Zamrzavanje računala

poruka: 9
|
čitano: 4.166
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Zamrzavanje računala

Pozdrav svima! Javljam se s problemom zamrzavanja računala i molio bih vas da mi pomognete kako god znate i umijete! :D Problem zamrzavanja računala imam otkad sam ga kupio cirka prije 2 godine...Zamrzavanje mi se često događa tokom igranja igara,a ponekad čak i kada surfam internetom. Rušio sam windowse i stavljao nove,3 puta windows 7 i 2 puta xp home edition (original) ali se zamrzavanje računala još uvijek dešava...Malo sam pričao sa frendovima i surfao po netu i tražio riješenje za taj problem.Frendovi su mi rekli da mi je vjerojatno napajanje preslabo i da mi se zamrzava radi grafičke kartice :S...prije tjedan dana grafička kartica (Nvidia Geforce 9800GTX+,512 mb) mi je pregorila (često je bila na visokim temperaturama čak i kada sam stavio ventilatore u računalo)...Mislio sam da je problem nestao jer mi je grafička riknula,pa sam od frenda posudio njegovu staru (ASUS Nvidia Geforce 8400GS,256 mb) koja je mnogo slabija...Ali zamrzavanje mi se i dalje događa,samo što se sada računalo samo resetira,a nekad ga moram i ja. I još jedna stvar vrlo bitna,nakon što mi se računalo zamrzne u igri ja ga resetiram i ono se opet upali normalno,i opet uđem u igru i računalo se više NE ZAMRZAVA! Znači zamrzne se kada ga upalim prvi put i više NE! Molim vas da mi pomognete oko ovog čudnog problema jer mislim da ću više poludjeti s računalom! Hvala unaprijed...:)

Konfiguracija: INTEL core 2 duo E6750 2.66 Ghz

Lan Party DK-X38 series

RAM 2 gb (1+1) GEIL 800 Mhz

ASUS Nvidia 8400 GS,256 MB

NAPAJANJE Chieftec 400 W

P.S:Namjeravam kupiti ATI RADEON HD 5830 1 gb i napajanje od 600 w ali još neznam koje točno (vjerojatno seasonic),pa bih molio savjete i u vezi toga...:)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Zamrzavanje računala

Što se napajanja tiče, corsair su zakon (barem su meni tako rekli, a kako i ja sam imam problema sa PC-iem ne mogu 100% potvrdit).

Nije mi jasno što ti je trebalo 2 god da pokušaš riješit problem?

Jesi probao RAM mijenjati?

17 godina
neaktivan
Zamrzavanje računala

Uzmi XFX 650 W XXX  napajanje. Odlično sa 80+ certifikatom i pritom modularno! Corsair HX650 koji je modularan a sličnih performansi je 200 kn skuplji.

Music is my life :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
makaweli kaže...

Uzmi XFX 650 W XXX  napajanje. Odlično sa 80+ certifikatom i pritom modularno! Corsair HX650 koji je modularan a sličnih performansi je 200 kn skuplji.

1. netreba mu nista jace od corsair 450W

2. zar ta grafa ne bih bila overkill za taj proc ?

xFire: rebelsy
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.7.2010 22:39 (rebelsy).
15 godina
neaktivan

Zašto 2 godine? Dobro pitanje...ja sam nosio u servis (HG SPOT) i rekao im za taj problem,ali oni su rekli da se to njima nije događalo,dva puta sam ga nosio k njima i ništa,oni su rekli da se to kod njih nije događalo! RAM nisam probavao mijenjati...nemam viška komponenti ali ću svakako probati kada frend dođe s mora. :)

17 godina
neaktivan
rebelsy kaže...
makaweli kaže...

1. netreba mu nista jace od corsair 450W

2. zar ta grafa ne bih bila overkill za taj proc ?

Znam da ne treba no možda ima u vidu neku veću nadogradnju u skorom vremenu. Ako već ne planira uzme onda VX450 il ako baš želi modularno HX450 i miran je.

Music is my life :)
16 godina
neaktivan
Zamrzavanje računala

Eo nekoliko screenshotova iz everesta i hdtune-a.Malo sam provjeravao ima li kakvih problema i vidim da ih ima.Kako ih mogu riješiti ?

0 0 hvala 0
15 godina
Zamrzavanje računala

volt na cpu su ti malo zabrinjavajuće!!

...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Kako to riješiti ?

1