Zamrzavanje računala u igri

poruka: 55
|
čitano: 7.226
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Pozdrav svim članovima BUG foruma!!

Moj problem je kada igram neku malo zahtjevniju igru kao Test Drive Unlimited ili German Truck Simulator nakon 3-4 minute mi se slika zamrzne a zvuk se zablokira i moram restartat komp.

Surfo sam po netu i otkrio da bih možda trebao intalirati nove drivere grafičke kartice i to sam učinio i sada igram oko 10-ak minuta i tada se zamrzne.

Neznam što da radim pa bih molio za pomoć

Dolje su i dvije slike di pise temp i ostalo

Hvala!!

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.1.2012 22:31 (Josip_cobra).

0 0 hvala 0
16 godina

Jesi siguran da si dobre drivere instalirao? Koju grafu imaš?
I ne, ne pričam gluposti. Ja imam HD 3650, a dosta programa pokazuje da imam HD 2600 XT, ali sve mi savršeno radi.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Zamrzavanje računala u igri

Imam ATI Radeon HD 2600 XT,100% provjerio sam,pise na njoj,stara je oko 4 godine.

Probat ću drivere još jedom instalirat.

Treba li se prvo stari deinstalirat ili će se sam u postupku intalacije novog?

Sad sam samo intalirao novi,nisam brisao stari.

16 godina

Prvo obrisati stare!
I još sa Driver Sweeperom pobrisati sve ostatke drivera. Mislim da se tako zove. Ili možda sa njime pokrenuti deinstalaciju, nisam siguran. Ima to na forumu negdje... 

EDIT: Pokreneš poslije deinstalacije. Evo imaš ovdje objašnjeno, ako si siguran da je do grafičke.

http://www.bug.hr/forum/post/razni-hardverski-problemi/najcesci-hardverski-problemi-rjesenja-faq/1720090.aspx 

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.1.2012 23:42 (kratos091).
15 godina
neaktivan

Vrlo moguce da ti se pregrijava grafa, a moguce i procesor, pogledaj temperature pa javi...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

E problemi mgu, između ostalog, biti pregrijavanje neke komponente, neispravni RAM ili neispravno napajanje pa provjeri

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Evo slike dolje dok sam mjerio

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.1.2012 11:52 (Josip_cobra).
16 godina

cool as bitch...

14 godina
neaktivan

Instalirani novi driveri grafičke,opet isto {#}

provjerit ću hard disk,kolega je gore stavio link sa najčešćim hardverskim problemima pa sam tu vidio da se autoru događalo da mu se komp smrzava zbog harda

Vidjet ćemo

14 godina
neaktivan

Sa programom HD Tune sam provjerio hard disk i na error scan je sve zeleno,tj ok je.

Probat ću sutra još onaj kabal od hard provjerit ,mada ne vjerujem da je to.

Ima li tko kakvu ideju jer vise neznam što da radim,a nemam para da nosim u servis.

14 godina
neaktivan

možeš provjeriti memoriju s memtest86.

Jesu ti te temperature pod stresom ili u normalnom radu u windowsima?

Whoever undertakes to set himself up as judge in the field of truth and knowledge is shipwrecked by the laughter of the gods.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

normalan rad

14 godina
neaktivan

jezgre su mi nešto visoko za normalan rad. Probaj pokrenut intel burn test ili Prime95 da ti ga zagrije da vidimo kakva je temperatura kad radi na maksimumu

Whoever undertakes to set himself up as judge in the field of truth and knowledge is shipwrecked by the laughter of the gods.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Evo zagrio sam ga prime-om 95 i nakon par minuta je bilo ovakvo stanje

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.1.2012 19:12 (Josip_cobra).
14 godina
neaktivan

Ovako.

Prema ovim očitanjima, ti trebaš istog trena ugasiti pc, dobro očistiti cooler od procesora, nabaviti termalnu pastu, maknuti staru i nanijeti novu.

Ali istog trena jer ti je jezgra pod stresom na 77 stupnjeva a to joj vjerojatno nije ni stabilna temperatura još.

Također si popravi airflow u kučištu. Tojest, nabavi dva venta jer vidim da nemaš ni jedan.

Prešao si preporučenu temperaturu rada za kojih 17 stupnjeva, za 7 stupnjeva maksimalnu dopuštenu

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.1.2012 19:22 (Immartu).
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Promjenjena termalna pasta,uzo sam neku Spire SP-700,negdje sam pročito da je to obično sranje no pretpostavljam da je bolja od one stare 4 god koja

Imam temperature u normalnom radu(1.slika) i u opterečenom na 100% sa Primeom 95 nakon par minuta(2.slika).

Čini mi se da baš ova druga nije u reku,tj da je previsoka.

15 godina
neaktivan
Josip_cobra kaže...

Promjenjena termalna pasta,uzo sam neku Spire SP-700,negdje sam pročito da je to obično sranje no pretpostavljam da je bolja od one stare 4 god koja

Imam temperature u normalnom radu(1.slika) i u opterečenom na 100% sa Primeom 95 nakon par minuta(2.slika).

Čini mi se da baš ova druga nije u reku,tj da je previsoka.

Nisi dobro stavia cooler, ili je previse paste. Nemoj ga przit na 90°C jer ces ga unistiti. Skini cooler, i pogledaj na netu tutorial kako se stavlja termalna pasta. Pretpostavljam da si previse paste stavio, tipicna greska svakoga tko to radi po prvi put.

Ofc.
14 godina
neaktivan

Pogledao sam tutorial al sam ipak sjebo.

Koliko otprilike mm treba biti ukupno i na procesoru i na cooleru?

15 godina
neaktivan
Josip_cobra kaže...

Pogledao sam tutorial al sam ipak sjebo.

Koliko otprilike mm treba biti ukupno i na procesoru i na cooleru?

Ja sam pobornik metode "zrno riže". Jednostavnija je, ali i učinkovitija. Na sredinu procesora staviš točkicu paste veličine zrna riže (jaako malo, nemoj se čuditi), staviš cooler te ga pritisnes da se pasta slegne. Tom metodom ne stvaraju se mjehurići zraka izmedu procesora i coolera.

Ofc.
15 godina
neaktivan

ili stavi na sredinu malo paste i razmaži jako tanko s karticom..ali jako tanko

Zrno riže je ok ali sam skeptičan da ne prekrije cijelu površini, a koliko sam gledao po netu i ne prekrije skroz do rubova

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ARazer kaže...

ili stavi na sredinu malo paste i razmaži jako tanko s karticom..ali jako tanko

Zrno riže je ok ali sam skeptičan da ne prekrije cijelu površini, a koliko sam gledao po netu i ne prekrije skroz do rubova

I ne treba pokriti- dovoljno da pokrije prostor gdje su jezgre, nije potrebno skroz od kuta do kuta.

Ofc.
14 godina
neaktivan

Opet sam promjenio,stavio sam kao zrno riže,razmazo po procesoru te stavio cooler.

Čini mi se da je temp dok miruje manja nego prije,ali kad ga opteretim opet dolazi do 90° te se nakon 10-ak minuta ugasi.

Pasta je Spire SP-700 za koju sam čuo da nije bas najbolja.

Uglavnom namjeravam neke ventilatorčiće unutra staviti pa ćemo vidjeti.

16 godina
neaktivan

i temperatura a i napon 12v kod napajanja ti je malo premali-normalno ti je oko 12v a tebi je 11.60-11.65...

Bahrija
14 godina
neaktivan

Obavezno stavi kuler da sjedne na mjesto jer očigledno nije dobro sjeo jer i da si stavio previše paste nebi tako velika temperatura bila i nemoj zaboraviti pogledati dali se kuler od proca vrti kad uključiš komp i da pastu na athlon slobodno razmaži s vrečicom na prstu u tankom sloju od sredine prema van ovo kaj kolega veli da se pritisne kuler na pastu bez razmazivanja je isto dobra metoda ali za intel proceve i vidi dali ti kuler sjeda lagano na procesor ili ga trbaš pošteno zakopčat da sjedne jer se zna dogodit da ti skoče kopče sastrane od kulera s držača pa onda imaš razmak između proca i kulera.

$inke
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Temperatura dok sam na faceu i malo po internetu je od 34°-36°.Vrti se.probat ću sada opet da sjedne na mjesto.trebam li opet obrisati ovu pastu i briati sve od nje pa nanovo novu ili da samo skinem cooler i pokušam ga dobro namjestit.

A jel je moguće da je stvar u lošoj pasti? Čito sam po netu malo da je ta najlošija,spire sp 700

14 godina
neaktivan

Nema to sad veze ocistis sa alkoholom sve da se sajaji i naneses jako malo da kad stines cooler razmaze ti se nekih 2cm u krug i ucvrstis i to je to.A ta spire jest da je losa pasta ja imam istu takvu cini mi se jest da ima i dosta boljih al meni je ova dobra cpu idel 21 C full lod 40 C .{#}

Don Believe The Type
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.2.2012 22:03 (WrongType).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Budem sad tako,paste kao zrno riže i procesor na to pa ćemo vidjeti

14 godina
neaktivan

Ma opet isto,više neznam sta da radim

14 godina
neaktivan

Daj ovako pogledaj koji BIOS imas i otidi na starnicu od mbo i pogledaj dal nova verzija popravalja krivo ocitavanje senzora.

Don Believe The Type
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

kak da vidim koji bios imam?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice