Dijeljenje brzine pomoću 2 spojena routera

poruka: 2
|
čitano: 2.786
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Dijeljenje brzine pomoću 2 spojena routera

Dakle imam 2 bežična routera. Siemens Gigaset SX 763 od t-com i linksys wag200g na custom firmwareu.

Želim ih spojiti da svaki emitira svoj ssid i podijeliti brzinu između njih.

Dali je to ikako moguće postići bez kemijanja sa nekim starim kompom umreženim između njih.

.Primjer onoga što bih htio postići:

2 routera umrežena

Gigaset SX 763 80% brzine wpa2-psk

linksys wag200g 20% brzine open

Ukoliko ovo nije moguće koje mi je najjednostavnije rješenje? Nekakav wireless ap koji podržava ovu ideju ili novi router?

Nadam se da sam bio dovoljno razumljiv.

Geekovih svih zemalja, ujedinite se!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Dijeljenje brzine pomoću 2 spojena routera

Spajaš li te uređaje na dsl modem, ili jedan od tih uređaja služi za spajanje na internet? Pretpostavljam da koristiš sx763 za spajanje na internet.

Dijeljenje brzine će biti problem jer nisam siguran da firmware od navedenih uređaja ima te opcije. Donekle bi se to moglo riješiti kad bi na sx763 upucao dd-wrt firmware. Ovdje imaš demo(ali nema svih opcija). Posebno je interesantan "Ethernet Port Priority" u QoS postavkama. Spojiš wag200g na lan1 priključak(port) i ograničiš mu max brzinu. Iako nije 100% sigurno da će uredno raditi(vidi ovo). Svakako prvo sve provjeri i prouči dd-wrt faq prije nego bilo što učiniš.

Možda wag200g ima slične opcije ili nešto poput Bandwith Control.

Tvoja situacija bi se mogla riješiti i:

1) kupnjom rutera/ap koji može: a) emitirati više ssid-ova istovremeno b) za svaki ssid postaviti vrstu zaštite c) ograničiti bandwith. Googlaj malo. Nisi prvi kojeg to zanima. {#} 

2) DD-WRT može opet pomoći (Set Up Multiple SSIDs and VLANs on a DD-WRT Router, Configure Multiple SSIDs with One Router).

3) Postoje switchevi kod kojih je moguće ograničiti brzinu uređajima koji se na njih spajaju. Npr. ovi. Recimo, na sx763 koji je spojen na internet spojiš switch. Na switch spojiš wag200g. Minus je što ovako samo wag200g ruteru bude ograničena brzina. Ako koristiš neki treći dsl modem/ruter za spajanje na internet, onda je moguće i sx763 i wag200g ruteru ograničiti brzinu. Spojiš na taj dsl modem switch, a na switch spojiš sx763 i wag200g.

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.4.2013 13:16 (D1001).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice