Zatamnjenje ekrana na laptopu

poruka: 9
|
čitano: 11.360
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Znači ovako, imam laptop "HP 4710s", star je nekih pola godine (od osmog mjeseca ga imam) i nikad nije bilo nikakvih problema, sve do danas. Naime upalio sam ga i odjednom se u gornjem desnom kutu pojavilo nekakvo zatamnjenje. Užasno iritira i bode u oči, a stvarno mi nije jasno o čemu se radi, kao da taj dio praktički ne svijetli više. Ostatak ekrana radi u redu, a taj mali dio, iako prikazuje sliku, dosta je tamnija nego na ostatku ekrana. Nikada nisam laptopom udario u ništa, išta držao na njemu, niti ga oštetio na bilo koji način, pa ako imate kakvi savjet, bio bi zahvalan. Hvala.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Zatamnjenje ekrana na laptopu

Dakle, po tvom opisu problema bih rekao da je u pitanju

tzv. sekcija pozadinskog osvjetljenja. Problem se rješava

tako što se izmjeni LCD panel.

Imaš jamstvo Namigiva, ne?  Cool

Never interrupt your enemy when he is making a mistake. Napoleon Bonparte
16 godina
neaktivan
Imam imam, kažem, pola godine je star laptop, a garancija je barem godinu dana, nisam siguran. Hvala puno na informaciji, tako ću i učiniti ;) Nego, još da pitam, koliko se to često dešava i zašto? Ne bi volio da se desi i kad mi istekne garancija...
17 godina
neaktivan

U biti, događa se uglavnom da prestane raditi cjelokupno osvjetljenje;

ali nije to (pre)česta pojava. I događa se svim proizvođačima. Nema nekog pravila.

A zašto se to događa... nemam egzaktni odgovor, ali pretpostavljam da je ili zbog

napona (onda je inverter u pitanju i cijeli LCD je taman) ili samo dio ne radi zbog

pregaranja svjetala..

..uglavnom se cijeli LCD mijenja.

15 godina
neaktivan

Slazem se sa njim bolje to odvedi na garanciju.

Na lap topu od mog caleta crklo pola ekrana.

On otisao na WC gad je dosao ono nema po ekrana po ekrana se bijeli.

Takav kvar moze uticati i na ostale djelove ekrana kao neka lancana reakcija.

BSU ( Baci Sestru Uvodu) USB je nesto drugo
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Evo samo da kažem da je sad odjednom sve u redu, kako došlo tako i otišlo, iz čista mira. Cijeli dan mi je bilo toga zatamnjenja i odjednom gledam, nestalo. Sad je sve u redu, hm...

17 godina
neaktivan
Paka01 kaže...

Evo samo da kažem da je sad odjednom sve u redu, kako došlo tako i otišlo, iz čista mira. Cijeli dan mi je bilo toga zatamnjenja i odjednom gledam, nestalo. Sad je sve u redu, hm...

Možda imaš sreće Namigiva

..ili će bit - do sljedećeg  viđenja Iznenađen

16 godina
neaktivan

Ma nadam se da će ostat ovako kako je sada, da sve radi, stvarno mi se ne da komplicirat s tim servisom i garancijom, treba mi laptop svako malo za pisat seminare i slične gluposti za faks :D

15 godina
protjeran
to su svemirci nerdovi kaj otimaju kompove, unište ga sa nekim mmorpg-om i vrnu. onda dođu svemirci iz službe za korisnike i poprave ga. ne sekiraj se
Ambience
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice