Alfa AWUS036H 1000mW

poruka: 6
|
čitano: 5.442
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Alfa AWUS036H 1000mW

Pozdrav svima!

Već neko vrijeme imam Gsky 500mW wireless karticu i stvarno sam oduševljen prijemom signala. Radi ko zmaj. Korisna stvar na službenim putovanjima Izlanuo se.

Imam priliku nabaviti Alfa AWUS036H 1000mW, koja je no.1 u wifi karticama, ali me brine jedna po meni bitna stvar - razina zračenja.

Nisam neki stručnjak, ali sam malo prosurfao netom i shvatio da je u hr dozvoljena razina zračenja 100 mW.

Dal to znači da je opasna upotreba ovakvih 'high power' kartica? Naravno, kartica je spojena na komp ili laptop 2 metra dugim kablom, te kartica nije u blizini glave.

Vjerujem da razina zračenja opada što je kartica i antena udaljenija od tijela, i nekako mi zdrav razum govori da nebi dali u promet nešto što je užasno štetno za zdravlje (mislim...sve oko nas zrači...žarulje...mobiteli...).

Ima li netko više znanja i iskustva i dali je ova snaga od 500 ili 1000 mw zanemariva?

Molim objašnjenje.

Unaprijed hvala....

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Alfa AWUS036H 1000mW

mislim da je to vise zbog toga da ne bi drugima sje..o signal. jer kada bi svi imali 1 w kartice to bi bila katastrofa  taj dio spektar ne bi uopce vise bio upotrebljiv. znaci wlan ima dozvoljenu snagu 100 mw ili 20 dbi.

oni voki tokiji imaju izlaznu snagu do 500 mW, da bi mogao koristit vecu snagu na 2.4ghz  trebas biti radio amater. no ipak ne smije se zanemarit utjecaj zracenja.

16 godina
neaktivan

sigurno koristiš mobitel? mobitel prilično zrači i kad uzmeš u obzir da mobitel svaki dan koristiš i nosiš sa sobom.100 puta je opasniji za zdravlje nego taj wlan jer wlan ne koristiš 24h kao mobitel i okružen si vf signalo od tv i radio odašiljaća. evo ti razlog za razmišljanje

15 godina
neaktivan
Alfa AWUS036H 1000mW

frend mi ima UVA-Radiometer koji mjeri zracenje uređaja

mjerili smo na Gsky USB kartici 500mw ,  zraćenje je veliko

na Alfa AWUS036H 1000mW  je sigurno duplo veće.

Ali 90% zraćenje si spriječiš sa usmjeravajučom antenom , to smo testirali .

Dakle ako imaš usmjeravajuću antenu , neboj se zraćenja

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Alfa AWUS036H 1000mW

imao sam alfu od 500mW i nisam bas nesto bio zadovoljan njome pa sam je prodao , nabavaio sam je iz SAD-a prek e nabava net... puno problema sa driverima a prek neta nemas nikakvun podrsku ... nađes 10 - 15 otkljucanih mreza i na svima je dobar signal al se mozes spojit na mozda jednu ili dvije ... katastrofa .... a taj GSKY sta ti imas cuo sam da je dosta losiji od te alfe (500mW).... AWUSO36H

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Gsky ti je mutant od alfe

Ja sam bio naručio prošle godine

ali sam je prodao za 180 Kn rođaku.

Mislim da ima i chip isti kao Alfa RTL8187L

Alfe su skupe

Ima mi frend sad par komada Alfa AWUS036H 1000mW , one nove

pa ih prodaje za 400 Kn , to je preskupo