

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Jačina signala

Da li bi bila bolja solucija postaviti AP u range extender mode i tako ga koristiti ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice