Zvuk samo na jednom zvučniku

poruka: 14
|
čitano: 11.520
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Znači, zvučnici su ispravni, kabel isto ispravan (isprobao 5 komada), kad spojim kabel preko laptopa na mikser čuje se na oba dva zvučnika, a kad spojim u komp (integrirana zvučna na ploči AsRock P4i65GV) onda samo svira na jednom, neznam što da radim. Jučer je radilo dobro, danas opet ne radi, promijenio sam brdo drivera, ali svejedno se ne čuje, jedino kad ukopčam slušalice onda se čuje na oba dvije slušalice. Također nakon nekog vremena zvuk počne krčat i zvuči užasno i onda nakon što izbrišem drivere i instaliram ponovo, opet radi samo na jednom i opet krčanje nakon par restarta računala. Nemam baš nekih ideja više {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Zvuk samo na jednom zvučniku
David87 kaže...

Znači, zvučnici su ispravni, kabel isto ispravan (isprobao 5 komada), kad spojim kabel preko laptopa na mikser čuje se na oba dva zvučnika, a kad spojim u komp (integrirana zvučna na ploči AsRock P4i65GV) onda samo svira na jednom, neznam što da radim. Jučer je radilo dobro, danas opet ne radi, promijenio sam brdo drivera, ali svejedno se ne čuje, jedino kad ukopčam slušalice onda se čuje na oba dvije slušalice. Također nakon nekog vremena zvuk počne krčat i zvuči užasno i onda nakon što izbrišem drivere i instaliram ponovo, opet radi samo na jednom i opet krčanje nakon par restarta računala. Nemam baš nekih ideja više {#}

Imaš li možda realtek audio manager da tamo output namjestiš?

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
15 godina
Ikarus01 kaže...
David87 kaže...

Ma probao sam Realtek AC-97 drivere, ali nema zvuka. Samo sa C-media AC-97 radi.

Evo uploadam video na youtube da se čuje kakav je zvuk...

14 godina
neaktivan
David87 kaže...
Ikarus01 kaže...
David87 kaže...

Ma probao sam Realtek AC-97 drivere, ali nema zvuka. Samo sa C-media AC-97 radi.

Evo uploadam video na youtube da se čuje kakav je zvuk...

Jesi ovdje tražio http://www.ac97audiodriver.com/

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.6.2012 18:07 (Ikarus01).
15 godina

Da, upravo sam ove stavio: http://www.ac97audiodriver.com/c-media-ac97-audio-device-driver-5-12-01-0037.html

I zvuk je užas i radi samo jedan zvučnik

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
David87 kaže...

Da, upravo sam ove stavio: http://www.ac97audiodriver.com/c-media-ac97-audio-device-driver-5-12-01-0037.html

I zvuk je užas i radi samo jedan zvučnik

Probaj ovako kalibrirati osobito L i R.Kao i namjestiti na Stereo.http://www.sevenforums.com/sound-audio/136433-realtek-hd-come-one-speaker.html

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.6.2012 18:12 (Ikarus01).
15 godina

XP je OS

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
David87 kaže...

XP je OS

Probaj još ovohttp://download.cnet.com/Realtek-AC-97-Driver-Windows-98-Me-2000-XP-2003/3000-2120_4-10238712.html .Ali nije mi jasno kaj ne bi trebao imati i manager na xp.

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.6.2012 18:22 (Ikarus01).
15 godina

Te drivere sam sad ubacio i ne prepozna zvučnu kad nije Realtek chip, već C-Media. A manager mi ne koristi tak i tak kad ima samo neki ekvilajzer i niš više

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
David87 kaže...

Te drivere sam sad ubacio i ne prepozna zvučnu kad nije Realtek chip, već C-Media. A manager mi ne koristi tak i tak kad ima samo neki ekvilajzer i niš više

A jesi i ovaj probao http://download.cnet.com/C-Media-AC97-Audio-Device/3000-2120_4-154785.html?tag=dropDownForm;productListing;pop

Također probaj još ovo:desnii klik na zvučnik/playback devices/desni klik speakers/properties/levels i namjesti balance ako možeš.Tako je barem na win7 žao mi je što ti više ne mogu pomoći no slabo se sjećem xp.

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.6.2012 18:36 (Ikarus01).
15 godina

Mislim da jesam, a vjerovatno sad preko 10 komada sam isprobal i nema pomaka. Eto jučer radilo prvo dobro, pa nakon par restarta računala počelo krčati, pa opet stavio druge drivere i opet dobro radilo, pa smo uspjeli nekak da rade oba dva zvučnika i eto danas opet ne radi samo na jednom i još k tomu opet sve krči {#}

A imam i zvučnu na PCI isto je C-media i prepozna ju i instalira drivere, samo nema zvuka {#}

Preloše...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
David87 kaže...

Mislim da jesam, a vjerovatno sad preko 10 komada sam isprobal i nema pomaka. Eto jučer radilo prvo dobro, pa nakon par restarta računala počelo krčati, pa opet stavio druge drivere i opet dobro radilo, pa smo uspjeli nekak da rade oba dva zvučnika i eto danas opet ne radi samo na jednom i još k tomu opet sve krči {#}

A imam i zvučnu na PCI isto je C-media i prepozna ju i instalira drivere, samo nema zvuka {#}

Preloše...

Aj ti još probaj sve ove http://www.asrock.com/mb/Intel/P4i65GV/?cat=Download&o=XP.osobito audio i AMR koji je adaptivni codec.

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.6.2012 18:39 (Ikarus01).
15 godina

Ovaj AMR je nepotreban kad je to driver za modem(ma da sam ga već prije stavil), a ovaj drugi sam stavio već 5 puta i svaki put ista stvar {#}

EDIT: evo za 5 minuta i video kak to zvuči

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.6.2012 18:52 (David87).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.6.2012 18:58 (David87).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice