Zamrzavanje računala

poruka: 62
|
čitano: 14.067
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Zamrzavanje računala

Imam jedan problem. Nakon pokretanja bilo koje igre,računalo mi se nakon cca 5min igranja zamrzne(zašteka) i ne preostaje mi ništa drugo nego ga resetirati. Mene zanima zašto se to događa?

Konfiguracija:

Intel(R)

Pentium(R) 4 CPU 3.00GHz 3.00GHz

2.00 GB RAM

Windows XP Professional Service Pack 3

NVIDIA GeForce 7600 GS 512Mb

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Zamrzavanje računala

probaj zamjenit graficku na jacu.

Nemoj kupit nego posudi pa vidi dali tad radi

kakvo ti je hladenje?

ja sam sa starim kompom imao problem zracenja gdje bi se pregrijao i zamrznuo pa sam imao i ventilator koji je puhao u njega

potpis :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Zamrzavanje računala

imao sam prije ove grafičke neku radeon ali je problem opet postojao pa sam ju zbog toga zamjenio...pa hlađenje bi trebalo biti u redu,unutra imam 2 ventilatora i oba rade...

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
RE: Zamrzavanje računala

Nešta ti šefe nije dobro podešeno...

UF vidim da si početnik pa ću malo pomoći... Google je dušu dao za ovakve stvari posebno danas kada imaš prijevod...

1. provjeri si temperaturu računala ... imaš hrpu programa na netu koji prate temperaturu...

2. provjeri grafičku i memoriju (tu isto imaš programe koji testiraju ove stvari...)

3. provjeri da li ispravno instaliran Direct -x i da li se ispravno izvršava...

4. testiraj comp na nečem drugom osim igara (animacije , filmovi , glazba ...) ako je sve ok vrlo lako da neka opcija kod grafičke gnjavi ili nešto nije u redu sa Direct x-om

5. provjeri da li su svi ispravno podešeni driveri (device manager...)

ako to ne daje rezultata a grafička je ispravna reinstalacija windowsa (prije toga formatirati disk...) je obavezna po meni...

17 godina
Zamrzavanje računala

ja sumnjam na napajanje. ajde nam molim te posalji jos informacije koje napajanje koristis, koje rame koristis i koju maticnu plocu. hvala

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
toxic kaže...

ja sumnjam na napajanje. ajde nam molim te posalji jos informacije koje napajanje koristis, koje rame koristis i koju maticnu plocu. hvala

ajde jel mi možeš objasnit gdje da nađem to sve(tu cijelu konfiguraciju),nisam baš neki majstor za računala

16 godina
neaktivan
Zamrzavanje računala

S ovim programima možeš satnati informacije o sistemu:

Everest Home edition

CPU-Z

GPU-Z

oko za oko,pasta za zube
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.9.2009 22:47 (dncrmt).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Zamrzavanje računala

Matična ploča:

ASUSTeK Computer

P4P800S/SE

Chipset:INTEL

Southbridge:INTEL

RAM:

DDR, 2048MB

Matična- 23°C

CPU- 46°C

GPU- 55°C

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.9.2009 18:25 (blade999).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Zamrzavanje računala

Temperature mi izgledaju sasvim ok.Kakve su pod opterećenjem?

oko za oko,pasta za zube

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Zamrzavanje računala

I ja sam imao istih problema sa zamrzavanjem nakon pokretanja igrice,ali se radilo o crvu

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Koji koristiš operativni sistem jer ako je xp zna se događati zamrzavanje ali najprije pogledaj driver u device menager probaj update napraviti ili probaj instalirati windows 7 sa wistinim driverima naravno

15 godina
neaktivan

Microsoft Windows Xp Professional

15 godina
neaktivan
Zamrzavanje računala

Napajanje je 400W..jel to možda problem??

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Zamrzavanje računala

ja imam isto problem kod restartanja za vrijeme igranja igrica...

npr. gasi mi se redovito nakon 10-ak minuta igranja NBA 2k9, što je grafički dost dotjerana igra, dok mi kod Pro Evolution 2009 SKROZ sasvim normalno radi, a ponekad mi zacvika kod starijeg PES 6 što me jako čudi...

a ono kaj me još više zabrinjava je da mi se ponekad (čitaj jednom tjedno) komp restarta kad u Windowsima kopiram nekakve fajlove ili pak surfam netom...

inače koristim Vistu Ultimate 32-bitnu, i svi programčeki su mi Up To Date...

a i pojavljuje mi se ponekad onak plavi ekran i nešt kao "Dumping phisycal memory" i onda odbrojava do 100 i sam se restarta...

konfa mi je AMD Phenom 8450 triple core 2.1GHz, 500GB HDD, 4GB RAM, ATI 4550 512MB DDR3...

i još je pod garancijom 3 mjeseca al ak reklamiram onda bum bez njega 2 mjeseca, a 2 mjeseca bez kompa poludim!

ak znate kak, molim vas, POMAGAJTE!!!

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.10.2009 22:50 (becks_23).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Zamrzavanje računala

meni se u svakoj igri zamrzne..nemam pojma zakaj..dok inače sasvim normalno bez ikakvih problema radi..problem se javlja samo kod igranja igri...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

napajanje- MS-400RP 400W...

15 godina
neaktivan
Zamrzavanje računala

vjerojatno ti je problem u grafičkoj ili pregrijavanje, ak se samo u igri smrzava...

a kod kakvih igri ti se smrzava, ovih novijih (grafički zahtjevnijih) ili onih starijih??

jer meni se ponekad zna restartati sam od sebe kad preslušavam mjuzu ili surfam netom... Iznenađen

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Zamrzavanje računala

ovako....

1. skinite everest i ocitajte tempearature...

2. skinite 3d mark 06, video card stability test ili aquamark pa trestirajte grafu da vidite dali nije u njoj problem...

3. skinite memtest 86 v 3.5 i testirajte memoriju... vrtite test nekih 2 do 2.30h da vidite dali vam baca nilo kakav error... kada to napravite javite se ponovno sa rezultatima

4. stavite detaljne opise kompova (procesor, matična, grafička, memorija i na  kojem taktu radi, napajanje, operativni sistem [ako neko koristi hack verziju xp, last xp, to bi mu mogao biti problem.....)

5.start/run/dxdiag : pogledajte pod display dali su driveri digitaly signed...

6. posaljite sve ovdje...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Zamrzavanje računala

gdje se očituju temp. na Everestu?? ja to nebrem pronaći... Sramim se

kod Video Card Stability Testa mi sve radi usporeno, i kak da znam dal je problem u grafi?? gdje se to može vidjeti??

vrtio sam memtest i očita mi normalno do 50% a onda mi se dalje komp smrznuo i ne reagira...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Zamrzavanje računala

uključiš everest/stisneš na računalo/senzor...

što se tiče mem testa dali ti pise ista kada se smrzne ili samo stane bez ikakve poruke...

sto se tice testa grafe skini 3dmark 06 i testiraj grafu sa njime...

isto tako navedi koje napajanje imas, koliko je jako i koliko ima ampera na 12V railu...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Zamrzavanje računala

stari, EVEREST / RAČUNALO / SENZOR ->>>  sve prazno, nikakve temp. ne pišu, ništa, nula bodova! Iznenađen

MEMTEST ->>> ima 2 koraka: 1/2 mi očita normalno do 50%, a onda krene onaj 2/2 ko da se smrznulo sve, nisam htio ništa dirati jer ispod piše da će nam se ponekad činiti da memtest ne radi, samo nek pričekamo do kraja da odradi i da će se komp restartati kad bude gotovo...

al komp mi se jednostavno smrznuo, nije reagirao ni na cancel ni na ESC, i morao sam ga ručno restartat... jel misliš da je do RAM-a?

btw, jučer sam odigrao sat i pol one iste igrice (NBA 2K9) i sve je bilo OK,  a inače mi se u prvih 10 minuta te iste igrice restarta, tak da fakat neznam o čemu bi bila riječ...

3d mark 06 skidam, neš mi sporo skida pa ću ga tek sutra isprobat...

AMD Phenom 8450 triple core 2,1 GHz, 4 GB of RAM, 500 GB of HDD, ATI Radeon 4550 HD 512MB DDR3

a kaj se napajanja tiče, neam pojma...

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.10.2009 23:37 (becks_23).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Zamrzavanje računala

sto se tice napajanja, skini bočnu stranicu i pogledaj koje je,sve ti pise na njemu kada skines bocnu stranicu...

javi mi se kada napravis 3dmark par puta pa mi reci score i onda cemo vidjet o cem se radi...

koju si verziju memtesta koristio??

isto tako pogledaj koja ti je temperatura procesora u BIOSU...

isto tako nisi naveo koja ti je matična i koju memoriju koristis (na kojem taktu radi i to...) to mozes sve saznat u everestu ili biosu

sto se tice everesta to je vec cudno da ne pokazuje temperaturu... dali ti se na toolbaru pokažu kakve brojke u obojanim kvadratima kada upalis everest??

tamo bi trebale pisat i voltaže...cudno

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.10.2009 13:12 (daemon).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Zamrzavanje računala

a da vi svi sebi stavite vistu ili windows 7 pa nebudete imali takvih problema

ja sam ih imao sa XP i sa nekim verzijama viste pogotovo sa vista service pack 1

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Zamrzavanje računala

ovo ima veze sa temom kako???

nemoj spamat bez veze akoimas nesto pametno za rec reci ako ne nemoj se miješat...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

komp mi je još pod jamstvom neka 3 mjeseca, al opet ak ga dam na servis (poučen iskustvom s monitorom) bez njega bum 2 mjeseca!!!

3dmark: evo napravio sam testiranje 3 puta i sad mi kaže da rezultat mogu vidjeti samo online, kliknem na to kad ono nekakvi grafovi i to... Iznenađen di da točno pročitam rezultat koji je bitan??

memtest86 v3.5 sam koristio

kaj se BIOS-a tiče:

PC Health:

Vcore                          1,280V

DDR2 1,8V                  2,016V

+3.3V                         3,392V

+12V                          12,239V

current System temp. 30 °C

current CPU temp.      36 °C

CPU Fan Speed          2280 RPM

M.I.T. :

Memory Controller Freq  1800 MHz

CPU Freq                         200 MHz

Memory Clock                  DDR 800  800 MHz

Normal CPU Vcore           1.2500V

Matična:

GIGABYTE S-series Ultra Durable 2 Motherboards (supports AMD AM2+Phenom / AM2 Athlon 64 Series Processors)

GA-MA790X-DS4

kaj se Everesta tiče, nikakve mi se brojke ne pojavljuju, jednostavno kad ga otvorim EVEREST/RAČUNALO/SENZOR sve je prazno...

a bi li mogel biti razlog restartanja jer mi je stalno upaljen onaj programčić GIGABYTE Gamer HUD lite???

16 godina
neaktivan
Zamrzavanje računala

jesi li mijenjao koje komponente, sta je novo i staro u ovom kompu...??? ja sam siguran de je u memoriji caka,  pogotovo ako ti je 3dmark normalno izguralo. dali korisits DDR ili DDR2, jer bi to mogao biti problem....

sto se tice 3dmarka, rezultat bi ti se trebao prikazat nakon sto zavrsi testove....

neznam koji 3dmark koristis... skini 3dmark 06 sa torrenta, kada napravi test pokaze se rezultat, a za online trebas ic samo ako zelis usporediti neke rezultate...

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.10.2009 11:12 (daemon).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
daemon kaže...

po ovome sta vidim sve je normalno osim toga da tvoja matična podrzava DDR2 memoriju do 1066MHZ, a ti imas DDR stari...

Fizički nemožeš upiknut DDR u DDR2 slot.

DDR ide "službeno" do DDR-400 (PC3200), a DDR2-800 je sasvim uobičajen (PC2-6400) tako da je kod njega riječ o DDR2 memoriji bez obzira što to nije ispisano u programu.

@autor: probaj furmark stabiliy test i prati temperature, pa javi

Google is your friend
15 godina
neaktivan
Zamrzavanje računala

a nisam niš dodaval, još je tak tvornički zatvoreno s etiketicom, ak otvorim, garancija mi više ne vrijedi!

al ak nije neki komplicirani kvar onda bi ga sam rješil (naravno, uz vašu pomoć) al ak nije onda ide na reklamaciju, jbg...

kaj se tiče tih DDR i DDR2, neam pojma kaj koristim... Iznenađen

nisam baš neki expert kaj se tih stvari tiče...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
becks_23 kaže...

kaj se tiče tih DDR i DDR2, neam pojma kaj koristim... Iznenađen

nisam baš neki expert kaj se tih stvari tiče...

ne sekiraj se, nije ni bitno u ovom slučaju.

Bitno je da nisi ništa pipkao po unutrašnjosti (jer sam kažeš da bi izgubio garanciju).

Probaj onaj gore test koji sam ti linkao.

Temperature dok vrtiš test možeš pratiti u RivaTuner ili RealTemp programu.

Kako namjestiti da ti rivaTuner prati temperature: Link (ignoriraj dio vezan uz namještanje ventilatora)

Google is your friend
15 godina
neaktivan
Zamrzavanje računala

kako operacijski sustav nema veze sa ovom temom kao prvo frajer nije našo nikakvi hardverski glič

znači mora da je u sustavu jer znam jer sam ja isto tako prošo sa XP i Vistom

a to što ima problema sa temperaturom ima frajer garanciju

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.10.2009 13:39 (Chaos Angel).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice