Dvije mreže - rute između njih

poruka: 2
|
čitano: 765
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen

Imam dvije mreže - jedna je 192.168.1.0/24 a druga je 192.168.4.0/24. Imam i dvije LAN kartice (identične, TPlinkove). Kako podesiti route na mom PCju da mogu koristiti obje mreže? Dakle, jedna kartica je spojena na mrežu 1 (ta je u route /print IF 4) a druga je spojena u mrežu 4 (IF 7) i želim imati mogućnost pristupa na oba subneta u isto vrijeme (nije mi namjera preštakavati kablove). Osim toga, htio bi koristiti DNSove koji su u mreži 1 ali pretpostavljam da je to rješivo tako da pod properties od kartice koja je na 4 samo upišem te DNSove.

Na obje mreže imam statičke IP adrese (192.168.1.15 i 192.168.4.215). Trenutno radi samo jedna (ova na 1) a ne mogu do ničeg u 4. Između te dvije mreže ne postoji nikakav router, fizički su potpuno odvojene.

Kako je mreža podešena:

Gateway 1 - 192.168.1.2

Gateway 2 - 192.168.4.1

DNS 1 - 192.168.1.10

DNS 2 - 192.168.1.11

Subnet mask je na obje isti - 255.255.255.0

Koje rute moram dodati i kako moraju biti podešene obje kartice (gateway metric, interface metric)? Hebem se sa ovim već tjedan dana i imam osjećaj da me Windowsi zajebavaju.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pogledaj ovo:

http://serverfault.com/questions/92575/how-to-route-different-traffic-thru-different-network-interfaces-in-windows

Nisam bas skuzio sto sve trebas, ukoliko na ovoj drugoj mrezi koja ti je sad nedostupna samo zelis pristupiti u lokalnom smislu (ne dalje od rutera, bez pristupa internetu) problem je relativno lako rjesiv gornjom ili slicnom metodom. 

Ako zelis kombinirati na nacin da zelis poduplat brzinu interneta, to ces vec teze, pogotovo ako bi to unutar iste aplikacije. No o tom tek ako je to slucaj.

mojpismonosa
Moj PC  
0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice