Interesuje me kako podesiti router i kako se zove ta opcija kod routera da znam sta da kupim, naime, treba mi da router "hvala" wi-fi i da ga dalje salje preko LAN porta, znaci kablom?
Unaprijed hvala na odgovorima
Interesuje me kako podesiti router i kako se zove ta opcija kod routera da znam sta da kupim, naime, treba mi da router "hvala" wi-fi i da ga dalje salje preko LAN porta, znaci kablom?
Unaprijed hvala na odgovorima
ako sam dobro shvatio spojen si na net preko WLANa i sad bi da taj WLAN još distribuirao na LAN? jel tako?
u tom slučaju ti netreba još jedan router nego PC ili laptop (naravno sa mrežnom karticom) koji će hvatati wireless signal i obični LAN switch
1. spojiš se na wireless
2. u postavkama mrežne kartice (local area connection), gore na tabu Sharing zakvačiš opciju 'Allow other network users to connect through this computers's internet connection' i odabereš wireless preko kojeg si spojen na internet
3. uključiš obični LAN kabel u mrežnu karticu i spojiš ga na switch, te ostale kompijutere koje hočeš kablom spojit na taj net takođeš spojiš na taj switch
dakle ovo sam isprobao i funkcioniralo je na Windows 7 susutavu
NAPOMENA: računalo koje hvata wireless signal i distribuira ga ostalim mora naravno stalno biti uključeno i dostupno kako bi stvar funkcionirala (nešto kao server za internet)
Znam za to, al mi treba bas preko routera, jer ne mogu stalno drzati upaljen računar zbog tog...
Znam za to, al mi treba bas preko routera, jer ne mogu stalno drzati upaljen računar zbog tog...
a onda za svaki PC kupiš lijepo wireless adapter i rješen problem
sumnjam da ćeš nać takav ruter, a i ako neđeš bit će skuplji nego da za svaku PC uzmeš wireless antenicu
Treba ti router koji podrzava WDS
http://en.wikipedia.org/wiki/Wireless_distribution_system
google is your friend...
Treba ti router koji podrzava WDS
http://en.wikipedia.org/wiki/Wireless_distribution_system
google is your friend...
google ti je prijatelj ak pročitaš što piše na njemu (ili na wikipedidi u ovom slučaju)
dakle WDS se može spojit na wireless mrežu i dalje ju distribirati preko wirelessa (dakle ima dvije antenice s jednom se spoji s drugom dalje distribira signal) nemože se spojit na wireless pa distribirat internet na LAN priključke