Zotac GTX560 Ti problemi

poruka: 27
|
čitano: 4.228
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Zotac GTX560 Ti problemi

Pozdrav svima

Nakon tjedan i pol mozganja oko problema sa ovom karticom zaključio sam da je jednostavno neispravna i vratio ju ali, kako to obično biva, vrag mi ne da mira pa tražim dalje savjete ili moguće riješenje.

Naime, problem je slijedeći:

Kartica je radila sasvim normalno bez opterećenja, međutim, pri pokušaju igranja ili rada u GPU zahtjevnijim programima, rušila bi se u prosjeku nakon 30-ak sekundi. Nakon što sam probao sve meni poznate opcije (nova Win 7 64bit instalacija, više verzija drivera sa potpunim brisanjem prethodnih, underclock, overclock, etc.) ništa nije pomoglo. Na kraju sam čisto provjere radi sa EVGA precision namjestio ventilator na stalnih 70% i ustanovio da, dok god držim temperaturu kartice ispod nekih 70C, ona radi. Ovisno o clocku, rušila bi se negdje između 68 i 72 stupnja. Mogao sam igrati dosta dugo ako bi stavio ventilator na maximum i podnosio zvuk. Jedino što nisam dirao je voltaža.

Sve ostale komponente su potpuno nove i stres testirane memtest-om, Prime95-om i IBT-om. Kartica je testirana s 3DMark 11 na 720p i 1080p više puta, rušila se 2 od 6 puta na 1080p testu.

E, da. Mogao bi i definirati taj termin rušila. Gašenje kartice (crni ekran), ventilator na maksimum, potrebno gašenje kompa i ponovno paljenje da se vrati u normalu

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Zotac GTX560 Ti problemi

ja imam MSI GTX560 Ti, idle temperatura je 30C, u Loadu 45C

Mozda je problem samo u ventilatoru, jel dobro namjesten/pricvrscen?

13 godina
neaktivan
Zotac GTX560 Ti problemi

Provjeravao sam, činilo se sve ok, premda je teško reći jer ovako izgleda:

http://www.vgadownload.com/wp-content/uploads/2011/02/ZOTAC-ZT-50301-10M-GeForce-GTX-560-Ti.jpg

Zaboravio sam napomenuti da je stabilna temperatura na nekih 50C ali to je zbog dva monitora tako da brijem da je to sasvim očekivano

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Zotac GTX560 Ti problemi

Neznam kako su ti temp tako visoke jer kod mene Gainward GS s dva venta neide nikad iznad 55c . Vjerojatno da je neko mehanicko sranje pa ako imas garanciju ja ti savjetujem service .

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Alien 22 kaže...

Neznam kako su ti temp tako visoke jer kod mene Gainward GS s dva venta neide nikad iznad 55c . Vjerojatno da je neko mehanicko sranje pa ako imas garanciju ja ti savjetujem service .

Dva monitora :)

A i imaš dva venta.

U svakom slučaju, temperature do 80 stupnjeva bi trebale biti sasvim u redu jer je maksimum (prema nVidiji) 99C.

Mehanički problem sam i ja zaključio na kraju, samo se raspitujem zna li tko možda bi li kakav softverski problem mogao ovo uzrokovati.

13 godina
Zotac GTX560 Ti problemi

Kartica bi ti  trebala i na 90C radit a da ne osjetiš ništa(nije zdravo al radi),možda napajanje?Nisi napisao koje imaš....

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
DarthMarkus kaže...

Kartica bi ti  trebala i na 90C radit a da ne osjetiš ništa(nije zdravo al radi),možda napajanje?Nisi napisao koje imaš....

OCZ ZS Series 650W, 46A na +12V (552W)

pod opcijom "moj PC" sam stavio...

možda bolje da to držim u sigu?

13 godina

Ne kužim,ali napajanje je dobro-čekiraj konektore od napajanja gpu i viceversa,da nije koji pin izvučen ----(meni se desilo),al zbog temperature nije sigurno problem,jel u ostalom da se grije prvo bi imao stutter-a onda evetualno reset

13 godina
neaktivan
Zotac GTX560 Ti problemi

Čekirao više puta, čak probao sa drugim napajanjem, lošijim doduše, ista stvar.

Brijem da je neka komponenta na samoj kartici ili otišla ili je loše kvalitete pa ne podnosi te temperature. A ništa drugo nego čekati da vidimo što će Links javiti.

Whoever undertakes to set himself up as judge in the field of truth and knowledge is shipwrecked by the laughter of the gods. - Albert Einstein
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Zotac GTX560 Ti problemi

Kao što je i pretpostavljeno, kartica je ćorak.

Eh... jednu zemlju pogodi potres i sve ode gdje sunce ne sija {#}

Whoever undertakes to set himself up as judge in the field of truth and knowledge is shipwrecked by the laughter of the gods.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ima jedan moj kolega gainward 560ti sa istim problemom,

čak su i temperature puno niže (max 65c pod punim opterečenjem),ali jednostavno pri većem opterečenju kartice gašenje kompa!

Furmark ne može podnjeti niti 5 minuta.

Probano sve čak i u drugom kompu,i sve isto!

Možđa regulatori napona nisu dostojne kvalitete.

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.1.2012 14:24 (dax1974).
16 godina
neaktivan
Zotac GTX560 Ti problemi

Moja grafa doseže temp. do 75 u loadu, al tak je i po recenzijama tak da se nebrinem. Mislim da kod tebe nisu temp. problem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
dax1974 kaže...

Ima jedan moj kolega gainward 560ti sa istim problemom,

čak su i temperature puno niže (max 65c pod punim opterečenjem),ali jednostavno pri većem opterečenju kartice gašenje kompa!

Furmark ne može podnjeti niti 5 minuta.

Probano sve čak i u drugom kompu,i sve isto!

Možđa regulatori napona nisu dostojne kvalitete.

Neka vrati to što prije. Izgleda da sa cijelom 560 Ti serijom nešto ne štima najbolje, jako puno ljudi se javlja sa ovakvim problemima.

Malo mi je žao što nisam izravno Zotac kontaktirao. Tip na jednom drugom forumu je imao ovaj kvar i javio im. Tražili su ga da pošalje karticu njima da je provjere jer su upoznati sa ovim problemom. U zamjenu je dobio 570-ku {#}

Whoever undertakes to set himself up as judge in the field of truth and knowledge is shipwrecked by the laughter of the gods.
14 godina
protjeran
Zotac GTX560 Ti problemi

Jel  mozda moguca tvornicka greska pa  da termalna pasta nije pravilno nanesena?

Makar  bi u tom slucaju vjerovatno temperatura bila dosta visa.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
VedranOm kaže...

Jel  mozda moguca tvornicka greska pa  da termalna pasta nije pravilno nanesena?

Makar  bi u tom slucaju vjerovatno temperatura bila dosta visa.

Događa se i to, ali se kartica ne bi gasila na 70 stupnjeva nego bi temperatura bila u nebesima. Ovo je neka druga komponenta zakazala, odnosno zakazuje na 70C

13 godina
neaktivan
Zotac GTX560 Ti problemi
Nova kartica, gotovo isti simptomi. Uspijeva izdržati na 74C samo ako je vent na 80%
Ovo postaje smiješno
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Immartu kaže...
Nova kartica, gotovo isti simptomi. Uspijeva izdržati na 74C samo ako je vent na 80%
Ovo postaje smiješno

Jesi probao drugu karticu stavit unutra i vidjet da li se isto desava, jesi  svoju 560 nosio kod nekog drugog da vidi hoce li se i kod njega desavati isto.

Koja je sansa da je krivi clock na karticu stavljen, odnosno da je u tvornici doslo do greske i kartica slucajno overclockana bez pravilnog  hladjenja.

Ovo sad samo nagadjam.

13 godina
neaktivan
VedranOm kaže...
Immartu kaže...
Ovo postaje smiješno

Jesi probao drugu karticu stavit unutra i vidjet da li se isto desava, jesi  svoju 560 nosio kod nekog drugog da vidi hoce li se i kod njega desavati isto.

Koja je sansa da je krivi clock na karticu stavljen, odnosno da je u tvornici doslo do greske i kartica slucajno overclockana bez pravilnog  hladjenja.

Ovo sad samo nagadjam.

Jesam i jesam na prva dva pitanja. ne bi mi odobrili zamjenu da je kartica ispravna. Clockovi su stock, tipični za 560 Ti, a i napon koliko sam vidio.

Dobio sam 3. jučer ali ju još nisam stavio. Čekam frenda sutra da provjerim prvo na njegovom PC-u.

13 godina
neaktivan
Zotac GTX560 Ti problemi

Treća kartica testirana na potpuno drugom stroju, nije izdržala 10 sekundi stres testa. Testiram ju ponovno na svom danas da budem 100% siguran i vraćam ju linksu.

A onda će me čut kao što nikog nikad nisu.

Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Zotac GTX560 Ti problemi

J***m ti Zotac i nVidiju.

Riješio sam problem.

Uzeo sam xfx 6950 i sad sam miran...

for now...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Zotac GTX560 Ti problemi

pozdrav svima,

imam gtx560 (ne Ti) grafu,intel i5 2500k

i neznam koji je problem kada igram igre tipa civilization 5(igra mi radi na medium i low-mjesano video postavkama)-dok igram nakon nekog vremena me izbaci i slabo ucitava

a battlefield 3  mi radi  multiplayer na low postavkama a kad stavim na medium ili high-izbaci me iz igre-zna mi rec da se neka memorija istrosila na grafickoj

neznam u cemu je problem, dali mi graficka ili sto nije podesena na najace

pa molim ako netko zna kako da to rijesim jer me jako zivcira.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Zotac GTX560 Ti problemi

Zvuči kao da si udario vram limit.

Preporučam da uzmeš 3d mark 11 i usporediš si score kartice sa tuđim da vidiš koliko zaostaje. gtx 560 bi se trebala moći nositi sa postavkama na medium ako ne i high.

edit: jesi snimio drivere sa cd-a ili sa nvidijne stranice? nikad ne koristi drivere sa cd-a.

Izbriši ih, provjeri komp sa driver sweeperom i makni sve što je ostalo, skini zadnje službene drivere sa nvidijne stranice i instaliraj manualno SAMO physX i display drivere, sve ostalo zanemari

edit II: pogledaj si ovaj thread malo http://www.gpugrid.net/forum_thread.php?id=2419&nowrap=true#20263

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.2.2012 14:00 (Immartu).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Zotac GTX560 Ti problemi

ja imam ASUS GTX560
jel tko primjetio da kad se spoje 2 monitora, temperature porastu i po 10stupnjeva
trenutno mi je idle 32stupnja, kad spojim drugi monitor, oko 40-45 se popne!

zar je to i kod drugih kartica? {#}

TiONiO

0 0 hvala 0
17 godina

Pa nije li logično da porastu temperature pošto kartica mora isporučiti sliku na 2 monitora umjesto na 1?

Sve je moguće... ako ne znate o čemu pričate.
16 godina
Zotac GTX560 Ti problemi

logika je tu

al na prijašnjoj kartici nisam imao problema (nVidia 7300GT)

TiONiO

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Zotac GTX560 Ti problemi

Sasvim normalno je da se zagrijava više sa dva monitora

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
Zotac GTX560 Ti problemi

moguce da na starijoj kartici nisam išao toliko za tim dal mi je stupanj hladnija il toplija...haha ipak je to bila 7300GT, pa koga briga..

no imate pravo...logika je tu, hvala {#}

TiONiO

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice