Zvučnici na samrti-mx-2 wave master

poruka: 12
|
čitano: 2.349
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

imam ove zvučnike već 6 godina...... problem je u tome što se čuje  šum i zujanje u subwooferu  prilikom isključivanja  na kontrolnoj ploči gdje su opcije Power Volume,kontrola jačine basa i treble..... kada isključim zvuk i dalje se čuje šum i zatim nastaje miris paljevine {#} u basu.....rastavlja sam bas i nema tragova paljenja bar se ne vidi.... sad može li bit problem do same kontrolne ploče i kabla ako sam se dobro izrazio {#}..... ako tko zna  il je ima sličan problem.  

mx-2 wave master mx-2 wave master
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Zvučnici na samrti-mx-2 wave master
ATI HD3870 kaže...

imam ove zvučnike već 6 godina...... problem je u tome što se čuje  šum i zujanje u subwooferu  prilikom isključivanja  na kontrolnoj ploči gdje su opcije Power Volume,kontrola jačine basa i treble..... kada isključim zvuk i dalje se čuje šum i zatim nastaje miris paljevine {#} u basu.....rastavlja sam bas i nema tragova paljenja bar se ne vidi.... sad može li bit problem do same kontrolne ploče i kabla ako sam se dobro izrazio {#}..... ako tko zna  il je ima sličan problem.  

Si pogledao sam zvučnik u kutiji od basa? Jer meni je na jednom visokotoncu bas izgorio prije par mjeseci,dobio 2 rupice i kratki spoj popušio.

sve što me trebate javite se na evilmage007@gmail.com PM mi nešto šteka. HVALA na razumijevanju
14 godina
neaktivan

kompletno sam rastavio bas a nema se što za vidit,znači nema tragova paljenja sve je ostalo kako je bilo i prije....sad postoji velika mogućnost da je kvar unutarnjeg tipa i da se ne primjeti okom..... više vjerujem da je rikno ovaj kabel za kontrole pojačavanja i smanjivanja .... nebi zna 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
ATI HD3870 kaže...

kompletno sam rastavio bas a nema se što za vidit,znači nema tragova paljenja sve je ostalo kako je bilo i prije....sad postoji velika mogućnost da je kvar unutarnjeg tipa i da se ne primjeti okom..... više vjerujem da je rikno ovaj kabel za kontrole pojačavanja i smanjivanja .... nebi zna 

Rekoh zvučnik pogledaj,pomiriši malo njega.

sve što me trebate javite se na evilmage007@gmail.com PM mi nešto šteka. HVALA na razumijevanju
14 godina
neaktivan

naveo sam da miris dolazi iz basa ne iz zvučnika.......zvučnici rade normalno!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Pošto se u kućištu basa nalazi sklop pojačala, moguće je da je riječ o nekom kratkom spoju u kontrolama, tj. do kratkog spoja dolazi prilikom isključenja pojačala. Trebalo bi svakako provjeriti svo ožičenje, posebno kontrolni kabel od basa do jedinice za kontrolu, te same potenciometre/prekidače. Ako je moguće, pokušaj odrediti što se događa na kontrolnom kabelu prilikom okretanja potenciometara/prekidača (ispitati ommetrom uz zvučnike isključene iz struje), možda uspiješ odgonetnuti gdje je problem.

KaeR
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.11.2011 18:05 (KaeR).
14 godina
neaktivan

kabel za kontrole na njemu prilikom uključivanja zvuka imam i mogućnost volume  kontrola(znači pojačat i smanjit) sad problem dolazi upravo na tom regulatoru  za pojačavanje i smanjivanje, šum nastaje prilikom uključivanja i isključivanja zvuka a onda nastupi taj smrad.... samo postoji mogućnost da on pravi problem a da je ostalo sve dobro...... nemam kod sebe trenutno ommetar :D  

17 godina

Ako se smrad osjeti samo nakon isključivanja, onda je prilično vjerojatno da je na tom regulatoru kvar, pokušaj ga rastaviti i pogledati zašto dolazi do kratkog spoja; možda ćeš trebati zamijeniti taj potenciometar/prekidač ili smisliti neko rješenje za uključivanje/isključivanje (recimo prespojiti taj vod na nekakav izdvojeni prekidač); teško je sugerirati nešto konkretno jer nemam shemu spajanja tih zvučnika i kontrola, odnosno ne znam kamo koja žica vodi unutar tog kontrolnog kabela. Trebat će ti malo istraživanja po tom sklopu...

KaeR
14 godina
neaktivan

izgleda da je problem riješen..... rastavio sam na ovom regulatoru i vidim da su se žice pomješale što dovodi do kratkog spoja.....u početku sam i mislio rastavit al mora sam uništit spužvastu navlaku koja je s donje strane ispod koje su šarafi...... sad bi treba uzet novi kabel s regulatorom jer od ovog nema ništa...... gdje ima za naručit....hvala 

14 godina
ATI HD3870 kaže...

naveo sam da miris dolazi iz basa ne iz zvučnika.......zvučnici rade normalno!

Molim da se obriše.

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.11.2011 19:50 (kruskar).
17 godina

Ne vjerujem da ćeš uspjeti naći negdje cijeli novi regulator (sumnjam da se prodaju samo dijelovi takvih sustava). Probaj kontaktirati korisničku podršku proizvođača ili recimo po ebayu pronjuškati... ako ne, morat ćeš nekako sam popraviti, odnosno improvizirati.

KaeR
15 godina

Pogledaj na naponskom dijelu. Dali ti je koji kondenzator vrisnuo koji pegla napon on izaziva te sumove inace i moza doci do tog mirisa...

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice