Zujanje gtx 780 i cudne temp kod 4770k

poruka: 10
|
čitano: 1.641
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Jucer mi je dosla maximus hero ploca i 4770k...sve je bilo ok, ali sam morao maknut hladnjak da vidim nesto, pa sam mjenjao pastu da ne vratim sa onakvom vec rasirenom...

Idle temp mi je na 35-40c

A u prime 95 mi je doslo brzo do 100c

U igrama ide preko 70c

Onda sam skuzio da mi grafa zuji u igrama...do sada nije sigurno tako radila, makar je cooler od 8350 bio glasan ovo bi sigurno cuo...znaci cim izadem iz igre prestane zujit..kao elekricni zvuk onaj, neznam kak da to objasnim.

Sta bi to moglo bit, i dal da odem mjenjat procesor i grafu ?

0 4 hvala 0
17 godina
odjavljen
Re: Zujanje gtx 780 i cudne temp kod 4770k

Hladnjak ti nije dobro legnuo na procesor pa imaš loše temperature. Što se zujanje grafe tiče vjerojatno ti je sada sa novim procesorom bolje iskorištena, pa ventilator radi jače nego prije.

15 godina
neaktivan

Provjerio sam vec dal je hladnjat dobro legnuo, dobro je...

Ne ventilator, neznam dal je ovo coil whine ali bas zuji...odmah kada je igra pokrenuta, alt tab i zujanje nestaje

13 godina
protjeran
tin2168 kaže...

Provjerio sam vec dal je hladnjat dobro legnuo, dobro je...

Ne ventilator, neznam dal je ovo coil whine ali bas zuji...odmah kada je igra pokrenuta, alt tab i zujanje nestaje

pusti zujanje za sad, tebi se proc tali na 100°c! skidaj to sve i stavljaj ponovno! i bit ce nam sve lakse da ispunis svoj PC, koji cooler je u pitanju uopce? probaj upaliti v-sync u driverima od grafe pa onda u igri da lokas fps na 60 zujanje bi trebalo nestati! lp

Intel Core™ i7-4770S inside
15 godina
neaktivan

Za prime sam procitao da je poznata stvar da skoci odmah na haswellu do 100c....

Stock cooler od proca je, i jos sam ga par puta skinuo jer sam neku usranu pastu vodenu imao, pa sam morao drugu stavljat...iza su oni prihvati dobro izasli i sve je ok.

Dosad mi grafa nikada nije zujala..bez ili sa vsyncom

13 godina
protjeran
tin2168 kaže...

Za prime sam procitao da je poznata stvar da skoci odmah na haswellu do 100c....

Stock cooler od proca je, i jos sam ga par puta skinuo jer sam neku usranu pastu vodenu imao, pa sam morao drugu stavljat...iza su oni prihvati dobro izasli i sve je ok.

Dosad mi grafa nikada nije zujala..bez ili sa vsyncom

ok coil vine na grafi smo eliminirali, ostao je cpu i "vodena" pasta???? Sta si sad stavio i u kojoj kolicini! Niti jedan normalan intelov cpu s stock hladnjakom i normalnom i normalno nanesenom pastom nije u stanju preci cca75c u primeu95! Lp

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.2.2014 22:01 (Stjepanj).
15 godina
neaktivan

Neznam, neka losa je bila vodenasta...sada je bolja i hladnije je...stavio sam hladnjak na full speed i u igrama mi je max 63c izmjereno....sad mi se cuje kao sto je fx 8350 u idleu bio lol

13 godina
protjeran
tin2168 kaže...

Neznam, neka losa je bila vodenasta...sada je bolja i hladnije je...stavio sam hladnjak na full speed i u igrama mi je max 63c izmjereno....sad mi se cuje kao sto je fx 8350 u idleu bio lol

pozovi nekog strucnijeg frenda nek ti to pogleda ili odnesi u servis...jos ces shebat nesto{#}! LP

16 godina
neaktivan
tin2168 kaže...

Jucer mi je dosla maximus hero ploca i 4770k...sve je bilo ok, ali sam morao maknut hladnjak da vidim nesto, pa sam mjenjao pastu da ne vratim sa onakvom vec rasirenom...

Idle temp mi je na 35-40c

A u prime 95 mi je doslo brzo do 100c

U igrama ide preko 70c

Onda sam skuzio da mi grafa zuji u igrama...do sada nije sigurno tako radila, makar je cooler od 8350 bio glasan ovo bi sigurno cuo...znaci cim izadem iz igre prestane zujit..kao elekricni zvuk onaj, neznam kak da to objasnim.

Sta bi to moglo bit, i dal da odem mjenjat procesor i grafu ?

A da provjeriš voltažu u cpuz i usporediš sa referentnim na stranicama proizvođača

15 godina
neaktivan

Sve je sa cpuom sad ok...jos sam narucio 212 evo

A za graficku, jem mogu trazit zamijenu ?

Ili ce oni drkat po njoj, to ne zelim...jedino ako mi zamijene...

Kupljena na ekupi, imam garanciju.

0 1 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice