Pozdrav svima
Nakon tjedan i pol mozganja oko problema sa ovom karticom zaključio sam da je jednostavno neispravna i vratio ju ali, kako to obično biva, vrag mi ne da mira pa tražim dalje savjete ili moguće riješenje.
Naime, problem je slijedeći:
Kartica je radila sasvim normalno bez opterećenja, međutim, pri pokušaju igranja ili rada u GPU zahtjevnijim programima, rušila bi se u prosjeku nakon 30-ak sekundi. Nakon što sam probao sve meni poznate opcije (nova Win 7 64bit instalacija, više verzija drivera sa potpunim brisanjem prethodnih, underclock, overclock, etc.) ništa nije pomoglo. Na kraju sam čisto provjere radi sa EVGA precision namjestio ventilator na stalnih 70% i ustanovio da, dok god držim temperaturu kartice ispod nekih 70C, ona radi. Ovisno o clocku, rušila bi se negdje između 68 i 72 stupnja. Mogao sam igrati dosta dugo ako bi stavio ventilator na maximum i podnosio zvuk. Jedino što nisam dirao je voltaža.
Sve ostale komponente su potpuno nove i stres testirane memtest-om, Prime95-om i IBT-om. Kartica je testirana s 3DMark 11 na 720p i 1080p više puta, rušila se 2 od 6 puta na 1080p testu.
E, da. Mogao bi i definirati taj termin rušila. Gašenje kartice (crni ekran), ventilator na maksimum, potrebno gašenje kompa i ponovno paljenje da se vrati u normalu